Gevelconservering & onderhoud

Een eerste indruk maak je maar één keer en de gevel van een gebouw is daarbij een visitekaartje
Kleurherstellend
Tot wel 10 jaar bescherming
Verlagen van reinigingsfrequentie
Verduurzamen

Gevelconservering en onderhoud

Een eerste indruk maak je maar één keer en de gevel van een gebouw is daarbij een visitekaartje. Door de tijd worden gevels en de gebruikte afwerkmaterialen zoals gevelbeplating of kunststof aangetast door vervuiling. Niet alleen ziet dat er niet mooi uit, ook tast dit de gevel aan waardoor deze de binnenzijde niet meer optimaal beschermt. Alle reden dus om gevels regelmatig te reinigen en vooral te onderhouden.

De afgelopen 30 jaar zijn er in de bouw veel materialen toegepast die zijn verkocht als onderhoudsvrij. Pandeigenaren, beleggers en woningbouwverenigingen kijken daar nu anders tegenaan. Met het voortschrijdende inzicht kunnen we beter zeggen: “onderhoudsarm”. MAVRO produceert professionele middelen voor de reiniging, conservering en het behoud van de gevel. Standaardoplossingen en specialistisch maatwerk voor de meest uiteenlopende reinigings- en onderhoudsvraagstukken.

NITORANGE

Waar er in het verleden alleen nog met een wasachtig product werd geconserveerd is er tegenwoordig een uitgebreide range aan conserveringsproducten voor poreuze en niet-poreuze materialen. Met de NITORANGE hebben we alle opties in huis om voor ieder budget en duurzaamheidseis aluminium kozijnen, gevelbeplating en kunststoffen te beschermen.

Door de gevel te conserveren met onze producten wordt de levensduur verlengd, de reinigingsfrequentie verlaagd en het aanzien beter. Een goede investering dus die zich in de tijd terugbetaald. De ROI die behaald kan worden maken wij inzichtelijk met de MAVRO App. Vraag hiernaar bij een van onze technisch adviseurs.

PROTECTORS

Door onze verscheidenheid aan producten en expertise op dit vlak is er voor vrijwel iedere ondergrond een passend product. Verschillende soorten gepoedercoate of gemoffelde ondergronden, Trespa, geanodiseerd aluminium, of kunststof kunnen allemaal behandeld worden met onze coatings en sealers. Duurzame PROTECTORS die tot wel 15 jaar bescherming, kleurherstel, verfraaiing of ‘’easy to clean’’ eigenschappen bieden.

Onderhoudsadvies

MAVRO komt voor het opstellen van een Advierapport eerst langs voor onderhoudsadvies en het zetten van een proefvlak. De wensen en eisen worden besproken en het gebouw wordt grondig geïnspecteerd. Op basis van de wensen en de staat van het gebouw stellen we een onderhoudsplan op voor de komende jaren.

Semipermanente en reversibele conserveringsproducten voor de gevel;

NITOWAX
NITOSHIELD
NITOCRYL

Permanente conserveringsproducten voor de gevel;

NITOCOAT
NITOCOLOUR

Op de pagina HYDROFOBEREN staat meer informatie over het conserveren van poreuze ondergronden zoals metselwerk en natuursteen.

Opleiden
In de Module Aanbrengen conserverende coating leren medewerkers hoe zij een conserverende coating, wax of sealer kunnen aanbrengen. Naast de benodigde theorie over het voorbehandelen van het oppervlak, wordt vooral veel aandacht besteed aan het oefenen van alle handelingen in de praktijk. Hoofddoel van deze module is het op de juiste wijze aanbrengen van deze coating onder veilige omstandigheden. Deze opleiding is een samenwerking van SVS en MAVRO.

Producten
Hulp nodig met de keuze van het product? Onze specialisten staan graag voor je klaar en helpen bij het maken van een proefzetting.

 

Documentatie
Van elk product hebben wij een Productblad (TDS) en een Veiligheidsblad (MSDS). Hierin staan onder andere de gebruiksaanwijzing en eerste hulpmaatregelen. Lees deze bladen goed door voordat je onze producten gebruikt.

Productbladen Veiligheidsbladen

DutchFrenchItalian