Graffiti verwijderen

Succesvol graffiti verwijderen vereist kennis, vakmanschap en goede graffiti verwijderaars.
Effectieve graffiti verwijderaars
Milieuvriendelijke producten
Workshop anti-graffiti
Omgeving in stand houden

Welke soorten graffiti kennen we?

Graffiti wordt meestal aangebracht met behulp van spuitbussen en stiften met verschillende kleuren verf. We kennen vele soorten graffiti zoals permanente marker, spuitbusverven, verf, 2-componenten verven, tectyl en bitumen en onzichtbare inkt.

We kennen ook verschillende soorten graffiti kunsten variërend van tags tot pieces. Wholecare is een vorm van graffiti welke vaak voorkomt. Hierbij wordt namelijk graffiti aangebracht op voertuigen zoals trams, bussen, metro’s en treinen.

Graffiti op verschillende ondergronden

Graffiti vindt je bijna overal op. Alle ondergronden vragen om een andere reinigingsmethode of reinigingsproduct. We behandelen onderstaand enkele voorbeelden van ondergronden welke vaak beklad worden met graffiti, stiften of inkt. Onderstaand geven we enkele veelvoorkomende ondergronden én hoe graffiti verwijderd kan worden van een anti-graffiti coating.

Graffiti verwijderen van metselwerk
Metselwerk of baksteen is een veelvoorkomend doelwit voor graffiti. Om graffiti te verwijderen van metselwerk hebben wij de gelachtige graffitiremovers GRAFFITIREMOVER GEL en GRAFFITIREMOVER GEL STRONG. Deze verwijderaars verwijderen graffiti, stift, viltstift en verf van metselwerk in combinatie met hoge druk en heet water. Daarnaast kunnen graffiti schaduwen eenvoudig verwijderd worden met SHADOWREMOVER GEL.

Graffiti verwijderen van kunststoffen
Oppervlak van kunststof zijn gevoelige ondergronden en daarvoor hebben we een milde graffiti verwijderaar ontwikkeld zodat de ondergrond niet wordt aangetast. GRAFFITIREMOVER (EXTRA) LITE.

Graffiti verwijderen van glas
Over het algemeen komt graffiti weinig voor op glas. Vaak gaat het om glas van bijvoorbeeld bushokjes. Ook voor glas hebben wij een graffiti remover.

 Graffiti verwijderen van anti-graffiti coating
Door het oppervlak te behandelen met een anti-graffiti coating, bescherm je de ondergrond tegen graffiti. Hierdoor kan graffiti niet intrekken in de ondergrond. Wanneer een ondergrond beklad is welke behandeld is met een anti-graffiti coating, is het eenvoudig om de graffiti te verwijderen. Vaak is water al genoeg. Wanneer de ondergrond behandeld is met een semi-permanente ondergrond, dient de coating opnieuw aangebracht te worden. Een permanente anti-graffiti coating kan vele malen gereinigd worden zonder de laag aan te tasten.

Zelf graffiti verwijderen?

Het is zeker mogelijk om graffiti zelf te verwijderen. Wel adviseren wij een professioneel bedrijf dit voor je te laten doen.

Graffiti kan op verschillende manieren verwijderd worden. Dit kan middels stoomcleanen, chemisch (met hogedruk) en door middel van zandstralen. Welke manier het beste is, hangt af van het type ondergrond en hoe hardnekkig de graffiti is.

Graffiti verwijderen middels stoomcleanen

Bij stoomcleanen wordt het water verhit tot wel 150 graden waarbij de stoom met een hoge druk tegen de gevel gespoten wordt waardoor de graffiti oplost. Dit is de meest gemakkelijk manier om graffiti te verwijderen. Deze methode kan niet in elke situatie worden toegepast zoals wanneer de graffiti te sterk is voor verwijderen door middel van stoomcleanen.

Graffiti verwijderen middels een chemische reiniger (en hogedruk)

Wanneer graffiti niet verwijderd kan worden door stoomcleaning, wordt er gebruik gemaakt van een graffiti verwijderaar. Dit is vaak wanneer er meerdere lagen graffiti over elkaar heen gespoten zijn. Het type verwijderaar is afhankelijk van het type ondergrond en de hardnekkigheid van de graffiti. Het is erg belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de ondergrond, bij gebruik van het verkeerde reinigingsmiddel wordt de ondergrond namelijk aangetast.

Graffiti verwijderen middels (zand)stralen

Wanneer stoomcleanen of chemisch met hogedruk niet voldoende is, wordt (zand)stralen ingezet voor het verwijderen van de graffiti. Hierbij worden zand of fijne steentjes aan het water toegevoegd waarmee de graffiti vervolgens van de ondergrond gespoten wordt. Wanneer je dit door een professional laat doen, verminder je de kans op schade aan de ondergrond.

Graffiti laten verwijderen?

