NITORANGE

Een eerste indruk maak je maar één keer en de gevel van een gebouw is daarbij een visitekaartje
Kleurherstellend
Tot wel 15 jaar bescherming
Verlagen van reinigingsfrequentie
Verduurzamen

Wat is de NITORANGE?

De NITORANGE van MAVRO bestaat uit een verzameling hoogwaardige, beschermende kleur- en glansherstellende coatings voor niet-zuigende ondergronden. Bewust van het feit dat elke ondergrond, situatie en object verschilt, heeft ons laboratorium een brede range aan renovatiecoatings ontwikkeld. Permanente coatings, semi-permanente reversibele coatings én coatings op kleur met elk hun eigen unieke eigenschappen. Maatwerk, kwaliteit, duurzaamheid en kleurherstel, allen vertegenwoordigt binnen de NITORANGE!

Voordelen

Toepassing van een renovatiecoating uit de NITORANGE biedt vele voordelen waaronder het verlagen van de reinigingsfrequentie. Doordat de coatings beschermen tegen atmosferische vervuilingen hoeft de ondergrond minder vaak gereinigd te worden, lagere schoonmaak- en onderhoudskosten dus! Tevens wordt de levensduur van de ondergrond aanzienlijk verlengd.

Het conserveren van een ondergrond met een NITORANGE product zorgt ervoor dat een object of gebouw er voor de komende jaren weer stralend uitziet. Het is ook een goedkoper alternatief voor het inhuren van een schilder om alle kozijnen en beplating opnieuw te schilderen.

Uitgelichte gevelconserveringsmiddelen

 

[products limit=”4″ columns=”4″ ids=”1972, 1932, 2001, 1965″ cat_operator=”AND”]

Welke producten heeft de NITORANGE?

Afhankelijk van de situatie, wensen en eisen zijn er vele mogelijkheden om de ondergrond te beschermen. Elk product heeft unieke eigenschappen. Zo hebben we semi-permanente maar ook permanente coatings én permanente coatings op kleur.

Semi-permanent coatings

Een semi-permanente, reversibele coating houdt in dat de coating na de levensduur of bij beschadiging eenvoudig te verwijderen is. Na het verwijderen van de coating kan deze direct opnieuw aangebracht worden om nogmaals een aantal jaren duurzaamheid te geven. Wanneer een semi-permanente coating weinig te voortduren heeft doordat er bijvoorbeeld geen vervuiling of graffiti op is gekomen dan kan een semi-permanente coating voor 1-5 jaar bescherming bieden.

In ons lab hebben we diverse semi-permanente, reversibele coatings ontwikkeld zoals de NITOWAX, NITOSHIELD en NITOCRYL. Ieder product heeft zijn unieke eigenschappen maar ze bieden alle bescherming tegen atmosferische vervuiling. NITOSHIELD biedt daarnaast ook nog bescherming tegen vocht, oliën, oplosmiddelen en vetten. Alle semi-permanente coatings binnen de NITORANGE zijn transparant en herstellen de oorspronkelijke kleur en glans van de ondergrond.

Permanente coatings

In tegenstelling tot een semi-permanente coating, gaat een permanente coating maar liefst 5 tot 10 jaar mee! Een goede oplossing voor onderhoud voor de lange termijn. Ons R&D-team heeft zowel transparante als kleurcoatings ontwikkeld.

Transparant

De NITOCOAT is een bijzonder product. De NITOCOAT is een zogeheten ‘keramische coating’ op basis van gepatenteerde technologie. NITOCOAT is een permanente coating met een duurzaamheid van maar liefst 12 jaar én met uitmuntende anti-graffiti eigenschappen. NITOCOAT biedt bescherming tegen vrijwel alle soorten vervuiling.

Deze permanente coating kan geleverd worden als hoogzijdeglans (NITOCOAT), mat (NITOCOAT MAT) en zijdeglans (NITOCOAT SATIN).

