Vloer conservering

Vloer coaten = Vloer beschermen
Verlagen van degradatie
Hoogwaardig en duurzaam
Beschermd tegen belasting
Workshop vloer conservering

Waarom een vloer impregneren of coaten?

Een vloercoating is een dunne beschermlaag die over een vloer aangebracht wordt. Met het aanbrengen van een coating krijgen vloeren een frisse uitstraling en worden ze sterker. Een gecoate vloer is hygiënisch en eenvoudig in onderhoud. Door de laag die aangebracht wordt is de vloer volledig naadloos en vochtwerend waardoor vuil, mossen, algen en vloeistoffen de vloer niet kunnen aantasten en makkelijk te verwijderen zijn. Daarnaast biedt een vloercoating een keiharde toplaag en maximale bescherming voor betonvloeren. Vloeren die behandeld zijn met een betonverf zijn sterk, veilig, schoon in een handomdraai en beschermt tegen zware belasting. MAVRO heeft vloerimpregneer voor o.a. werkhallen en parkeergarages maar ook logistieke centra, scholen en ziekenhuizen. Daarnaast bieden we een breed scala aan vloercoatings.

Waar kan een vloersysteem worden toegepast?

Een vloersysteem kan op vrijwel elke ondergrond worden toegepast. De vloercoatings van MAVRO zijn het meest geschikt voor gebruik in werkhallen, logistieke centra, parkeergarages, winkel, scholen en ziekenhuizen.

Hoe breng je een vloersysteem aan?

Bij het aanbrengen van een vloersysteem worden er drie stappen doorlopen:

Voorbehandeling

Voor het behandelen van een betonvloer is kennis nodig over de voorbehandeling. Zonder een goede voorbehandeling wordt niet het gewenste resultaat behaald. Een kale betonvloer dient in ieder geval gereinigd te worden met bijvoorbeeld een alkalisch product zoals onze UNICLEAN LOW FOAMING. Hiermee wordt de vloer vrij gemaakt van vuile- en vettige aanslag. Indien de betonvloer al een oude betonverflaag heeft moet deze eerst verwijderd worden. De vloer kan dan het beste geschuurd worden met een speciale betonschuurmachine. Als het vet en vuil of de oude verflaag verwijderd is, dient de ondergrond te drogen en vrij gemaakt te worden van stof.

Aanbrengen van een primer

Om een goede hechting van de uiteindelijke vloercoating te realiseren dient de kale, voorbehandelde betonvloer eerst behandeld te worden met een speciale hechtprimer. Onze adviseurs schrijven voor deze fase vaak onze epoxy-primer voor, de MAVROX EP PRIMER 2C. Deze primer is ideaal voor het versterken van de hechting van epoxy en polyurethaan vloercoatings of gietvloeren.

Afwerken met een hoogwaardige toplaag

Afhankelijk van de mate van belasting wordt er een toplaag geselecteerd die bovenop de primer wordt aangebracht. Onze adviseurs kunnen uitstekend ondersteuning bieden in het selecteren van de beste oplossing. Om een goede weerstand te bieden tegen matige tot gemiddelde belasting volstaat onze MAVROX EP COATING 2C(een epoxyvloercoating) in 1 of 2 lagen, bovenop de aangebrachte primer. Wordt de vloer zwaar belast? Kies er dan voor om een polyurethaan toplaag, zoals onze MAVROX PU TOPCOAT 1C, aan te brengen.

Welke vloersystemen zijn er van MAVRO?

De vloersystemen van MAVRO zijn speciaal ontworpen om een functionele bescherming te bieden tegen matige en zware industriële belasting. Door er hoogwaardig pigment aan toe te voegen zorgen de vloercoatings ook voor een strakke werkomgeving. Bij MAVRO zijn de FLOORGUARD en MAVROX producten geschikt als vloersysteem.

Wat kenmerkt onze (MAVROX) vloersystemen?

De MAVROX vloercoating systemen zijn:

  • Slijtvast;
  • Hoogwaardig & duurzaam;
  • Vloeistofdicht;
  • Eenvoudig en snel te reinigen;
  • Bestand tegen intensief loop- en rollend verkeer;
  • Bestand tegen chemicaliën, olie, zuren en vetten;
  • Bestemd tegen weekmakers van rubber banden;
  • Kunnen ingestrooid worden met een speciale korrel voor een anti-slip afwerking!

