Spuitfolie (PEELGUARD)

PEELGUARD is een duurzaam alternatief voor andere beschermingsmaterialen
Duurzaam en watergedragen
Eenvoudig te verwijderen
100% gerecycled materiaal
Verwijdert vuilresten

Wat is PEELGUARD?

PEELGUARD is een vloeibare spuitfolie die diverse ondergronden beschermd tegen invloeden van buitenaf. PEELGUARD wordt aangebracht met behulp van airless spuitapparatur en droogt op tot een elastische, duurzame en resistente coating die de oppervlakken waarop hij is aangebracht volledig zal beschermen. Denk hierbij aan slag- of stootschade, vuil, verf, metselspecie en lasvlekken. PEELGUARD is bestand tegen regen, vorst, UV-straling en mechanische slijtage.

PEELGUARD is een grote stap vooruit op het gebied van duurzaamheid en draagt bij aan een circulaire economie. PEELGUARD is namelijk gemaakt van 100% gerecycled post-consumer materiaal. PEELGUARD is daarnaast watergedragen en bevat geen vluchtige organische stoffen. PEELGUARD biedt gebruikers een effectief, veilig en duurzaam alternatief voor andere beschermingsmaterialen zoals plastic folie en hout.

Afhankelijk van de situatie en de belasting blijft PEELGUARD indien gewenst minimaal 12 maanden op de ondergrond zitten. In binnensituaties met weinig vochtbelasting zal de levensduur nog langer bedragen. Het verwijderen van PEELGUARD is zeer eenvoudig, door simpelweg een hoekje los te trekken kan de folie in één snelle handeling van de ondergrond worden verwijderd. De verwijderde folie kan daarna compact worden opgevouwen en bij het plastic-afval worden weggegooid. Een belangrijk voordeel van PEELGUARD is dat het eventuele stof- en vuilresten meeneemt van de ondergrond, zodat er een schoon een glanzend oppervlak achterblijft.

Waar wordt PEELGUARD op toegepast?

PEELGUARD kan worden toegepast op vrijwel alle ondergronden waaronder kunststof, glas, beton, aluminium, RVS, staal en gelakte ondergronden.

De toepassingen voor PEELGUARD zijn eindeloos. De meestvoorkomende toepassing van PEELGUARD is het beschermen van ramen, kozijnen en (pre-fab) beton in de bouw. In deze industriele situaties is het belangrijk dat nieuwe kozijnen en ramen worden beschermd tot de oplevering van het gebouw. Ook betonelementen zoals trappen krijgen tijdens de bouw veel te verduren, maar moeten er voor de oplevering zo goed als nieuw uitzien. Het toepassen van een snel- en eenvoudig aan te brengen, beschermende spuitfolie biedt hier de perfecte oplossing.

Ook het beschermen van onderdelen tijdens opslag en transport is een veelvoorkomende toepassing voor PEELGUARD. Of het nou gaat om auto’s en auto onderdelen, boten, kozijnen, deuren, (gevel)panelen, RVS, (lab)tafels, aluminium of sanitair. Met PEELGUARD zijn deze beschermd zijn tegen slag- of stootschade tijdens transport en komen ze in perfecte conditie aan bij de klant. Het grootste voordeel van PEELGUARD is dat het een stuk duurzamer en millieuvriendelijker is dan traditionele plastic folie. Daarnaast zijn de beschermende eigenschappen van PEELGUARD vele malen beter én is een spuitfolie zeer snel en eenvoudig aan te brengen. PEELGUARD volledig geatomatiseerd aanbrengen tijdens uw productieproces? Geen probleem, daar ondersteunen wij u graag mee.

Zoals al eerder gezegd zijn de toepassingen van PEELGUARD eindeloos. Heeft u een uitdaging voor ons? Wij denken graag met u mee en kunnen met onze jarenlange ervaring voor bijna elke situatie een passende oplossing vinden.

Productkeuze

Er zijn verschillende versies van PEELGUARD. De originele PEELGUARD is de standaard versie met alle eigenschappen die hierboven zijn genoemd. PEELGUARD wordt geadviseerd voor vrijwel alle binnen- en overdekte toepassingen.

PEELGUARD WR is een doorontwikkelde PEELGUARD met een verbeterde waterresistentie. PEELGUARD WR wordt geadviseerd in situaties waar veel regen en andere vochtbelasting verwacht wordt.

In sommige situaties kan het gewenst zijn om een beschermfolie in een bepaalde kleur te hebben. Bijvoorbeeld in de kleuren van uw bedrijf of om de folie extra zichtbaar te maken. PEELGUARD én PEELGUARD WR zijn daarom verkrijgbaar in elke gewenste kleur.

Een bijzondere variant van onze spuitfolie is de zogenaamde PEELABLE CLEANER. PEELABLE CLEANER is een spuitfolie met reinigende eigenschappen die zorgen dat alle verontreinigingen van de ondergrond los laten en in de coating opgenomen worden. Na het drogen wordt de folie samen met alle verontreinigen van de ondergrond verwijderd. PEELABLE CLEANER is speciaal ontwikkeld voor reiniging waar conventionele vloeibare reinigingsmiddelen niet veilig kunnen worden gebruikt of waar spoelen met water/druk onpraktisch kan zijn. Denk aan bijvoorbeeld kwetsbare ondergronden, monumentale panden, gymzalen met houten vloeren en gebouwen met brandschade.

[gtranslate]