Ceradur

Voor elke ondergrond hebben we een CERADUR-product
Duurzaam
Zelfreinigende coatings
Verlaagd onderhoudskosten
Vertraagt degradatie

Wat zijn polysilazanen?

Polysilazanen zijn moleculen opgebouwd uit Silicium- en stikstof. Elk silicium atoom is gebonden aan twee stikstof atomen die vervolgens ook gebonden zitten aan twee silicium atomen. Hierdoor ontstaat een complex netwerk van atomen. Aan de uiteinden van deze netwerken kunnen nog verschillende organische of anorganische atomen gebonden zijn zoals koolstof en waterstof. Een coating gemaakt van polysilazanen zorgt voor een extreem dunne, gladde afstotende laag die zowel oleo- als hydrofoob is.

Type vervuilingen

Door de oleo- en hydrofobe eigenschappen zijn polysilazane coatings extreem geschikt als beschermende coating. Alle polysilazanen beschermen de ondergrond tegen de negatieve effecten van atmosferische vervuilingen en zouten. Daarnaast is de coating extreem chemisch resistent. Alleen sterke zuren zoals fluorwaterstofzuur kunnen de coating beschadigen.

Onze producten

Voor elke ondergrond hebben we een geschikt product. Van metaal, glas en kunststof tot aluminium en hout. Afhankelijk van de eisen, wensen, ondergrond en omstandigheden, kiezen we het juiste product. We hebben een eigen polysilazanen coatinglijn ontwikkeld in ons laboratorium, ook wel keramische coatings genoemd. Elk product heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

Als anti-graffiti coating

Door ondergronden te behandelen met onze coating CERADUR AG, krijgen graffiti, inkt, spuitbus verven en wild-plak posters nauwelijks tot geen kans om te hechten op de ondergrond. De coating vormt een duurzame, beschermende en permanente zijdeglanzende laag met hydrofobe en oleofobe eigenschappen. Tevens is de ondergrond na behandeling eenvoudig te reinigen.

Coating voor metaal

Speciaal ontwikkeld voor het gebruik als corrosie werende coating voor alle Ferro- en non-ferro metalen zoals staal, aluminium, rvs, messing en koper, hebben wij de polysilazanen coating CERADUR METAL ontwikkeld. CERADUR METAL is zeer chemisch resistent en bestand tegen corrosie veroorzakende zouten, verf, inkt, markeerstiften en reinigers. Hierdoor blijft de ondergrond beschermd bij het reinigen.

Coating voor natuursteen

Voor licht-poreuze en niet-poreuze, gladde natuurstenen, hebben wij CERADUR NATURAL STONE ontwikkeld. De polysilazanen coating heeft goede oleo- en hydrofobe eigenschappen en vormt een duurzame, beschermende en nauwelijks zichtbare laag waardoor vervuiling niet in de poriën van de ondergrond kan trekken. Door dat de coating extreem dun wordt aangebracht verandert de coating niets aan het uiterlijk van de natuursteen. De coating is ook zeer geschikt voor natuurstenen keukenbladen. Het zorgt voor bescherming tegen bijvoorbeeld citroen, wijn en mosterd.

Coating tegen corrosie

De CERADUR ANTI CORROSION vormt een dunne afgesloten laag op het metaal. Water kan hierdoor niet bij het metaal komen. Dit zorgt ervoor dat er geen oxidatie reactie kan plaatsvinden op het metaal. Dit betekent dat het niet roest. De coating is toepasbaar op vrijwel elk metaal zoals aluminium, staal en ijzer. Ook heeft de coating afstotende eigenschappen waardoor de coating eenvoudig schoon te houden is.

Ultieme hittebescherming

Om metalen ondergronden te beschermen welke blootgesteld worden aan hoge temperaturen, is er CERADUR HEAT RESIST. De polysilazanen coating vormt een duurzame, beschermende, hoge temperatuurbestendige en corrosie werende laag waardoor vervuiling zeer eenvoudig verwijderd kan worden. Daarnaast is CERADUR HEAT RESIST zeer chemisch resistent en bestand tegen corrosie veroorzakende zouten.

