De strijd van NS tegen graffitispuiters

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

De strijd van de Nederlandse Spoorwegen tegen graffitispuiters.

21 oktober 2021

Nieuwe wapens in de strijd van NS tegen graffitispuiters
De strijd die de Nederlandse Spoorwegen levert tegen zogenaamde graffiti kunstenaars kent een lange en uitputtende weg. Laten we het eerst duidelijk stellen: lang niet elke graffiti is een kunstvorm. Er is maar een Banksy en helaas gaat het bij de meeste graffiti uitingen om puur vandalisme en drang om te vernielen.

Twintig voetbalvelden aan schoongemaakte treinen
De Nederlandse Spoorwegen besteden jaarlijks ca. 10 miljoen euro aan het verwijderen van graffiti uitingen aan treinstellen. In de loop der jaren lijkt het vandalisme eerder toe te nemen dan te verminderen. In vergelijking met 2015 is in 2020 een stijging van 65% waargenomen wat betreft de hoeveelheid schoongemaakte vierkante meters aan graffiti uitingen.

Zo worden de treinstellen dagelijks ondergespoten met graffiti, soms op grote oppervlakken. De Nederlandse Spoorwegen streeft naar om reizigers die gebruik maken van hun diensten zo comfortabel en betrouwbaar mogelijk te verplaatsen van A naar B, bij voorkeur in een schone, verzorgde omgeving dat bijdraagt aan een positieve reiservaring. Naast het esthetisch ongemak veroorzaken graffitispuiters een andere vervelende bijkomstigheid. De met graffiti bekladde treinen moeten uit de roulatie genomen worden om ze te reinigen, waardoor de dienstregelingen onder druk komen te staan.

De Nederlandse Spoorwegen heeft een aantal nieuwe maatregelen in gebruik genomen om de graffitispuiters tegen te houden. Lees meer over de strijd die Nederlandse Spoorwegen aangaat met graffitispuiters hier: https://nos.nl/artikel/2402091-ns-gaat-strijd-aan-met-graffitispuiters-kost-jaarlijks-miljoenen

Nieuwe technieken in de strijd tegen vandalen
De door de Nederlandse Spoorwegen ontwikkelde innovaties gaan een belangrijk onderdeel worden van serieuze pogingen om de graffiti overlast voor iedereen terug te brengen tot aanvaardbare proporties. Omdat het graffiti spuiten meestal in de avond- en nachtelijke uren plaatsvindt, wordt het bereiken van de geparkeerde treinen moeilijker gemaakt. Nieuwe technieken maken het mogelijk om middels sensoren en drones die trilling, beweging en geur detecteren, de vandalen effectief aan te pakken.

Wilt u meer weten over verwijderen van graffiti en de de maatregelen die de Nederlandse Spoorwegen onderneemt? Kies dan een uit volgende artikelen:
https://www.nu.nl/binnenland/6162843/ns-test-sensoren-drones-en-cameras-om-graffiti-op-treinen-tegen-te-gaan.html
https://www.transport-online.nl/site/132722/ns-test-slimme-innovaties-om-vernieling-met-graffiti-tegen-te-gaan/
https://nieuws.ns.nl/ns-test-slimme-innovaties-om-vernieling-met-graffiti-tegen-te-gaan/

Removers van MAVRO werken effectief in de strijd tegen graffiti
MAVRO International levert al jaren bekende en zeer effectieve producten om de reeds aangebrachte graffiti enerzijds te verwijderen en anderzijds te helpen voorkomen. In het assortiment van MAVRO vindt men diverse verf-, inkt-, graffiti- en graffiti schaduw  verwijderaars.

In het bijzonder voor het rollend materieel
Speciaal voor het rollend materieel is in het laboratorium van MAVRO de GRAFFITIGEL 221 RS ontwikkeld voor het verwijderen van graffiti op treinen, bussen, metro’s en ander rollend materieel. Het product werkt zeer effectief en laat de ondergrond onbeschadigd achter.

Speciaal voor het verwijderen van inkt
Bijna onmogelijk te verwijderen met gewone schoonmaakmiddelen zijn de nieuwe soorten inkt, zoals Magic Ink en andere innovaties op gebied van inkt en verf sprays. Geen probleem echter voor de INKREMOVER en INKREMOVER GEL van MAVRO die wel raad weet met de meest hardnekkige soorten graffiti inkt. Onze inkt removers reinigen snel en effectief alle poreuze en niet poreuze ondergronden. INKREMOVER GEL werkt door zijn gelvorm uitstekend op verticale oppervlakken zoals treinen, bussen, metro’s en straatmeubilair.

Voor het verwijderen van graffiti schaduw
Voor het doeltreffend verwijderen van de laatste graffiti restanten is de SHADOWREMOVER van MAVRO bijzonder geschikt. SHADOWREMOVER dringt door de speciale samenstelling diep in de poriën van de ondergrond om de laatste schaduwen te verwijderen.

GRAFFITIGEL 221 RS, INKREMOVER en SHADOWREMOVER kunt u bestellen in onze webshop; https://mavro-int.shop/removers

Wilt u meer weten over de producten en de werkwijze van MAVRO? Neem dan contact op met onze technisch commerciële adviseurs of neem een kijkje op https://www.mavro-int.com

[gtranslate]