Indira Bauman, Junior Financial Controller

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

Mensen van MAVRO: Indira Bauman, Junior Financial Controller

15 oktober 2020

Mensen van MAVRO: Indira Bauman, Junior Financial Controller

De jonge brunette Indira Bauman is haar loopbaan bij MAVRO begonnen op 26 augustus 2019 als stagiaire Finance. Haar half schooljaar durende stage bij MAVRO vormde het sluitstuk van haar opleiding Finance & Control aan Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Het klikte buitengewoon tussen Indira en MAVRO want al halverwege haar stageperiode is ze gevraagd om voor MAVRO te komen werken. Voor Indira was dit een droom die uitkwam. Tijdens haar stage was ze al onder de indruk van de fijne werksfeer bij MAVRO en haar werkzaamheden. Blij met de aangeboden kans heeft ze haar voltijd opleiding aan Avans omgezet in een deeltijd opleiding, met succes!

“Ik vind het vooral leuk dat mijn werkzaamheden bij MAVRO zeer uitgebreid en leerzaam zijn. Ik heb totaal geen eentonige baan, wat je bij veel Finance plekken wél ziet. Ik vind het ook leuk om de stagiaires die MAVRO elk half jaar aanneemt te begeleiden. Hiermee wordt mijn kennis op de proef gesteld en kan ik nog meer leren. Gelukkig krijg ik de kans om verder te kijken dan alleen debet en credit, plussen en minnen.

Als Junior Financial Controller, is het nodig om accuraat te zijn en te letten op de kosten. Het is niet altijd even leuk om mensen ergens op te wijzen, of nee te moeten zeggen. But it’s part of the job.”

Een combinatie studie en baan is niet voor watjes. Deze pittige combi kost Indira rond 12-16 uur per week aan studie uren, volgen van lessen en maken van opdrachten. Het grote voordeel is dat ze door haar dagelijkse werkzaamheden bij MAVRO voortdurend de geleerde theorie kan toetsen aan de dagelijkse praktijksituaties. Hierdoor ontstaat er meer affiniteit met een bepaald vakgebied wat het leren dan weer makkelijker maakt. Indira vindt het belangrijk om een goede balans te vinden tussen haar werk en de vrije tijd met voldoende aandacht voor privéleven en hobby’s.

Bij MAVRO is voor Indira voldoende ruimte om te leren en te groeien in haar vak.
“MAVRO is zeker een goede leerschool! Mijn beeld van de stage en de werkelijkheid waren werelden van verschil, in positieve zin! In mijn stageperiode heb ik veel geleerd van mijn collega’s. En zoals in elk bedrijf, op elke afdeling is er ruimte voor verbetering en fijnslijpen van bestaande processen.

Wij zijn dan ook altijd bezig om processen in de organisatie te verbeteren. Denk aan het digitaliseren van informatie, het effectief beheren van onze grondstoffen, en natuurlijk het proces van grondstof tot eindproduct te optimaliseren.”

Bij MAVRO is het ‘never a dull moment’, elke werkdag is anders, al zijn er natuurlijk een aantal repeterende taken.
“Dit betreft het bijwerken van het bankboek, het toesturen van de inkoopfacturen naar ons ERP-systeem en een controle uitvoeren op onze verkooporders qua prijs en levering. Daarnaast help ik ook andere afdelingen in het bedrijf, zij komen naar mij toe met vragen over bijvoorbeeld processen, artikel prijzen e.d. Ik ben ook bezig met procesoptimalisatie, kostenbeheersing, het management dashboard en verschillende analyses.”

Onder de spannende naam ‘het management dashboard’ schuilt een tool om sturingsinformatie te genereren.
“Dit laat onder andere zien wat wij qua kosten en opbrengsten kunnen verbeteren, maar ook aan welke productgroepen wij meer aandacht moeten besteden.”

Met de capaciteiten en werkinzet waarover Indira beschikt is het vanzelfsprekend dat ze ook ambities heeft wat haar carrière ontwikkeling bij MAVRO betreft:
“Het lijkt mij tof om mijn kennis in financiën en mijn soft skills dermate te verbeteren zodat ik de volledige verantwoording voor de afdeling Finance binnen MAVRO kan dragen.”

MAVRO is een vrouwvriendelijk bedrijf, op dit moment bestaat het bedrijf uit precies 50% mannelijke en 50 % vrouwelijke collega’s. Maar nog afgezien van deze verdeling, wat snel door kan slaan naar de een of andere kant, er wordt bij MAVRO echt geluisterd naar elkaar.
“Je wordt niet ondergewaardeerd ‘omdat je vrouw bent’, maar er zal gewoon naar je worden geluisterd.”

En dat is zowel aangenaam als absoluut terecht.

Indira kan zich goed vinden in een uitspraak van Benjamin Franklin:  
“Beware of little expenses. A small leak will sink a great ship”.

Elke afdeling Finance van elk bedrijf kan zich gelukkig prijzen met een Junior Financial Controller die in haar dagelijks werk handelt en denkt met in haar achterhoofd deze wijze woorden.

De grootste kracht van MAVRO, naast excellente en vernieuwende producten, zijn de mensen van MAVRO. Jonge, idealistische, goed opgeleide mensen met gedrevenheid, energie en volhardendheid om elke taak te volbrengen, met vakkennis en liefde. Beter is niet mogelijk.

 

[gtranslate]