Stofbinder

Het is belangrijk dat een vloer slijtvast, stofvrij en makkelijk in het onderhoud is
Onderhoudsvriendelijke vloer
Hoogwaardig en duurzaam
Beschermd tegen belasting
Stofvrij en slijtvast

Vloerafwerkingen

Onbehandelde cementgebonden vloeren zijn vaak niet bestand tegen (wandel) verkeer en andere soorten belasting. Zonder afwerking zal een cementgebonden vloer snel slijten en vuil worden. Bij slijtage van een onbehandelde vloer zal het oppervlak op den duur gaan stoffen/stuiven. Dit stof is schadelijk voor de gezondheid en slecht voor apparatuur wat er mee in aanraking komt.

Dit is een van redenen dat nieuwe cementgebonden vloeren worden voorzien van een afwerking. Er zijn veel verschillende soorten afwerkingen met allemaal voor- en nadelen.

Een zeer geschikte afwerking voor vloeren is een (afgesloten) vloercoating uit bijvoorbeeld de MAVROX® productlijn. Vloeren die behandeld zijn met een MAVROX® vloercoating zijn sterk, veilig, schoon in een handomdraai en beschermt tegen zware belasting. In vrijwel alle gevallen veranderd een vloercoating het uiterlijk van de vloer aanzienlijk, doordat er een dichte en gekleurde laag op wordt aangebracht. Afhankelijk van het vloersysteem welke producten er worden gebruikt kan de prijs flink oplopen.

Meer lezen over MAVROX® vloersystemen?

In sommige gevallen is het niet gewenst om een vloer volledig vloeistofdicht af te werken. Toch is het belangrijk dat een vloer slijtvast, stofvrij en makkelijk in het onderhoud is. In dit geval kies je voor het impregneren van de vloer. Een zeer geschikt impregneermiddel is de FLOORGUARD MINERAL. Dit product is wat men noemt een ‘stofbinder’, maar heeft naast het binden van stof meerdere voordelen.

Hoe werkt een stofbinder?

Een stofbinder zoals de FLOORGUARD MINERAL is een product op basis van natriumsilicaat. Na het aanbrengen van de FLOORGUARD MINERAL zal het product in de ondergrond trekken. Hier gaat de FLOORGUARD MINERAL een chemische reactie aan in oppervlak. Als gevolg van deze reactie vormen harde kristallen die de poriën van het betonoppervlak vullen. Het resultaat is een harde en dichte toplaag die beter bestand is tegen slijtage. De verzegeling (het vullen) van het oppervlak maakt de vloer bestand tegen indringing van vocht en vuil. Door het verharden van de toplaag zal zelfs bij veelvuldig gebruik de vloer niet gaan stoffen of stuiven.

 Voordelen en eigenschappen FLOORGUARD MINERAL

  • Betaalbaar
  • 1-component
  • Oplosmiddelvrij en geurloos
  • Transparant
  • Snelle uitharding
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Dampdoorlatend
  • Geschikt voor licht tot matige belasting
  • UV-bestendig

 

Niet alleen nieuwe vloeren behandeld kunnen worden met FLOORGUARD MINERAL. Ook oudere (onbehandelde) vloeren kunnen worden afgewerkt met deze stofbinder.

FLOORGUARD MINERAL gebruiken

FLOORGUARD MINERAL gelijkmatig aanbrengen met een kwast, roller of trekker. Breng het product nat-in-nat aan met een korte tussentijd van 15-20 minuten. Materiaal dat na deze periode nog niet is geabsorbeerd, moet worden verwijderd. Doet u dit niet, dan zal dit resulteren in de vorming van een zwakke en glanzende coating.

Opbouw:
Cementgebonden vloeren 1 tot 3 lagen.
Anhydriet 2 tot 3 lagen.
Gietasfalt 2 tot 3 lagen.

Ondergrondcondities:
Vloer dient olie, vet en absoluut stofvrij te zijn. Eventuele reparaties uitvoeren middels MAVROX® REPAIR MORTAR 2C. Volledig laten uitharden voor het aanbrengen van de FLOORGUARD MINERAL

[gtranslate]