Zure gevelreinigers

Zure gevelreinigers, voor het verwijderen van zware vervuilingen van gevels
Speciale productlijn
Effectieve reinigers
Alle info over zure reinigers
Verbeterd esthetisch aanzicht

Gevelreiniging

Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel. Door gevelreiniging voorkom je schade, zoals vochtschade, én het verbeterd de uitstraling van de gevel. Middels gevelreiniging wordt ook de levensduur van de gevel verlengd. Dit zorgt o.a. voor waardestijging van de gevel van bijvoorbeeld een woning of bedrijfspand.

Zure gevelreinigers

Zure gevelreinigers zijn geschikt voor het reinigen van zwaar vervuilde ondergronden, niet-kalkhoudende steensoorten zoals baksteen, klinkers en beton, maar kan niet worden gebruikt voor het reinigen van mangasteen doordat mangasteen een hoog ijzergehalte heeft. Deze zure gevelreinigers weken de vervuiling van het oppervlakte, zodat het oppervlakte vervolgens met hoge druk en (heet) water kan worden afgespoeld.

 

Onze reinigers

Voor het reinigen van gevels heeft MAVRO een speciale productlijn ontwikkeld met zure gevelreinigers:

FACADECLEAN: is een zure gevelreiniger op basis van ammoniumbifluoride. FACADECLEAN heeft een actieve werking en is toepasbaar op zwaar vervuilde minerale ondergronden. FACADECLEAN verwijdert effectief alle veelvoorkomende gevelvervuilingen.

FACADECLEAN STRONG: is een vloeibare zure gevelreiniger op basis van fluorwaterstofzuur (HF) en fosforzuur. FACADECLEAN STRONG heeft een zeer krachtige werking en is toepasbaar op zwaar en extreem vervuilde minerale ondergronden

FACADECLEAN EXTRA STRONG: is een zeer geconcentreerde zure gevelreiniger op basis van fluorwaterstofzuur (HF) en fosforzuur. Toepasbaar wanneer standaard gevelreinigers niet voldoen. FACADECLEAN EXTRA STRONG heeft een extreem krachtige werking en is toepasbaar op de meest extreem vervuilde minerale ondergronden.

Reinigen met zure gevelreinigers

Deze zure gevelreinigers zijn zeer geschikt om zware vervuilingen te verwijderen van poreuze gevels zoals lei, baksteen, terracotta en basalt achtige steen. Maar welke vervuilingen kun je verwijderen met zure gevelreinigers?
De zure gevelreinigers welke fluorwaterstofzuur bevatten reinigen zeer efficiënt atmosferische aanslag, zwarte korst (patinalaag) en andere vervuilingen. Wel is aan te raden om de ondergrond vooraf te bevochtigen voordat je de reiniger aanbrengt. Doe je dit niet, dan loop je namelijk het risico dat er niet alleen diepteschade ontstaat, maar dat de reiniger ook te snel indroogt. Door hier rekening mee te houden zal de zure gevelreiniger een optimaal resultaat geven!
Gevoelige ondergronden zoals kalkhoudende ondergronden, stucwerk, mangaansteen en natuursteen kunnen beschadigt worden met een zure reiniger. Voor deze ondergronden heeft MAVRO andere reinigers ontwikkeld gericht op deze gevoelige ondergronden.

Gevelvervuilingen

Er zijn vele soorten vervuilingen welke de gevel kunnen aantasten. Denk hierbij o.a. aan zwarte en groene aanslag. Zo kan groene aanslag ontstaan wanneer een ondergrond een lange tijd vochtig blijft. Aanslag op de gevel geeft een onverzorgde en verwaarloosde uitstraling maar tast ook de ondergrond aan.

Beschermen van de gevel

Naast het reinigen van de gevel is het onderhoud ook erg belangrijk. Zo kun je ervoor kiezen om de gevel te impregneren of te behandelen met bijvoorbeeld een renovatiecoating. Keuze van de methode hangt af van welke eigenschappen gewenst zijn. Zowel het impregneren van de gevel als het aanbrengen van een renovatiecoating zorgt voor vuilafstotende eigenschappen zoals atmosferische vervuilingen. Door het impregneren van de gevel zorg je ervoor dat er geen water meer opgenomen of doorgelaten wordt door de gevel. Tevens is de levensduur van de toepassing een keuzenbepalende factor.

[gtranslate]