Waar is een MAVROX vloersysteem tegen bestand?

Een MAVROX vloersysteem is bestand tegen intensief loop- en rollend verkeer. Daarnaast weren de vloersystemen chemicaliën, oliën, zuren en vetten af en is de vloer bestand tegen weekmakers van rubber banden.

Wat kost een vloercoating?

De kosten van een vloercoating zijn afhankelijk van het product en de hoeveelheid die je kiest. Wij raden aan om contact op te nemen met één van adviseurs wanneer u besluit een vloercoating aan te schaffen. Zij kunnen u precies vertellen welk product je nodig hebt en hoeveel. Op basis van het advies dat zij geven kan de prijs van de vloercoating bepaald worden.

Vloer impregneren

Onder impregnerend conserveren kan verstaan worden het aanbrengen en in laten trekken van een materiaal wat specifieke eigenschappen aan de ondergrond toevoegt. In dit geval de behandeling van minerale ondergronden m.n. vloeren.

Onder minerale ondergronden verstaan we alle stenen vloeren, zowel natuursteen als kunststeen zoals beton en baksteen. Composietsteen, vooral die soorten die plastic achtige bestanddelen bevatten worden bij deze buiten beschouwing gelaten.

Problemen en schade

Minerale vloeren kunnen om uiteenlopende rede behandeld worden, het slijtvast(er) en stofvrij maken, de vloer hydrofoob maken of een vloer hydrofoob en olie en vet afstotend (oleofoob) te maken.

Betonvloeren en gietasfalt in industriële omgeving met zwaar verkeer zoals heftrucks en of binnen lossende vrachtwagens zijn een zware belasting voor vloeren en zullen door slijtage veel stof doen ontstaan. Dit stof is een aanslag op de gezondheid van de werknemers en geeft de opgeslagen goederen een schamel en verwaarloosd vies uiterlijk.

Minerale ondergronden zoals tegels, natuursteen of beton en bestrating in openbare ruimte of privé omgeving kunnen bij herhaaldelijk en langdurig nat zijn schade ondervinden en gevaarlijke situaties veroorzaken. Op een herhaaldelijk en langdurig natte ondergrond kan aangroei ontstaan en schade in de ondergrond veroorzaken.

Ook kan vet en olie een vloer, zowel in openbare ruimte als in privé situaties door vervuiling en glad worden een fysiek probleem en gevaar opleveren. Bovendien hebben vet en olie de eigenschap in poreuze ondergronden na besmetting een donkere, zeer slecht te verwijderen vlek na te laten.

Producten

Voor het  “easy to clean” effect en om vooral de slijtvastheid van industriële betonvloeren te verbeteren is het MAVRO product FLOORGUARD MINERAL bijzonder geschikt. Dit product is op basis van natriumsilicaat, is watergedragen en heeft dus een natuurlijke oorsprong, is bijzonder slijtvast en geeft een sterke reductie in het ontstaan van slijtage en stof.

FLOORGUARD SB is een impregneermiddel op basis van solvents en is uitermate geschikt om cementgebonden vloeren, anhydriet en (giet)asfalt vloeren te voorzien van een duurzame water en vuil afstotend oppervlak te realiseren.

FLOORGUARD FLUOR is een impregnerende, watergedragen oppervlakte verbeteraar op basis van fluorpolymeren en is bijzonder geschikt voor het water en olie afstotend maken van alle licht poreuze minerale ondergronden, zowel natuursteen als betontegels en metselwerk.

FLOORGUARD SEALER is een impregneer/primer op basis van een hoogwaardige acrylaat dispersie voor het slijtvaster maken van watervaste vloeren zoals PVC, Linoleum en diverse steensoorten, waaronder beton en kan dienen als primer voor FLOORGUARD POLYCRYL.

FLOORGUARD POLYCRYL is een stripbare, watergedragen, filmvormende vloerwas op basis van een metaalion gestabiliseerde acrylaat en is bijzonder geschikt voor het conserveren van kunststof vloeren zoals Linoleum, PVC, laminaat, kurk en tegel vloeren. Door de toegepaste technologie is dit vloer onderhoudsproduct stripbaar en eenvoudig te verwijderen. De ondergrond kan daarna gemakkelijk worden voorzien van een nieuwe laag.

