Dominique Wouters, stagiaire Finance afdeling

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

Mensen van MAVRO: Dominique Wouters, stagiaire Finance afdeling

15 september 2021

De Finance afdeling van MAVRO International in Zaltbommel heeft een stageplaats aangeboden aan Dominique Wouters, een derdejaars studente op Avans in ‘s Hertogenbosch, richting Finance & Control.

De sympathieke blondine heeft zich intussen al een aardig beeld weten te vormen over het dagelijks reilen en zeilen van de Finance afdeling.
“Ik heb een fijne werkplek gekregen waar ik ongestoord kan werken en leren. Ik hoop tijdens mijn stageperiode veel diverse werkzaamheden te krijgen zodat ik veel kan leren op gebied van Finance. Een van mijn eerste indrukken is dat bij het inboeken van inkoopfacturen meer controle vereist is dan ik in de eerste instantie verwacht had.”

Het werken en leren is een combinatie die best veel energie en inspanningen vereist mede door het doorlopend switchen tussen de theorie en de praktijk. Tevens is het juist door de combinatie van het leren en toepassen van het geleerde een bijzonder effectieve combinatie.
“Soms vind ik het lastig om leren en werken te combineren. Dit komt omdat ik soms even tijd nodig heb om informatie tot me te nemen. Maar uiteindelijk vind ik het wel erg leuk om nieuwe dingen te leren.”

Dominique heeft nog geen exact omlijnde toekomstverwachtingen. Wat haar naast Finance afdeling ook aanspreekt, is werken met HR.
“Allereerst wil ik mijn studie Finance & Control afronden. Vanuit daar wil ik kijken of ik verder wil gaan in dat vakgebied. Misschien wil ik later meer de focus leggen op personeel.” Zoals voor mensen van MAVRO gebruikelijk is, is Dominique door haar tijdelijke collega’s met open armen ontvangen. “Ik heb in de eerste twee weken al kunnen zien dat iedereen makkelijk aan te spreken is en dat er een fijne (werk)sfeer hangt binnen het bedrijf. Ik ben goed ontvangen door de collega’s en merk dat ze al veel ervaring hebben met stagiaires waardoor ze mij goed kunnen aansturen en nuttige tips kunnen geven. Mijn collega Indira Bauman (Junior Financial Controller) geeft duidelijke antwoorden en uitleg. Ik ben altijd welkom bij haar voor vragen, daardoor krijg ik voldoende support aangeboden.”

De werkdag van Dominique is goed gevuld:
“Ik begin met het openen van mijn mail en Teams. Als daar nieuwe berichten in staan dan kijk ik of dringend ze zijn, anders zet ik ze op mijn To-Do-List. Daarna begin ik met het boeken van inkoopfacturen. Vaak komt Indira langs om nieuwe uitleg te geven of om mijn vragen die ik had genoteerd te beantwoorden.”

Dominique vindt haar stage bij MAVRO zeker leerzaam en praktijkgericht en kijkt uit naar de komende maanden.

[gtranslate]