Flexibele coating

Bescherm een ondergrond met een hogere thermische expansie door deze te behandelen met CERADUR FLEX. Dit is een licht flexibele, beschermende polysilazanen coating voor o.a. kunststof, volkernplaten, natuur- en kunststeen. Tevens is de coating bestand tegen verft, inkt, stift waardoor de ondergrond onbeschadigd blijft bij het reinigen. CERADUR FLEX is ook nog eens sterk chemisch resistent.

Polijstmiddel

CERADUR POLISH is een permanente polysilazanen coating voor niet-poreuze en licht-poreuze ondergronden zoals kunststoffen en glas, autolakken en andere coatings en natuursteen. Door de unieke samenstelling blijft er na polijsten een volledig onzichtbare laag achter.
De duurzame en beschermende coating is zeer chemisch resistent. Doordat CERADUR POLISH bestand is tegen zouten, verf, inkt markeerstiften, atmosferische vervuiling en huishoudelijke reinigers, blijft de ondergrond onbeschadigd wanneer deze gereinigd wordt.

Voordelen Ceradur producten

  • Biedt een goede hechting op ondergronden zoals; metalen, glas, kunststof, aluminium en hout
  • Zeer goede thermische weerstand
  • Sterke bescherming tegen corrosie en verwering
  • Uitstekende kras- en slijtvastheid
  • Goede tot uitstekende chemische weerstand
  • Easy to clean eigenschappen
  • Goede duurzaamheid zorgt voor een lange levensduur
  • Goede compatibiliteit met andere organische harsen
  • Geschikt voor lage tot middelgrote laagdikten
  • Vuil kan gemakkelijk verwijderd worden

Voorbehandeling

Voordat u aan het werk gaat met een van onze polysilazanen coatings, dient de ondergrond gereinigd te worden. Hiervoor kunnen onze specialistische reinigers voor worden ingezet. Het is belangrijk om bij geoxideerde metalen en non-ferro metalen de ondergronden roestvrij te maken middels RUSTREMOVER of door deze te schuren of te slijpen. De ondergrond dient droog te zijn wanneer een van de coatings wordt aangebracht. De CERADUR-coatings kunnen worden aangebracht middels een powerspons, microvezeldoek, inzetter of HLVP-spuit.

Advies op maat

Benieuwd naar de producten? De producten zien in de praktijk? Maak eens een afspraak met een van onze adviseurs. Zij kunnen u alles vertellen over de producten én zetten een proefvlak bij u op locatie. Contact opnemen met onze adviseurs kan via info@mavro-int.com of door te bellen naar 0418 680 680.

Welk product kan ik het beste gebruiken bij mijn vraagstuk?
Afhankelijk van de ondergrond en de wensen bepalen we de keuze van het juiste product. Door het zetten van een proefvlak en het schrijven van een Adviesrapport kan bepaald worden wat het beste product is voor jouw vraagstuk. Hulp nodig met de keuze van het product? Onze specialisten staan graag voor je klaar en helpen bij het maken van een proefzetting.

Bij welke temperatuur werken de producten het beste?
De producten werken altijd het beste bij droge weersomstandigheden. Lage temperaturen kunnen de werkzaamheden vertragen én de producten moeten niet ingezet worden in direct zonlicht.
Minimale verwerkingstemperatuur 5°C.
Maximale verwerkingstemperatuur 25 °C.
Maximale RLV 85%

Hoe lang gaat een nano-coating mee? (levensduur)
Afhankelijk van de ondergrond en de (weers)omstandigheden verschilt dit van 5 tot 8 jaar.

Hoe veel heb ik nodig van het product?
Dit is afhankelijk van het product, de omstandigheden en de ondergrond. Ieder product van ons kent zijn eigen verbruik. Dit kun je opvragen bij een van onze adviseurs.

Ik wil vooraf een proefvlak zetten
Het is verstandig altijd vooraf een proefvlak te zetten. Dit kun je ook laten doen door een van onze adviseurs. Zelf doen? Vraag vrijblijvend een sample aan om een proefvlak te zetten.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder via: info@mavro-int.com of 0418 6680 680.

[gtranslate]