Graffiti verwijderen

Succesvol graffiti verwijderen vereist kennis, vakmanschap en goede graffiti verwijderaars.
Effectieve graffiti verwijderaars
Milieuvriendelijke producten
Workshop anti-graffiti
Omgeving in stand houden

Welke soorten graffiti kennen we?

Graffiti wordt meestal aangebracht met behulp van spuitbussen of stiften in verschillende kleuren. We kennen vele soorten graffiti zoals spuitbusverven, permanente markers, 2-componenten verven, Tectyl® restanten, bitumen en “invisible ink”. Graffiti en verf verwijderen? MAVRO heeft een breed scala aan graffitiverwijderaars.

Daarnaast zijn er een aantal verschillende graffiti kunstvormen, van klein tot groot, oftewel van tags tot pieces. Of denk bijvoorbeeld aan graffiti op voertuigen zoals trams, bussen metro’s en treinen. Deze vorm van graffiti is illegaal en wordt “Wholecare” genoemd. Graffiti betreft soms een mooi kunstwerk, maar meestal gaat het om een vorm van vandalisme.

Meer lezen over graffiti?

Graffiti op verschillende ondergronden

Graffiti vind je bijna overal. Elke ondergrond vraagt om een andere reinigingsmethode en/of reinigingsproduct. De kunst zit hem in het zo snel mogelijk verwijderen van de graffiti zonder daarbij de ondergrond aan te tasten. Hieronder zoomen we in op vaak bekladde ondergronden én hoe graffiti hierop verwijderd kan worden.

Graffiti verwijderen van metselwerk

Metselwerk of baksteen is wellicht het meest voorkomende doelwit voor graffiti. Om graffiti kundig  te verwijderen van metselwerk adviseren wij gebruik te maken van GRAFFITIREMOVER GEL en GRAFFITIREMOVER GEL STRONG. Deze verwijderaars verwijderen spuitbussen, verf en stift van metselwerk in combinatie met gepaste druk en heet water. Afhankelijk van de porositeit van de ondergrond, de kleur van de graffiti, en de verstreken tijd na het aanbrengen van de graffiti kunnen er zogenaamde “graffiti-schaduwen” achterblijven. Voor een optimaal resultaat dient men deze aansluitend te verwijderen met behulp van SHADOWREMOVER (GEL).

Graffiti verwijderen van kunststoffen

Kunststof ondergronden zijn gevoelige ondergronden en vragen om een mildere aanpak bij het verwijderen van graffiti. Om de ondergrond niet te beschadigen kiezen we voor milde verwijderaars.  Speciaal hiervoor geschikt heeft MAVRO verwijderaars ontwikkeld: GRAFFITIREMOVER LITE & GRAFFITIREMOVER EXTRA LITE.

Graffiti verwijderen van glas

Over het algemeen komt graffiti minder voor op glas. Vaak gaat het om glas van bijvoorbeeld bushokjes of geluidswanden. Afhankelijk van het type graffiti beschikken wij over de juiste verwijderaars.

Graffiti verwijderen van anti-graffiti coating

Allereerst is het van belang een anti-graffiticoating te herkennen. Vaak is dit mogelijk door vast te stellen hoe de ondergrond reageert op water. Is er sprake van een anti-graffiti coating dan “parelt” het water op de ondergrond. Preventief bescherming bieden tegen graffiti kan op een aantal manieren. Zo ontmoedigt men vandalisme en voorkomt men ongewenste graffiti.

Een semi-permanente anti-graffiti coating (GRAFFITIGUARD) is een vaak toegepaste vorm van bescherming. Deze coating beschermt de ondergrond tegen het indringen van graffiti en zorgt voor een eenvoudige verwijdering. Wanneer de coating in aanraking komt met heet water lost deze op en komt inclusief de graffiti los van de ondergrond. Deze vorm van preventieve bescherming is zeer eenvoudig en effectief. Wel dient men na het verwijderen van de graffiti plaatselijk de coating opnieuw aan te brengen zodat de ondergrond weer optimaal beschermd is.

Een permanente anti-graffiti coating (GRAFFITIGUARD PERMANENT 2C) is geschikt voor vele ondergronden en leverbaar in zowel kleur als transparant. Graffiti op deze coating is vele malen te verwijderen waarbij de coating in tact blijft. Deze hoeft dus niet opnieuw aangebracht te worden. Wel dient men rekening te houden met gepaste druk, de temperatuur van het water en het gebruik van de juiste (milde) reinigingsproducten, zoals GRAFFITIREMOVER LITE & GRAFFITIGUARD EXTRA LITE.

