Siliconen vervuiling verwijderen

Een siliconenbesmetting wordt ook wel visogen genoemd
Dé oplossing: SILICONEREMOVER
Effectief siliconen verwijderen
Lees hier alles info
Verbeterd esthetisch aanzicht

Siliconen vervuiling/besmetting

Siliconen staan bekend om hun uitstekende eigenschappen zoals watervastheid, UV-resistentie, hitte-resistentie en algemene duurzaamheid. Siliconen worden daardoor vaak toegepast in kitten, lijmen en smeermiddelen. Een ander goed voorbeeld is de NITOSHIELD coating van MAVRO, een 100% siliconen renovatiecoating met uitstekende eigenschappen en duurzaamheid. Verwijderen van siliconen vervuiling doe je eenvoudig met de producten van MAVRO!

In sommige gevallen zijn de goede eigenschappen van siliconen juist niet gewenst. In de verfwereld heeft het zelfs een naam gekregen, namelijk ‘siliconenbesmetting’. Een siliconenbesmetting ontstaat bijvoorbeeld door siliconenkit wat vlakbij de besmette ondergrond is aangebracht. Als een siliconenkit wordt aangebracht en vervolgens aangeraakt, dan zullen de siliconen zich ongezien verspreiden over het hele oppervlak. Een andere oorzaak is bijvoorbeeld siliconenspray, als de nevel die hierbij vrij komt op een oppervlak komt dan zal dit een hardnekkige besmetting veroorzaken.

Een siliconenbesmetting zorgt voor problemen bij het overschilderen. Tijdens het opbrengen van een coating op een besmette ondergrond zal direct kratervorming zichtbaar zijn. Dit noemt men ook wel ‘visogen’. De visogen ontstaan door de siliconen die op het oppervlak liggen, omdat de coating hier niet overheen kan vloeien.

Om een besmette ondergrond te voorzien van een coating is er maar één oplossing, de siliconen verwijderen. Voor het verwijderen van siliconen heeft MAVRO de SILICONE REMOVER ontwikkeld. Dit product is op basis van sulfamidezuur en een sterk oplosmiddel. Het product is effectief tegen de meest hardnekkige vormen van siliconenbesmetting en coatings gebaseerd op siliconen.

Bekijk SILICONEREMOVER

[gtranslate]