We raden sterk aan om vooraf het gebruik van dit product de workshop NITORANGE te volgen, zie info hieronder.

Meer lezen over keramische coatings en polysilazane technologie?

Kleur

Naast de transparante permanente coating hebben we ook een permanente coating op kleur, NITOCOLOUR. NITOCOLOUR is leverbaar in alle RAL en NCS kleuren en kan zowel mat, zijdeglans en hoogglans gemaakt worden. NITOCOLOUR is een coating op basis van polyurethaan en vormt een zeer sterke, chemisch resistente en flexibele bescherming op vrijwel elke ondergrond.

NITOCOLOUR heeft een levensduur tot wel 10 jaar! Tevens heeft de NITOCOLOUR ook anti-graffiti eigenschappen waardoor graffiti minder goed hecht en deze gemakkelijk te verwijderen is met milde verwijderaars.

Deze kleurcoating hebben wij in zowel 1- als 2-componenten, waarbij de 2-componenten variant een hogere duurzaamheid heeft. Beide NITOCOLOUR producten worden gemakkelijk opgebracht met een verfspuit, roller of kwast zoals u een normale verf zou aanbrengen.

Voorbehandeling en applicatie

Voordat een renovatiecoating aangebracht kan worden, dient de ondergrond grondig gereinigd en ontvet te worden. Ook hiervoor hebben we de juiste producten. De ondergrond kan vooraf gereinigd worden met UNICLEAN waarna de ondergrond ontvet kan worden met ISOPROPANOL. Na de voorbehandeling kan de gewenste coating aangebracht worden op de ondergrond. De applicatie van de NITORANGE producten verschilt sterk per product. Zo wordt de NITOWAX aangebracht met een polijstende beweging maar wordt de NITOCOLOUR aangebracht met een roller. Voordat u een project gaat uitvoeren met een product uit de NITORANGE raden wij u aan om contact op te nemen met onze technische buitendienst.

Deelnemen aan onze workshop Conservering (renovatiecoatings/NITORANGE)?

Om onze klanten te helpen met het toepassen van onze NITORANGE producten heeft MAVRO een workshop ontwikkeld. Tijdens de workshop Conservering (NITORANGE) leer je de verschillende soorten renovatiecoatings kennen en leer je hoe je deze kunt aanbrengen op de ondergrond. Daarnaast leer je hoe je de ondergrond moet voorbehandelen én wanneer je welke coating toepast. Naast theorie wordt er vooral aandacht besteed aan oefenen in de praktijk. Kijk eens op onze workshops pagina voor meer info en al onze workshops: https://www.mavro-int.com/workshops/

Interesse in de workshop of meer info: info@mavro-int.com of 0418 680 680.

Welk product past het beste bij mijn gevel?
Welke product het beste bij de gevel past hangt af van verschillende factoren zoals omstandigheden, wensen en eisen. Ga je voor de korte of lange termijn bescherming? Transparant of op kleur? Een adviseur komt graag bij je op locatie kijken om een proefvlak te zetten en samen een productkeuze te maken naar wens.

Bij welke omstandigheden werken de producten het beste?
De producten werken altijd het beste bij droge weersomstandigheden. Lage temperaturen kunnen de werkzaamheden vertragen én de producten moeten niet ingezet worden in direct zonlicht.

Hoe veel heb ik nodig van het product?
Dit is afhankelijk van het product, de ondergrond, wensen en eisen. Ieder product van ons kent zijn eigen verbruik. Dit kun je opvragen bij een van onze adviseurs, terugvinden in de productinformatiebladen of in de prijslijst.

Ik wil vooraf een proefvlak zetten
Het is verstandig altijd vooraf een proefvlak te zetten. Dit kun je ook laten doen door een van onze adviseurs. Zelf doen? Vraag vrijblijvend een sample aan om een proefvlak te zetten.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder via: info@mavro-int.com of 0418 6680 680.

 

[gtranslate]