Meer lezen over anti-graffiti?

Zelf graffiti verwijderen?

Het is zeker mogelijk om graffiti zelf te verwijderen. Wel adviseren wij een professioneel bedrijf dit voor je te laten doen aangezien dit toch enige kunde en kennis vereist. MAVRO International werkt zeer nauw samen met gerenommeerde partijen die hierin gespecialiseerd zijn.
Liever zelf op zoek naar een passende graffiti verwijderaar? Bekijk dan eens ons uitgebreide assortiment in onze webshop.

Tips voor het succesvol verwijderen van graffiti

Om te beginnen is het belangrijk om vooraf een proefvlak te zetten. Op deze manier bepaalt men snel de juiste reinigingsmethode en het geschikte reinigingsproduct zonder de ondergrond te beschadigen. Gebruik ALTIJD persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, kleding en oogbescherming. Volg de gebruiksaanwijzing op het etiket en raadpleeg het productinformatieblad. Neem bij twijfel contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag verder!

Wat kost graffiti laten verwijderen?

Dit hangt af van de methode van verwijderen, de ondergrond, de bereikbaarheid, de laagdikte en de hardnekkigheid van de graffiti. Bovendien is het vaak aan te raden het niet alleen bij het reinigen te laten. Zeker op plaatsen waar keer op keer sprake is van graffiti dient men te overwegen om na reiniging een anti-graffiti coating aan te brengen. Ook hier is de prijs afhankelijk van de situatie, maar zal deze vanzelfsprekend hoger zijn dan bij alleen reiniging. Echter op lange termijn verdient men dit snel en zeker terug. Benieuwd naar ons advies en een prijsindicatie voor een specifieke situatie? Neem dan snel contact met ons op.

Veiligheid & milieu

MAVRO is de maatstaf voor veilige en effectieve REMOVERS waarbij het oppervlak én de gebruiker beschermd wordt! Daarnaast denken we graag met u mee op het gebied van veiligheid voor de omgeving. Tevens zijn vele producten van ons biologisch afbreekbaar en leveren wij opvangmatten (ABSORBENT ROLLS). Meer weten over hoe wij ons steentje bijdragen aan het milieu en de samenleving? Klik dan op de volgende link: https://www.mavro-int.com/over-ons/mavro-mvo/

Deelnemen aan onze anti-graffiti workshop?

Tijdens de workshop Anti-graffiti, leer je hoe je graffiti moet verwijderen én op welke manier je anti-graffiti systemen kunt aanbrengen. Naast theorie wordt er ook zeker aandacht besteed aan het oefenen in de praktijk.

Interesse in de workshop of meer info: info@mavro-int.com of 0418 680 680.

Welk product kan ik het beste gebruiken bij mijn vraagstuk?
Afhankelijk van de ondergrond en de het type graffiti, kun je het beste overleggen met een van onze adviseurs. Bij complexe vraagstukken komt een adviseur een proefvlak opnemen zetten om je zo te voorzien van het beste advies.

Bij welke omstandigheden werken de producten het beste?
De producten werken altijd het beste bij droge weersomstandigheden. Lage temperaturen kunnen de werkzaamheden vertragen én de producten moeten niet ingezet bij extreem hoge temperaturen.

Hoe veel heb ik nodig van het product?
Dit is afhankelijk van het product, de graffiti en de ondergrond. Ieder product van ons kent zijn eigen verbruik. Dit kun je opvragen bij een van onze adviseurs, terugvinden in de productinformatiebladen of in de prijslijst.

Ik krijg mijn graffiti niet volledig weg
Er kunnen wel eens pigmenten achterblijven in de voeg of op de ondergrond. Dit wordt een schaduw genoemd. Hiervoor bieden schaduwverwijderaars de uitkomst. Onze schaduwverwijderaars zijn speciaal ontwikkeld om in de poriën te penetreren en de laatste pigmenten van de verf of graffiti op te lossen.

Ik wil vooraf een proefvlak zetten
Het is verstandig altijd vooraf een proefvlak te zetten. Dit kun je ook laten doen door een van onze adviseurs. Zelf doen? Vraag vrijblijvend een sample aan om een proefvlak te zetten.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder via: info@mavro-int.com of 0418 6680 680.

[gtranslate]