Gevelreiniging

Bij gevelreiniging hebben we het over het reinigen van de buitenkant van uw bedrijfspand of woning.
Levensduur verlengend
Méér dan 30 soorten cleaners
Workshop gevelreiniging
Verbeterd esthetisch aanzicht

Gevelreiniging

Bij gevelreiniging hebben we het over het reinigen van de buitenkant van uw bedrijfspand of woning. Deze raken geleidelijk vervuild door regen, wind en mos. Het langzaam donker worden van de gevel is niet altijd goed op te merken. Door het reinigen van de gevel wordt de levensduur verlengd en ziet deze er weer mooi en strak uit.

De vervuiling op de gevel is niet altijd hetzelfde. Dus niet alleen atmosferische vervuiling maar ook uitbloei, roet en vet kunnen een gevel vervuilen en een grauwe uitstraling geven. Door de verschillende ondergronden kan de reiniging niet altijd op dezelfde manier gebeuren. De divers soorten steen, hout en kunststof vragen dan ook om verschillende behandelingen.

De gevelreinigingsproducten van MAVRO bieden hierbij een oplossing. We hebben verschillende alkalische, neutrale en zure reinigers ontwikkeld voor de reiniging van alle ondergronden en vervuilingen.

Samen met een van onze Technisch Adviseurs kan een bezoek worden gebracht aan een object. Hij let hierbij op de aanwezige vervuiling en welke omgevingsfactoren van invloed zijn. Ligging in de buurt van een spoorlijn, zee of fabriek zorgt bijvoorbeeld voor andere vervuiling dan ligging in een bosrijke omgeving. Alle bouwdelen, afwerkmaterialen en vervuiling worden bekeken en beoordeeld.

Niet alle vervuiling hoeft even snel gereinigd te worden. Daarnaast zijn de locatie en functie van een gebouw belangrijk in het te geven advies.

Wanneer er sprake is van niet of licht aangehechte atmosferische vervuiling, dat geen effect heeft op het afwerkingsmateriaal volstaat het reinigen met water.

Bij lichte tot sterk aangehechte vervuiling op het afwerkmateriaal is de inzet van een CLEANER nodig. Denk hierbij aan roet, kerosine-uitstoot en beginnende ijzer- en/of koperoxide (afkomstig van treinen en/of bovenleidingen).

Extreme vervuiling tast het afwerkmateriaal aan of zal dit binnen korte termijn gaan doen. Denk hierbij aan verkrijting, verpoedering, corrosie en de aanwezigheid van algen, mossen en schimmels. Reinigen en beschermen van het afwerkmateriaal is noodzakelijk. We vertellen je hier meer over op de pagina GEVELCONSERVERING en ONDERHOUD.

Ondergronden/afwerkmaterialen
In het Adviesrapport wordt uitgebreid beschreven hoe de CLEANERS en PROTECTORS moeten worden toegepast. Onze aanpak is altijd maatwerk en stemmen we af met de opdrachtgever. Op verzoek maken we ook een meerjarige onderhoudsplanning en brengen we de duurzaamheid van de beschermingsproducten in beeld voor de begroting. Inzicht in de werkzaamheden voor nu en voor later.
De combinatie tussen onze hoge kwaliteit gevelreinigingsproducten en de expertise van onze laboranten zorgen voor een perfect eindresultaat op de gevel. We adviseren graag over o.a.:

• Gevelreiniging
• Cementsluier verwijderen
• Verwijderen van groene aanslag
• Impregneren van ondergronden en gevels
• Beschermen van kozijnen, waterslagen en gevelbeplating
• Voorkomen van groene aanslag en vervuiling
• Reiniging van kalkzandsteen, mangaan en natuursteen
• Reiniging van kunststof en aluminium

DutchFrenchItalian