Brent Fasting – R&D Specialist bij MAVRO International

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

Brent Fasting – R&D Specialist bij MAVRO International

31 augustus 2020

In september 2019 – bijna een jubileum! – is Brent Fasting de gelederen van het MAVRO team komen versterken. In bezit van een knisperend vers diploma van de Hogeschool Utrecht, vak Chemie/Scheikunde, heeft hij zijn plaats ingenomen als productontwikkelaar op de R&D afdeling van MAVRO International.

En wat bleek?
Brent Fasting (met als karakteristieke eigenschappen ondernemend, nieuwsgierig, leergierig, gefocust en creatief) en MAVRO (met als karakteristieke eigenschappen vernieuwend, vooruitstrevend, waakzaam, inventief en initiatiefrijk) zijn een ideale match en voorbestemd om elkaars krachten te versterken in een mooie samenwerking.

Het laboratorium van de R&D afdeling is de denktank van MAVRO waar nieuwe producten ontwikkeld worden en waar speciale wensen van klanten vervuld worden. De specialisten van R&D zijn buitengewoon klantgericht en hanteren de ‘open deuren’ oplossingsgerichte mentaliteit zonder drempels en obstakels.

De werksfeer bij MAVRO in de woorden van Brent:
“De werksfeer bij MAVRO is erg fijn. We zijn een hecht team met een nauwe samenwerking waardoor je elkaar goed leert kennen. Ik heb al vanaf het begin het vertrouwen en de vrijheid gekregen om mijn kennis toe te passen op het laboratorium. Als onderzoeker is het heerlijk om je eigen lab in te richten en op je eigen manier onderzoek te doen. Die vrijheid heb ik hier gekregen en heeft er voor gezorgd dat ik me hier al snel op mijn gemak voelde. Ik kom dagelijks met veel collega’s uit verschillende disciplines in contact. Een product ontwikkelen is nooit alleen onderzoek maar vraagt hulp en inzet van alle afdelingen.”

De drukke dagen van Brent bestaan uit een reeks terugkerende en toch afwisselende werkzaamheden zoals het uitvoeren van testen, marktonderzoek, ruggenspraak met sales, klanten advies, technische ondersteuning, productie vraagstukken, onderhouden recepturen database, beheren van documentatie, verzorgen van productpresentaties en ontwikkelen van nieuwe formules.

Hoe ziet Brent de rol van R&D afdeling binnen MAVRO?
“De R&D afdeling hoort absoluut bij het grote geheel. Wij zijn vraagbaak voor sales. Ondersteuning voor marketing en content schrijvers. We vertalen klantwensen tot producten en zorgen dat de productie van deze producten soepel verloopt. Door al deze dagelijkse taken komen we in contact met alle afdelingen en voelt het lab nooit afgezonderd.”

In alle bestaande productielijnen en bij het ontwikkelen van nieuwe producten hebben de vakmensen van MAVRO altijd zorg gedragen voor een milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar duurzaam product.

Over de nieuwe ontwikkelingen binnen de anti-graffiti coatings en removers zegt Brent:
“Een sterke economie zorgt ervoor dat er sneller wordt gekeken naar het verbeteren en behouden van de openbare ruimte. Hierdoor is de ontwikkeling van betere en meer milieuvriendelijke anti-graffiti coatings een relevant onderwerp. Voorbeelden hiervan zijn de GRAFFITIGUARD en ANTI-POSTER COATING 2C.”

Brent heeft nog wel een paar wensen voor de toekomst:
“Denkend aan de toekomst zie ik een nog groter en mooier laboratorium. Meer apparatuur en testmethodes om onze producten nóg beter te maken. Uiteraard zou een uitbreiding van de R&D afdeling altijd welkom zijn om de groei van MAVRO bij te houden.”

De R&D afdeling van MAVRO is geen op zichzelf staande ivoren toren waar onbenaderbare stoffige wetenschappers gebogen zitten boven geheime projecten. Het is een levendig, bij de rest van het bedrijf nauw betrokken afdeling waar inventieve, out of de box denkers bezig zijn met het in praktijk omzetten van vernieuwende ideeën.

Mensen zoals Brent Fasting: gemotiveerd, enthousiast, met een duidelijke visie. De uitvinders, vernieuwers en verbeteraars. De wereld zal zonder hen een stuk saaier zijn.

Wil je meer lezen over Mensen van MAVRO? Houd onze Facebookpagina in de gaten, elke twee weken bloggen wij over een van de markante personen bij MAVRO.

(Wil je meer weten over de producten van MAVRO? Ga dan naar https://www.mavro-int.com/productinfo)

 

 

[gtranslate]