Het spreek van zich dat alle genoemde producten eenvoudig zijn aan te brengen met een roller of een inwasser. Sommige producten dienen in twee lagen te worden aangebracht, in veel gevallen nat in nat. Zie voor de complete gebruiksinstructies het betreffende TDS en MSDS.

Welk product past het beste bij mijn vraagstuk?
Afhankelijk van de ondergrond en de wensen bepalen we de keuze van het juiste product. Door het zetten van een proefvlak en het schrijven van een Adviesrapport kan bepaald worden wat het beste product is voor jouw vraagstuk. Hulp nodig met de keuze van het product? Onze specialisten staan graag voor je klaar!

Bij welke temperatuur werken de producten het beste?
De producten werken het beste in een omgeving en op een ondergrond van tenminste 12 graden Celsius. Bij koudere temperaturen ontstaat er sterke vertraging in de doorhardingstijd. Het aanbrengen van een buitencoating in de winter is daarom niet verstandig. Ook bij zeer warm weer is het verstandig om het coaten uit te stellen. Het is belangrijk om de producten dan zo koel mogelijk op te slaan. Bij het mengen en verwerken is de begintemperatuur bepalend voor de verwerkingstijd. Bij een temperatuur boven de 25 graden Celsius heb je minder lang de tijd om de vloercoating te verwerken.

Hoe bereken in het verbruik?
Dit is afhankelijk van het product en de ondergrond. Ieder product van ons kent zijn eigen verbruik. Dit kun je opvragen bij een van onze adviseurs, terugvinden in de productinformatiebladen of in de prijslijst.

Kan iedereen een vloercoating verwerken?
Iedereen kan een vloercoating verwerken. Een voorwaarde is wel dat je enigszins handig dient te zijn en het is aan te raden om voor het aanbrengen eerst aandachtig de instructies door te lezen en deze tijdens het aanbrengen precies te volgen. Voor het aanbrengen van een gietvloer is wat meer ervaring nodig met het gebruik van een vlakspaan of kam. Bij het aanbrengen van een 2-componentenproduct zijn de voorbereidingen en het mengen van de producten het belangrijkste om te komen tot een goed eindresultaat.

Hoe lang duurt het voordat de aangebrachte coating belast mag worden?
In de praktijk bestaan er twee soorten belasting, namelijk mechanische belasting en chemische belasting. Bij een temperatuur van gemiddeld 20 graden Celsius is een 2-componentencoating na 72 uur maximaal bestand tegen mechanische belasting. Bij dezelfde temperatuur duurt het ongeveer 7 dagen voordat een coating zijn maximale chemische belastbaarheid bereikt.  Om te voorkomen dat er beschadigingen aan de vloer ontstaan, is het verstandig om minstens 7 dagen de tijd te nemen voordat de coating belast wordt. Afwijken van deze tijden kan, maar is geheel op eigen risico.

Vanaf wanneer mag de vloer in aanraking komen met water?
Een gecoate vloer mag pas in aanraking komen met water wanneer deze volledig uitgehard is. Bij voorkeur is dat pas na 7 dagen. Wanneer de vloer eerder in aanraking komt met water zullen er witte vlekken ontstaan. Als dit gebeurt, kan er geprobeerd worden deze vlekken met azijn te verwijderen. De kans is echter groot dat dit niet zal lukken.

Wat is het verschil tussen een epoxy en PU vloercoating?
Het grootste verschil tussen epoxy en polyurethaan zit in de hardheid. Epoxyvloeren zijn extreem hard en zeer geschikt voor gebruik in industriële ruimtes. Polyurethaan vloeren zijn zachter en elastischer en daardoor meer geschikt voor particulier gebruik. PU vloerencoatings zijn beter bestand tegen krassen en geven meer loop- en wooncomfort.

Ik wil vooraf een proefvlak zetten
Het is verstandig altijd vooraf een proefvlak te zetten. Dit kun je ook laten doen door een van onze adviseurs. Zelf doen? Vraag vrijblijvend een sample aan om een proefvlak te zetten.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder via: info@mavro-int.com of 0418 6680 680.

Kupon za popust
Vpišite svoj e-mail naslov in pridobite 5% popusta na naslednje naročilo.
  Naročite se
  DutchFrenchItalian