INOX Concept

Hét concept voor behandeling van roestvast staal
Duurzaam
Zelfreinigende coatings
Verlaagd onderhoudskosten
Vertraagt degradatie

Het concept

Naar aanleiding van de grote vraag naar producten voor het conserveren en onderhouden van RVS of inox ondergronden hebben onze laboranten een productenlijn voor het behandelen van RVS opgezet. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor diverse toepassingen zoals liften, roltrappen, deurfronten en deurgrepen. Kortom, voor alle onbehandelde soorten roestvast staal.

Roestvast staal

Roestvast of roestvrij staal, ook rvs of inox genoemd, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, nikkel, koolstof en chroom. Om van roestvast staal of inox te kunnen spreken, is minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. Roestvast staal is dus een legering van meerdere metalen en heeft een oxidehuid. Dit laagje beschermt het onderliggende metaal tegen verdere roestvorming (oxidatie). RVS is corrosiebestendig (tot op zekere hoogte) en zeer sterk staal wat in verschillende kwaliteiten te verkrijgen is. De meest voorkomende kwaliteiten zijn:
• RVS 304
• RVS 316
Het grootste verschil tussen RVS 304 en RVS 316 is de corrosiebestendigheid. RVS304 wordt binnenshuis toegepast en RVS 316 is geschikt voor toepassing in de buitenlucht.

Onderhoud van Roestvast staal

RVS wordt veel toegepast op stations, luchthavens en in openbare gebouwen. Liften, balustrades of deuren van RVS zitten vaak vol met vingertasten, vegen en vet. Voor de schoonmaakbedrijven is het erg arbeidsintensief om dit steeds weer op te poetsen met olie en schoon te houden.

Een glanzend RVS oppervlak behouden is mogelijk. INOXCOAT biedt een langdurige bescherming met een hoge slijt- en stootvastheid. Daarnaast haalt de INOXCOAT verweerde RVS ondergronden weer op en maakt deze als nieuw.

Voor elke onderhoudshandeling heeft MAVRO een product. Van het reinigen en ontvetten van inox tot het aanbrengen van een permanente coating. Tevens bieden we ook een onderhoudsproduct voor het behouden van de schone en glanzende ondergrond.

De producten

De productlijn bevat 5 producten welke allemaal te gebruiken zijn op dezelfde ondergrond welke behandeld dient te worden;

  • INOX PRECLEAN: Reiniger voor het ontvetten van de ondergrond voordat deze behandeld wordt met INOXCOAT.
  • INOX DEGREASER: Sterke reiniger voor het schoonmaken van de ondergrond als voorbehandeling voor het aanbrengen van INOXCOAT.
  • INOXCOAT: De permanente conserverende RVS coating welke een zijdeglanzende laag achterlaat.
  • INOXCOAT DAILY CARE: Universele reinger voor het onderhouden van de behandelde ondergrond
  • INOXCOAT REMOVER: Een reiniger om de aangebrachte INOXCOAT tot verwijderen wanneer dit gewenst is.
Voorbehandeling

Voordat INOXCOAT aangebracht kan worden op roestvaststalen ondergronden, dient de ondergrond schoon en vrij te zijn van vervuilingen en vetten. Door middel van INOX PRE-CLEAN kan de RVS ondergrond eenvoudig gereinigd worden.
INOX DEGREASER is een sterk oplosmiddelhoudende reiniger om de ondergrond te ontvetten. Naast de onvettende werking, verwijdert het de residuen van reinigingsmiddelen voor een schoon en vetvrije ondergrond.
Beide producten zijn ontwikkeld voor gladde metalen ondergronden én als voorbehandeling voor de applicatie van INOXCOAT.

De RVS coating

Nadat de ondergrond grondig gereinigd en ontvet is, kan de RVS coating INOXCOAT aangebracht worden. INOXCOAT is een transparante, 1-componenten coating welke een permanente bescherming biedt tegen indringing van oliën, oplosmiddelen, vetten en vele chemicaliën.
Tevens haalt de coating verweerde ondergronden op en laat een zijdeglanzende uitstraling achter. De coating kan veelvuldig gereinigd worden zonder dat deze opnieuw aangebracht hoeft te worden.
De coating biedt diverse voordelen:
– Geeft de ondergrond een langdurige nieuwe uitstraling
– Slijt- en stootvast
– Water- en weersbestendigheid
– Uitstekende duurzaamheid
– Zeer UV-bestendig

Onderhoud

Voor het onderhouden van de behandelde ondergronden, hebben we een universele reiniger ontwikkeld; INOX DAILY CARE. Een universele reiniger voor het streeploos reinigen van de met INOXCOAT behandelde ondergronden. De reiniger tast de coatinglaag niet aan zodat de ondergrond de uitstraling behoud.

Mocht het toch nodig zijn om de coating te verwijderen, bieden we INOXCOAT REMOVER. Hiermee kan INOXCOAT eenvoudig worden verwijderd van de ondergrond.

Advies op maat

Benieuwd naar de producten? De producten zien in de praktijk? Maak eens een afspraak met een van onze adviseurs. Zij kunnen u alles vertellen over de producten én zetten een proefvlak bij u op locatie. Contact opnemen met onze adviseurs kan via info@mavro-int.com of door te bellen naar 0418 680 680.

Welk product kan ik het beste gebruiken bij mijn vraagstuk?
Afhankelijk van de ondergrond en de wensen bepalen we de keuze van het juiste product. Door het zetten van een proefvlak en het schrijven van een Adviesrapport kan bepaald worden wat het beste product is voor jouw vraagstuk. Hulp nodig met de keuze van het product? Onze specialisten staan graag voor je klaar en helpen bij het maken van een proefzetting.

Bij welke temperatuur werken de producten het beste?
De producten werken het beste bij een minimale temperatuur van 5°C en een maximale temperatuur van 30°C.

Hoe veel heb ik nodig van het product?
Dit is afhankelijk van het product, de omstandigheden en de ondergrond. Ieder product van ons kent zijn eigen verbruik. Dit kun je opvragen bij een van onze adviseurs of terugvinden in de productinformatiebladen.

Ik wil vooraf een proefvlak zetten
Het is verstandig altijd vooraf een proefvlak te zetten. Dit kun je ook laten doen door een van onze adviseurs. Zelf doen? Vraag vrijblijvend een sample aan om een proefvlak te zetten.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder via: info@mavro-int.com of 0418 6680 680.

[gtranslate]