Gevelconservering & onderhoud

Een eerste indruk maak je maar één keer en de gevel van een gebouw is daarbij een visitekaartje
Kleurherstellend
Tot wel 10 jaar bescherming
Verlagen van reinigingsfrequentie
Verduurzamen

Waarom een gevel conserveren?

Een gevel conserveren kan zijn om verschillende redenen. Verlaag o.a. de reinigingsfrequentie met gevelconservering. Doordat je gevel beschermd is tegen bijvoorbeeld atmosferische vervuilingen, hoef je je gevel minder vaak te reinigen. Dit resulteert ook weer in lagere schoonmaak- en onderhoudskosten én een langere levensduur van de gevel!

Een gevel van een pand is een visitekaartje voor de klanten. Door goed onderhoud aan de gevel, verbeterd het aanzien. Dit zorgt er ook voor dat het pand kan stijgen in waarde, een win-win situatie.

Beschermen tegen verschillende vervuilingen

Een gevel kun je beschermen tegen verschillende soorten vervuilingen. Enkele voorbeelden zijn atmosferische vervuilingen, vocht, oplosmiddelen, vetten en graffiti. Daarnaast bieden de coatings bescherming tot wel 15 jaar, kleurherstel, verfraaiing en “easy-to-clean” eigenschappen.

Soorten ondergronden

De coatings kunnen op vele soorten niet-poreuze ondergronden zoals kunststof, volkernbeplating/gevelbeplating, (gepoedercoat) aluminium en gecoate ondergronden. Afhankelijk van de ondergrond kiezen we het geschikte conserveringssysteem.

 

Soorten gevelbescherming

Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende mogelijkheden om je gevel te beschermen. Passend bij de ondergrond, wensen en eisen hebben we verschillende producten voor het optimaal beschermen van de gevel. Elk product heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

Semi-permanente bescherming

Semi-permanente bescherming houdt in dat de coating eenvoudig te verwijderen is en opnieuw aangebracht moet worden. Wanneer een semi-permanente coating niet gereinigd of verwijderd wordt, biedt deze een bescherming van 1 tot 5 jaar. Wij hebben verschillende semi-permanente, reversibele coatings ontwikkeld, NITOWAX, NITOSHIELD en NITOCRYL®. Ieder product heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Al onze semi-permanente coatings bieden bescherming tegen atmosferische vervuilingen. NITOCRYL® biedt zelfs ook nog bescherming tegen vocht, oliën, oplosmiddelen en vetten.

Permanente bescherming

Bij een permanent systeem gaat de coating maar liefst 5 tot 10 jaar mee. Dit is voor het lange termijn onderhoud een goede oplossing. Na het aanbrengen van de coating hoeft er minder vaak gereinigd te worden wat de schoonmaak- en reinigingskosten aanzienlijk verlaagt. Wij hebben permanente coatings zowel transparant als in kleur. 

Bescherming op kleur

Naast onze transparante permanente coating, hebben wij ook een permanente coating op kleur. NITOCOLOUR is een permanente renovatiecoating op kleur met een levensduur tot wel 10 jaar! Tevens biedt ook deze coating anti-graffiti eigenschappen.

Deelnemen aan onze workshop Conservering (renovatiecoatings/NITORANGE)?

Tijdens de workshop Conservering (renovatiecoatings), leer je hoe je de renovatiecoatings kunt toepassen onder veilige omstandigheden. Welke coating gebruik je op welke ondergrond, welk systeem past bij jouw wensen en eisen, hoe breng je coatings aan. Naast theorie wordt er vooral aandacht besteed aan oefenen in de praktijk. Kijk eens op onze workshops pagina voor meer info en al onze workshops: https://www.mavro-int.com/workshops/

Interesse in de workshop of meer info: info@mavro-int.com of 0418 680 680.

[gtranslate]