Bericht uit het MAVRO lab

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

Bericht uit het MAVRO lab: Brent Fasting vertelt over nieuwe ontwikkelingen

11 november 2020

Brent Fasting, werkzaam bij MAVRO op de Research en development afdeling, mag terugblikken op een druk en succesvol jaar. In het lab van MAVRO zijn tegen het einde van 2020 al diverse projecten afgerond.

Brent vertelt:
‘Aan het begin van 2020 zijn we begonnen met de ontwikkeling van ca. 6 nieuwe producten en ca. 4 projecten om een bestaand product te verbeteren.’

Het ontwikkelen van de nieuwe producten gebeurt bij MAVRO vaak naar aanleiding van een specifieke wens van een van de MAVRO klanten of wordt geïnitieerd door de commercieel technische specialisten van MAVRO.

Het Research en Development team van MAVRO heeft gewerkt aan het ontwikkelen van een aantal projecten en producten die inmiddels in de laatste fase van de ontwikkeling zijn of gereed.

Het is bij MAVRO gebruikelijk dat er aan het einde van elk jaar een overzicht wordt gepubliceerd van alle nieuwe producten.

De productontwikkelingen bij MAVRO  staan vaak in het teken van duurzaamheid.

Brent is hier heel duidelijk over:
‘Voor zowel ons huidige assortiment als voor nieuwe producten wordt constant gezocht naar ‘groene’ en meer milieuvriendelijke grondstoffen. Het ontwikkelen van innovatieve producten op het gebied van werking, chemie en duurzaamheid staat centraal bij de Research en Development afdeling van MAVRO.

Ook de veiligheid van onze producten is een dagelijks onderwerp voor onze specialisten op het lab. Ons assortiment kent producten van sterk zuur tot sterk alkalisch en alles daar tussenin. Deze producten kunnen bij verkeerd gebruik schade aanrichten aan de materialen en ondergronden waarop ze worden toegepast maar kunnen ook gevaarlijk zijn voor de gebruiker zelf.

Onze R&D afdeling dient als vraagbaak voor het beantwoorden van veiligheid technische vragen en kan de klant ondersteunen met het kiezen van de juiste PBM’s.

Ook is de R&D afdeling verantwoordelijk voor het up-to-date houden van onze veiligheidsinformatiebladen en productinformatiebladen volgens de laatste wet- en regelgeving. Het zo veilig mogelijk maken van onze producten is een van de belangrijkste doelen van MAVRO.’

Naast andere ontwikkelingen wordt in het laboratorium continu aandacht geschonken aan het verbeteren en verduurzamen van MAVRO graffiti verwijderaars.

Brent Fasting zegt hierover:
‘Ook dit jaar zijn we volop bezig met onze verwijderaars nog vriendelijker te maken voor mens en milieu. Daarnaast proberen we door kleine aanpassingen in de formulering de producten nóg sterker en effectiever te maken.

We werken ook continu aan het opdoen van kennis en experts worden op het gebied van polysilazanen coatings. Door zelf meer ervaring op te doen leren wij veel en kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen.’

Research en Development afdeling van MAVRO, bemand door enthousiaste professionals, altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe en perfectioneren van bestaande producten. En niet op het laatste plaats steeds bezig om eigen expertise te vergroten door leren, ontdekken en ervaren.

 

[gtranslate]