Vloer conservering

Vloer coaten = Vloer beschermen
Verlagen van degradatie
Hoogwaardig en duurzaam
Beschermd tegen belasting
Workshop vloer conservering

Vloertastisch

Een mooi en verzorgd terras, een goed onderhouden betonvloer en schone, met klinkers belegde straten dragen allemaal bij aan veiligheid en een mooie leef omgeving. We zien in de praktijk echter niet alleen maar goed onderhouden vloeren, maar ook met alg en mos begroeide terrassen of met vet bevuilde betonvloeren. Hartstikke zonde!

Reinigen die vloer!

Al het harde werk dat je in het plaatsen van het terras of de betonvloer hebt gestopt wordt verwaarloosd als je dit niet netjes onderhoud. Gelukkig kun je dit relatief eenvoudig realiseren.

Tijd om de mouwen op te stropen en de ondergrond te reinigen. Gebruik hiervoor een specialistische reiniger om dit snel en effectief te regelen. Onze adviseurs herkennen direct het type vervuiling en weten precies hoe dit op te lossen. Een vette betonvloer reinigen we snel en effectief met UNICLEAN LOW FOAMING. Algen en mossen kunnen snel verwijderd worden met behulp van onze effectieve UNIQUAT. Als de vervuiling losgeweekt en afgebroken is kun je dit eenvoudig wegspoelen onder gepaste druk.

Maar hoe zorg je er nu voor dat de ondergrond beschermt blijft tegen indringing van vuil en makkelijk schoon te houden blijft?

Vloer coaten = Vloer beschermen

Het beschermen van de vloer vergt even wat aandacht. Waar wil je de vloer precies tegen beschermen? Wij helpen hier graag bij. Wissel eens van gedachten met onze adviseurs en vindt zo een gepaste vloerbescherming.

Om vloeistoffen (vaak voornamelijk water) te weren van een ondergrond kun je binnen het MAVRO assortiment kiezen uit diverse FLOORGUARD systemen. Deze systemen zijn in verschillende gradaties te verkrijgen. De één beschermt nog beter dan de andere en kent ook qua duurzaamheid een langere beschermingsperiode.

Bestaat er de kans op indringing van olie en vette substanties? Kies dan voor een vloerafwerking die een oleofobe ondergrond verzorgt. Onze NITOGUARD STONE bestaat o.a. uit fluorpolymeren die een fantastische oleofobe bescherming bieden.

Zorgt een betonvloer (of wand) voor veel stofafscheiding? Kies er voor om deze te impregneren met onze natriumsilicaat stofbinder FLOORGUARD MINERAL. Deze vloercoating verbeterd en verdicht de toplaag en voorkomt zo slijtage en afscheiding van stof.

Onze vloercoatings

Onze vloercoatings zijn speciaal ontworpen om een functionele bescherming te bieden tegen matige en zware industriële belasting. Door er hoogwaardig pigment aan toe te voegen verzorgd de vloercoating ook een strak uitziende werkomgeving.

Waarom kiest u een vloercoating?

Een vloercoating biedt een keiharde toplaag en maximale bescherming voor betonvloeren. Vloeren die behandeld zijn met een betonverf zijn sterk, veilig, beschermt tegen zeer zware belasting, eenvoudig in onderhoud en dus schoon in een handomdraai! Onze vloercoatings worden toegepast in werkhallen, logistieke centra, parkeergarages, winkels en zelfs ziekenhuizen.

Hoe gaat dat precies in werking?

De voorbehandeling:
Het behandelen van een betonvloer vergt in basis kennis over de voorbehandeling. Zonder een goede voorbehandeling, geen mooi resultaat. Een kale betonvloer dient in ieder geval gereinigd te worden met bijvoorbeeld een alkalisch product zoals onze UNICLEAN LOW FOAMING. Hiermee wordt de vloer vrij gemaakt van vuile- en vettige aanslag. Indien de betonvloer al een oude betonverflaag heeft moet deze oude laag eerst verwijderd worden. Je kan de vloer dan het beste schuren met een speciale betonschuurmachine. Als het vet en vuil of de oude verflaag verwijderd is dient de ondergrond te drogen en vrij gemaakt te worden van stof.

Het aanbrengen van een primer:
Om een goede hechting van de uiteindelijke vloercoating te realiseren dient de kale, voorbehandelde betonvloer eerst behandeld te worden met een speciale hechtprimer. Onze adviseurs schrijven voor deze fase vaak onze epoxy-primer voor, de MAVROX EP PRIMER 2C. Deze primer kan ideaal toegepast worden voor het versterken van de hechting van epoxy en polyurethaan vloercoatings of gietvloeren!

Het afwerken met een hoogwaardige toplaag:
Afhankelijk van de mate van belasting wordt er een toplaag geselecteerd die bovenop de primer wordt aangebracht. Onze adviseurs kunnen uitstekend ondersteuning bieden in het selecteren van de beste oplossing. Om een goede weerstand te bieden tegen matige tot gemiddelde belasting volstaat onze MAVROX EP COATING 2C (een epoxyvloercoating) in 1 of 2 lagen, bovenop de aangebrachte primer. Wordt de vloer zwaar belast? Dan kies je er sneller voor om een polyurethaan toplaag, zoals onze MAVROX PU TOPCOAT 1C, aan te brengen.

Wat kenmerkt onze vloersystemen?

De MAVROX vloercoating systemen zijn:

  • Slijtvast;
  • Hoogwaardig & duurzaam;
  • Vloeistofdicht;
  • Eenvoudig en snel te reinigen;
  • Bestand tegen intensief loop- en rollend verkeer;
  • Bestand tegen chemicaliën, olie, zuren en vetten;
  • Bestemd tegen weekmakers van rubber banden;
  • En kunnen ingestrooid worden met een speciale korrel voor een anti-slip afwerking!

Producten
Wij bieden voor vrijwel iedere ondergrond een uniek product. Neem contact op met een van onze technische adviseurs welke product het beste bij de ondergrond en de wensen past.

 

Documentatie
Van elk product hebben wij een Productblad (TDS) en een Veiligheidsblad (MSDS). Hierin staan onder andere de gebruiksaanwijzing en eerste hulpmaatregelen. Lees deze bladen goed door voordat je onze producten gebruikt.

Productbladen Veiligheidsbladen

DutchFrenchItalian