INOX Concept

Hét concept voor behandeling van roestvast staal
Duurzaam
Zelfreinigende coatings
Verlaagd onderhoudskosten
Vertraagt degradatie

Het concept

Na aanleiding van de grote vraag naar producten voor het conserveren en onderhouden van RVS of inox ondergronden hebben onze laboranten een productenlijn opgezet. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor diverse toepassingen zoals liften, roltrappen, deurfronten en deurgrepen. Kortom, voor alle onbehandelde soorten roestvast staal.

Roestvast staal

Roestvast of roestvrij staal, ook rvs of inox genoemd, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, nikkel, koolstof en chroom. Om van roestvast staal of inox te kunnen spreken, is minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. Roestvast staal is dus een legering van meerdere metalen en heeft een oxidehuid. Dit laagje beschermt het onderliggende metaal tegen verdere roestvorming (oxidatie). RVS is corrosiebestendig (tot op zekere hoogte) en zeer sterk staal wat in verschillende kwaliteiten te verkrijgen is. De meest voorkomende kwaliteiten zijn:
• RVS 304
• RVS 316
Het grootste verschil tussen RVS 304 en RVS 316 is de corrosiebestendigheid. RVS304 wordt binnenshuis toegepast en RVS 316 is geschikt voor toepassing in de buitenlucht.

[gtranslate]