Graffiti verwijderen

Succesvol graffiti verwijderen vereist kennis, vakmanschap en goede graffiti verwijderaars.
Effectieve graffiti verwijderaars
Milieuvriendelijke producten
Workshop anti-graffiti
Omgeving in stand houden

Succesvol graffiti verwijderen?

Succesvol graffiti verwijderen vereist kennis, vakmanschap en goede graffiti verwijderaars. Sinds eind jaren 90 ontwikkelt MAVRO haar eigen verwijderaars voor het reinigen van graffiti, verf, inkt en stiften.

De technisch adviseurs van MAVRO helpen je graag mee in de keuze van de remover. Deze keuze wordt bepaald door het type graffiti wat is aangebracht en de ondergrond en het materiaal waarop verwijderd moet worden.

MAVRO biedt dé oplossing voor graffiti verwijdering!

Graffiti op straat wordt meestal aangebracht met behulp van spuitbussen met verschillende kleuren verf. Het zijn vaak korte teksten en afbeeldingen, variërend van tags tot de grotere pieces. De meeste graffiti wordt door schoonmaakbedrijven en gemeentes verwijderd van minerale ondergronden zoals beton (tunnels, onderdoorgangen en viaducten), natuursteen en metselwerk van gevels. Op dit soort ondergronden is naast de remover altijd een warmwater hogedrukreiniger nodig om de ondergrond te spoelen.

Kokendheet water heeft als voordeel dat het graffiti verwijderen eenvoudiger gaat. Om snel en effectief de graffiti en verf te verwijderen gebruik je GRAFFITIREMOVER GEL. Na een inwerkperiode van het product op de ondergrond begint de graffiti op te lossen en spuit je met gepaste druk en voldoende water de ondergrond weer schoon.

Graffiti verwijderen van elk type ondergrond

Vanwege de porositeit van minerale ondergronden kunnen er wel eens pigmenten achterblijven in de voeg of het metselwerk. Dit wordt een schaduw genoemd. Schaduwverwijderaars bieden dan uitkomst. SHADOWREMOVER is speciaal ontwikkeld om in de poriën van het natuursteen of beton te penetreren en de laatste pigmenten van de verf of graffiti op te lossen.

Op gladde, niet zuigende ondergronden zoals de binnenzijde van treinen, vuilnisbakken, geschilderde tunnels en liften worden ook stiften of markers met permanente inkten gebruikt. Deze markers zijn vaak gevuld met oplosmiddelen en veel pigment waardoor ze eenvoudig in de ondergrond dringen en goed hechten. INKREMOVER kan eenvoudig met een doek of kwast worden aangebracht. Het product werkt direct.

GRAFFITIREMOVER LITE of GRAFFITIREMOVER EXTRA LITE maakt het mogelijk om bekladding van verkeersborden, plexiglas, schilderwerk en andere gevoelige ondergronden te reinigen zonder de ondergrond aan te tasten.

Compleet assortiment, milieuvriendelijk én effectief!
MAVRO heeft een assortiment van meer dan 20 removers. Specifieke removers die allemaal biologisch afbreekbaar zijn en voldoen aan de hoogste milieu- en kwaliteitseisen onder alle omstandigheden. Ook voor het verwijderen van tectyl of invisible ink (ghost graffiti) ben je bij MAVRO aan het juiste adres.

Ondersteuning, technisch advies of training van het personeel door MAVRO? Geen probleem, dit doen we namelijk graag samen met je of in combinatie met SVS!

Opleiding graffitiverwijdering – Doe het goed en veilig!
Samen met SVS (Stichting Vakopleidingen Schoonmaak) heeft MAVRO diverse opleidingen gemaakt. In de module Graffitiverwijdering Gevel van SVS leren medewerkers hoe zij graffiti moeten verwijderen en op welke manier zij anti-graffitisystemen kunnen aanbrengen. De opleiding bestaat uit ruim tien modules Naast de benodigde theorie wordt vooral veel aandacht besteed aan het oefenen van alle handelingen in de praktijk. Belangrijke aandachtspunten zijn veilig en ergonomisch werken.

Graffiti verwijderd, en dan?
Als de graffiti weg is, dan hebben wij ook nog oplossingen voor het beschermen van de ondergrond. Met een anti- graffiticoating bescherm je de ondergrond tegen nieuwe graffiti’s. Dit kan zowel een permanent als een semi- permanent systeem zijn.

 

Documentatie
Van elk product hebben wij een Productblad (TDS) en een Veiligheidsblad (MSDS). Hierin staan onder andere de gebruiksaanwijzing en eerste hulpmaatregelen. Lees deze bladen goed door voordat je onze producten gebruikt.

Productbladen Veiligheidsbladen

DutchFrenchItalian