Gevelreiniging

Bij gevelreiniging hebben we het over het reinigen van de buitenkant van uw bedrijfspand of woning.
Levensduur verlengend
Méér dan 30 soorten cleaners
Workshop gevelreiniging
Verbeterd esthetisch aanzicht

Waarom een gevel reinigen?

Gevelreiniging kent vele voordelen. Naast het voorkomen van schade zoals bijvoorbeeld vochtschade, verbeterd het de uitstraling van de gevel. Tevens wordt door middel van gevelreiniging de levensduur van de gevel verlengd en kan de waarde van het pand stijgen in waarde.

Type vervuilingen

Er zijn vele soorten vervuilingen welke de gevel kunnen aantasten zoals groene aanslag, algen, schimmel, etc. Maar ook witte aanslag zoals kalkaanslag en zoutuitbloei.

Methoden gevelreiniging

Gevelreiniging kan middels hogedruk reiniging, chemische reiniging (met chemische reiniger) en door middel van zandstralen. Welke manier het beste is, hangt af van het type ondergrond en de hardnekkigheid van de vervuiling.

Gevelreiniging middels stoom reiniging

Stoomreiniging wordt vooral ingezet bij lichte vervuiling aan de gevel zoals mos. Bij stoomreiniging wordt het water verwarmd tot 150 graden. Wanneer het water op temperatuur is wordt met een hogedruk spuit de vervuiling van de gevel gespoten. Deze methode kan niet in elke situatie worden toegepast zoals wanneer de vervuiling te hardnekkig is. Hiervoor wordt chemische reiniging ingezet of reiniging middels zandstralen.

Gevelreiniging middels chemisch reiniging

Wanneer vervuiling te hardnekkig is om te verwijderen door middel van stoomreiniging, kan er gebruikt gemaakt worden van chemische reiniging. Dit houdt in dat er een chemische reinigingsmiddel ingezet wordt in combinatie met water om het vuil van de gevel te verwijderen.

Gevelreiniging middels zandstralen

Als stoomreiniging of chemisch reinigen niet voldoende is, wordt zandstralen ingezet om de vervuiling van de gevel te verwijderen. Bij deze methode wordt een mild straalmiddel toegevoegd aan het water. Vaak is dit zand of fijne steentjes waarmee de vervuiling vervolgens van de ondergrond gespoten wordt.

Soorten ondergronden

Gevelreiniging kan op verschillende ondergronden worden toegepast. Van beton en metselwerk tot steensoorten zoals lei, baksteen, kalksteen en natuursteen. Per ondergrond is het natuurlijk afhankelijk welke reinigingsmethode je gaat inzetten. Bij gebruik van een chemische reiniger is de productkeuze erg belangrijk om zo de gevel niet te beschadigen.

Kosten gevelreiniging

De kosten van gevelreiniging hangen af van factoren zoals de methode van gevelreiniging en bijvoorbeeld wanneer er chemische reinigers van pas moeten komen. Hieronder zie je een kleine opsomming van de gemiddelde prijs per m2.
Stoom reiniging €5 – €10
Chemisch reinigen €8 – €16 per liter
Zandstralen €10 – €12

 

Beschermen van de gevel

Naast het reinigen van de gevel is het onderhoud ook erg belangrijk. Zo kun je ervoor kiezen om de gevel te impregneren of te behandelen met bijvoorbeeld een renovatiecoating. Keuze van de methode hangt af van welke eigenschappen gewenst zijn. Zowel het impregneren van de gevel als het aanbrengen van een renovatiecoating zorgt voor vuilafstotende eigenschappen zoals atmosferische vervuilingen. Door het impregneren van de gevel zorg je ervoor dat er geen water meer opgenomen of doorgelaten wordt door de gevel.

Tevens is de levensduur van de toepassing een keuzenbepalende factor. Alles over het impregneren van de gevel lees je op de volgende pagina: https://www.mavro-int.com/expertises/gevel-impregneren-en-hydrofoberen/. Meer weten over gevelonderhoud en welke mogelijkheden hierin zijn? Lees dan snel verder op de volgende pagina: https://www.mavro-int.com/expertises/gevelconserving-onderhoud/

Workshops

Tijdens de workshop Gevelreiniging & hydrofoberen (impregneren) leer je de verschillende manieren van reinigen en het aanbrengen van impregneermiddelen. Naast theorie wordt er vooral aandacht besteed aan oefenen in de praktijk. Kijk eens op onze workshops pagina voor meer info en al onze workshops: https://www.mavro-int.com/workshops/

Interesse in de workshop of meer info: info@mavro-int.com of 0418 680 680.

Welke methoden past het beste bij mijn gevel?
Dit hangt af van het type ondergrond en hardnekkigheid van de vervuiling. Onze adviseurs kunnen op locatie de staat van de ondergrond, de juiste methode en eventuele productkeuze bepalen. Onze adviseurs komen kosteloos een proefvlak aanbrengen.

Is het gebruik van een (chemische) reiniger altijd noodzakelijk?
Het gebruik van (chemische) reiniger is niet altijd noodzakelijk. Alleen reinigen met water is niet altijd voldoende om de vervuiling van de ondergrond te kunnen verwijderen.

Bij welke omstandigheden werken de producten het beste?
De producten werken altijd het beste bij droge weersomstandigheden. Lage temperaturen kunnen de werkzaamheden vertragen én de producten moeten niet ingezet worden in direct zonlicht.

Hoe veel heb ik nodig van het product?
Dit is afhankelijk van het product, de vervuiling en de ondergrond. Ieder product van ons kent zijn eigen verbruik. Dit kun je opvragen bij een van onze adviseurs, terugvinden in de productinformatiebladen of in de prijslijst.

Ik wil vooraf een proefvlak zetten
Het is verstandig altijd vooraf een proefvlak te zetten. Dit kun je ook laten doen door een van onze adviseurs. Zelf doen? Vraag vrijblijvend een sample aan om een proefvlak te zetten.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder via: info@mavro-int.com of 0418 6680 680.

[gtranslate]