Graffiti verwijderen treinen, bussen, trams & metro’s

Dagelijks vervoeren ov-bedrijven in Europa tientallen miljoenen reizigers naar hun bestemming.
In stand houden
Effectieve verwijderaars
Interieur en exterieur
Bijdragen aan reizigersbeleving

Hoe zorg je voor graffitivrije voertuigen in het openbaar vervoer?

Dagelijks vervoeren ov-bedrijven in Europa tientallen miljoenen reizigers naar hun bestemming. Openbaarvervoerbedrijven hebben eigenlijk te maken met rijdende gebouwen die uiteraard ook vies worden. Dan is dé grootste uitdaging: Hoe zorg je ervoor dat al die voertuigen schoon weer op weg gaan en vrij zijn van vervuiling en graffiti? Reizigersbeleving is namelijk iets wat een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Verwijder graffiti van rollend materieel met de producten van MAVRO.

Ondanks de inzet van meer camera’s en bewakers op stations, rangeerterreinen en spoorknooppunten gaan de ‘graffitikunstenaars’ regelmatig erg ver om hun werk te kunnen plaatsen. MAVRO heeft de afgelopen 20 jaar veel ervaring opgedaan met de ontwikkeling van CLEANERS en REMOVERS voor verschillende soorten specifieke vervuilingen zoals koperpartikels en graffiti’ s.

Instandhouding is het allerbelangrijkste!

Ondertussen worden de MAVRO-producten in circa 20 landen gebruikt bij tientallen vervoersbedrijven en staan we in direct contact met de bouwers van rail- en wegvervoermiddelen. Samen met onder andere Alstom, Siemens, Bombardier en internationale keuringsinstanties zoals DEKRA werken wij aan optimalisering van het ov-productengamma van MAVRO voor een optimale instandhouding van de afwerkmaterialen.

Het is namelijk niet de bedoeling dat de gebruikte afwerkmaterialen in treinen of metro’s zoals kunststoffen en rubbers worden aangetast door de gebruikte reinigingsmiddelen. Het is de bedoeling dat de graffiti of verf snel kan worden verwijderd zonder dat een bakwand na een jaar overgespoten moet worden omdat de originele verf of coating dof is geworden. En daar zit nu precies de toegevoegde waarde van onze producten! Snel, effectief, biologisch afbreekbaar, vriendelijk in gebruik en respectvol voor het originele afwerkmateriaal.

Niet voor niets is GRAFFITIGEL 221 RS (Rolling Stock) het meest gebruikte en voorgeschreven product door nationale en internationale openbaarvervoerbedrijven graffiti van de buitenzijdes van treinen, trams en metro’s te verwijderen. Een uniek samengesteld product wat door diverse instanties en universiteiten is getest. Benieuwd naar deze rapporten? Vraag ze direct aan!

Kwaliteitsoplossingen op maat

Specifieke wensen of eisen met betrekking tot geur of viscositeit. Geen probleem, dat kunnen we en dat maken we. Zo hebben we de afgelopen jaren een winterversie van het product GRAFFITIGEL 221 RS ontwikkeld. Dit product presteert nog beter onder koude omstandigheden.

Spuitbussenverf, tectyl, invisible ink en stift verwijderen

Waarbij er aan de buitenzijde van de voertuigen in nagenoeg alle gevallen sprake is van gespoten verf is er aan de binnenzijde veelal sprake van inkten aangebracht door stiften en markers. De pigmenten en oplosmiddelen die gebruikt worden voor de vulling van de stiften zijn vaak zelf door de vandalen gemengd en de ontwikkelingen daarin gaan razendsnel. De “leather dyes” worden aangevuld met extreem agressieve goedjes zoals accuzuren en zelfs cocaïne. Hierdoor penetreren de pigmenten diep in de ondergrond en zorgen ze er in sommige gevallen voor dat er onherstelbare schade aan de ondergrond wordt aangebracht. De INK REMOVERS kunnen met een doek, spons of kwast worden aangebracht op de bekladding. Direct na applicatie zie je de werking van het product en wordt zelfs de schaduw in de ondergrond verwijderd.

Goede producten presteren enkel top als je ook de kennis hebt van de soort graffiti, afwerkmateriaal en de methodiek. MAVRO stelt dan ook samen met de belanghebbenden de werkbeschrijvingen op en traint de mensen van schoonmaakbedrijven.

In Nederland hebben we samen met SVS een opleiding gemaakt (Graffitiverwijdering Rollend Materieel) waarbij specialistische reinigers op worden geleid tot graffitiverwijdering professionals. Wel zo prettig voor de instandhouding en de procesbewaking,

Producten
Treinen, bussen, metro’s en trams beschermen tegen vervuiling en graffiti. Ook dat kan met PROTECTORS. MAVRO heeft diverse beschermende coatings en sealers om exterieur, interieur en vloeren te beschermen. Uiteindelijk zorgen deze systemen ervoor dat ondergronden minder snel vervuilen en makkelijker zijn te reinigen met gebruik van minder chemie en inzet van manuren.

[products ids=”2105, 2160, 2092, 2065, 2274, 2236, 2075, 1937″]

 

Documentatie
Van elk product hebben wij een Productblad (TDS) en een Veiligheidsblad (MSDS). Hierin staan onder andere de gebruiksaanwijzing en eerste hulpmaatregelen. Lees deze bladen goed door voordat je onze producten gebruikt.

Productbladen Veiligheidsbladen

[gtranslate]