8 meest gestelde vragen over onze anti-graffiti coatings

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

8 meest gestelde vragen over anti-graffiti coatings producten van MAVRO

18 januari 2022

1. Welke soorten anti-graffiti coatings zijn er?
Men onderscheidt anti-graffiti coatings in semi-permanente en permanente anti-graffiti coatings.
Semi-permanente anti-graffiti coatings zijn voordeliger in aanschaf maar moeten na elke reinigingsbeurt opnieuw aangebracht worden omdat ze samen met de verwijderde graffiti ook verdwijnen. Door deze eigenschap worden ze ook wel zelfopofferende anti-graffiti coatings genoemd.
Grote objecten, zoals stations, bruggen, onderdoorgangen, gevels en muren van gebouwen in centrum van grote steden hebben meer baat bij permanente anti-graffiti coatings die lang mee gaan een meermaals gereinigd kunnen worden.
Neem voor een advies en een eventuele proefzetting contact op met een van onze adviseurs.

2. Wat zijn de eigenschappen van de anti-graffiti coatings van MAVRO?
Anti-graffiti coatings van MAVRO worden al meer dan twintig jaar ontwikkeld in het eigen laboratorium van MAVRO. Ons team van deskundige laboranten en adviseurs werkt doorlopend aan het perfectioneren van de oorspronkelijke formules om de meest effectieve, duurzame en milieuvriendelijke anti-graffiti coatings te produceren. Bij MAVRO staat de hoogwaardige kwaliteit samen met effectiviteit en veiligheid van de producten hoog in het vaandel. Daarom is het ook niet verbazend dat de meeste van de anti-graffiti coatings milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn. Naast duurzame bescherming, eenvoudige applicatie en hoge effectiviteit bieden de MAVRO anti-graffiti coatings een superieure bescherming voor nagenoeg alle soorten ondergronden.

3. Zijn de graffiti coatings van MAVRO biologisch afbreekbaar?
Semi-permanente, zelfopofferende coatings zijn biologisch afbreekbaar omdat deze na het verwijderen loskomen van de ondergrond. Permanente coatings worden een onderdeel van de ondergrond en vormen dus ook geen risico voor het milieu. Neem voor een uitgebreid advies over de samenstelling van de producten en de toepassingsmogelijkheden voor uw objecten contact op met een van onze technische adviseurs.

4. Hoe werken anti wildplak coatings van MAVRO?
Anti-wildplak coatings vormen een duurzame beschermende laag waar stickers, posters, lijm en graffiti niet op kunnen hechten. Stickers en posters vallen uit zichzelf van de ondergrond of kunnen met weinig moeite worden verwijderd.
ANTI-POSTER COATING 1C heeft een uitstekende buitenduurzaamheid, is dampdoorlatend en biedt zeer sterke anti-poster en anti-graffiti eigenschappen.

5. Hoe lang werkt anti-graffiti coating?
Dat is voornamelijk afhankelijk van het soort anti-graffiti coating waar men voor kiest en hoe vaak graffiti wordt verwijderd van de ondergrond. Een semi-permanente anti-graffiti coating heeft een uitstekende buitenduurzaamheid en zal intact blijven tot er graffiti wordt verwijderd.
Permanente anti-graffiti coatings zijn bijzonder sterk en duurzaam en zullen lang meegaan. De levensduur is sterk afhankelijk van de manier van graffitiverwijdering en de reinigingsfrequentie.

6. Kan anti-graffiti coating aangebracht worden tijdens de vorst periodes?
Koude temperaturen zijn voor de meeste coatingsystemen een beperking. Er zijn echter wel een aantal mogelijkheden, neem daarom voor advies contact op met een van onze adviseurs.

7. Op welke ondergrond kunnen de anti-graffiti coatings van MAVRO toegepast worden?
De graffiti verwijderaars van MAVRO zijn inzetbaar op vele verschillende ondergronden zoals:
➔ metselwerk
➔ beton
➔ ongeglazuurde en geglazuurde tegels
➔ graniet en natuursteen, marmer, kalksteen
➔ glas
➔ behandeld en onbehandeld hout
➔ metaal
➔ muren en gevels
➔ glas
➔ volkern panelen
➔ bepaalde soorten kunststof
➔ schilderwerk

8. Kan ik kunstwerken en muurschilderingen beschermen tegen vandalisme?
Dat kan zeker; MAVRO heeft een aantal transparante anti-graffiti oplossingen in het assortiment die perfect geschikt zijn voor het beschermen van uw kunstwerken en muurschilderingen. Welk product geschikt is hangt voornamelijk af van het type ondergrond. Neem voor een advies en een eventuele proefzetting contact op met een van onze adviseurs.

[gtranslate]