Wat kost graffiti laten verwijderen?

Natuurlijk is het afhankelijk wat de kosten zijn van het graffiti verwijderen. Dit hangt af van de methode van verwijderen, de ondergrond en de hardnekkigheid van de graffiti. Hieronder zie je een kleine opsomming van de gemiddelde prijs per m2. Dit is inclusief arbeids- en materiaalkosten.

Methode Gemiddelde prijs per m2
Stoomcleanen €10 – €20
Chemisch met MAVRO producten (en hogedruk) €25 – €40
(zand)stralen €15 – €25

Op zoek naar een passende graffiti verwijderaar? Bekijk dan eens ons uitgebreide assortiment. Voor iedere graffiti hebben we een verwijderaar. Ook voor het verwijderen van inkt en graffiti schaduwen hebben we effectieve reinigers. Bekijk snel ons aanbod in onze webshop.

Graffiti voorkomen

Laat na het verwijderen van de graffiti de ondergrond behandelen tégen graffiti. Door het aanbrengen van een anti-graffiti coating kan graffiti gemakkelijker verwijderd worden van de ondergrond. Tevens wordt de ondergrond beschermd tegen het indringen van de verf. Ook voor het beschermen tegen graffiti ben je bij ons op het juiste adres. Benieuwd naar onze anti-graffiti coatings of meer info over onze anti-graffiti coatings?

Veiligheid & milieu

MAVRO is de maatstaf voor veilige en effectieve REMOVRS waarbij het oppervlak én de gebruiker beschermd wordt! Tevens zijn vele producten van ons biologisch afbreekbaar. Meer weten over hoe wij ons steentje bijdragen aan het milieu en de samenleving? Klik dan op de volgende link: https://www.mavro-int.com/over-ons/mavro-mvo/

Tips voor het succesvol verwijderen van graffiti

Om te beginnen is het belangrijk om vooraf een proefvlak te zetten. Hierdoor weet je gelijk of het product de ondergrond niet beschadigd en de graffiti loslaat van de ondergrond. Zorg altijd voor een schoon en droog oppervlak en gebruik ALTIJD persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, kleding en oogbescherming. Volg de gebruiksaanwijzing op het etiket of uit het productinformatieblad en neem bij twijfel contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag verder!

Deelnemen aan onze anti-graffiti workshop?

Tijdens de workshop Anti-graffiti, leer je hoe je graffiti moet verwijderen én op welke manier je anti-graffiti systemen kunt aanbrengen. Naast theorie wordt er vooral aandacht besteed aan oefenen in de praktijk. Kijk eens op onze workshops pagina voor meer info en al onze workshops: https://www.mavro-int.com/workshops/

Interesse in de workshop of meer info: info@mavro-int.com of 0418 680 680.

Moet ik altijd een (chemische) verwijderaar gebruiken bij het verwijderen van graffiti?
Nee dit is niet altijd nodig. Naast het verwijderen van graffiti met een (chemische) reiniger en hogedruk, is stoomcleanen of (zand)stralen mogelijk. Dit is erg afhankelijk van de ondergrond en de hardnekkigheid van de ondergrond.

Welk product kan ik het beste gebruiken bij mijn vraagstuk?
Afhankelijk van de ondergrond en de type graffiti, kun je het beste overleggen met een van onze adviseurs. Vaak komt een adviseur een proefvlak opnemen om je zo te voorzien van het beste advies voor jouw vraagstuk.

Bij welke omstandigheden werken de producten het beste?
De producten werken altijd het beste bij droge weersomstandigheden. Lage temperaturen kunnen de werkzaamheden vertragen én de producten moeten niet ingezet worden in direct zonlicht.

Hoe veel heb ik nodig van het product?
Dit is afhankelijk van het product, de graffiti en de ondergrond. Ieder product van ons kent zijn eigen verbruik. Dit kun je opvragen bij een van onze adviseurs, terugvinden in de productinformatiebladen of in de prijslijst.

Ik krijg mijn graffiti niet volledig weg
Er kunnen wel eens pigmenten achterblijven in de voeg of op de ondergrond. Dit wordt een schaduw genoemd. Hiervoor bieden schaduwverwijderaars de uitkomst. Onze schaduwverwijderaars zijn speciaal ontwikkeld om in de poriën te penetreren en de laatste pigmenten van de verf of graffiti op te lossen.

Ik wil vooraf een proefvlak zetten
Het is verstandig altijd vooraf een proefvlak te zetten. Dit kun je ook laten doen door een van onze adviseurs. Zelf doen? Vraag vrijblijvend een sample aan om een proefvlak te zetten.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder via: info@mavro-int.com of 0418 6680 680.

Kupon za popust
Vpišite svoj e-mail naslov in pridobite 5% popusta na naslednje naročilo.
    Naročite se
    DutchFrenchItalian