CONCETTO INOX

IL CONCETTO DI TRATTAMENTO DELL'ACCIAIO INOSSIDABILE
SOSTENIBILE
RIVESTIMENTI AUTOPULENTI
COSTI DI MANUTENZIONE RIDOTTI
RITARDA LA DEGRADAZIONE

Il concetto

In risposta alla grande richiesta di prodotti per conservare e mantenere l’acciaio inossidabile o i substrati di acciaio inossidabile, i nostri tecnici di laboratorio hanno creato una linea di prodotti I prodotti sono stati sviluppati appositamente per varie applicazioni come ascensori, scale mobili, facciate di porte e maniglie di porte. In breve, per tutti i tipi di acciaio inossidabile non trattato.

Acciaio inossidabile

L’acciaio inossidabile o inox è una lega composta principalmente da ferro, nichel, carbonio e cromo. Per poter parlare di acciaio inossidabile o inox, è necessario un minimo di 11-12% di cromo e un massimo di 1,2% di carbonio. L’acciaio inossidabile è quindi una lega di diversi metalli e ha una pellicola di ossido. Questo strato protegge il metallo sottostante da ulteriore ruggine (ossidazione). L’acciaio inossidabile è un acciaio resistente alla corrosione (fino a un certo punto) e molto forte, disponibile in diverse qualità. Le qualità più comuni sono
• ACCIAIO INOSSIDABILE 304
• ACCIAIO INOSSIDABILE 316
La principale differenza tra 304 e 316 è la resistenza alla corrosione. RVS 304 è usato all’interno e RVS 316 è adatto alle applicazioni esterne.

[Mist vertaling]

Onderhoud van Roestvast staal

RVS wordt veel toegepast op stations, luchthavens en in openbare gebouwen. Liften, balustrades of deuren van RVS zitten vaak vol met vingertasten, vegen en vet. Voor de schoonmaakbedrijven is het erg arbeidsintensief om dit steeds weer op te poetsen met olie en schoon te houden.

Een glanzend RVS oppervlak behouden is mogelijk. INOXCOAT biedt een langdurige bescherming met een hoge slijt- en stootvastheid. Daarnaast haalt de INOXCOAT verweerde RVS ondergronden weer op en maakt deze als nieuw.

Voor elke onderhoudshandeling heeft MAVRO een product. Van het reinigen en ontvetten van inox tot het aanbrengen van een permanente coating. Tevens bieden we ook een onderhoudsproduct voor het behouden van de schone en glanzende ondergrond.

De producten

De productlijn bevat 5 producten welke allemaal te gebruiken zijn op dezelfde ondergrond welke behandeld dient te worden;

  • INOX PRECLEAN: Reiniger voor het ontvetten van de ondergrond voordat deze behandeld wordt met INOXCOAT.
  • INOX DEGREASER: Sterke reiniger voor het schoonmaken van de ondergrond als voorbehandeling voor het aanbrengen van INOXCOAT.
  • INOXCOAT: De permanente conserverende RVS coating welke een zijdeglanzende laag achterlaat.
  • INOXCOAT DAILY CARE: Universele reinger voor het onderhouden van de behandelde ondergrond
  • INOXCOAT REMOVER: Een reiniger om de aangebrachte INOXCOAT tot verwijderen wanneer dit gewenst is.
Voorbehandeling

Voordat INOXCOAT aangebracht kan worden op roestvaststalen ondergronden, dient de ondergrond schoon en vrij te zijn van vervuilingen en vetten. Door middel van INOX PRE-CLEAN kan de RVS ondergrond eenvoudig gereinigd worden.
INOX DEGREASER is een sterk oplosmiddelhoudende reiniger om de ondergrond te ontvetten. Naast de onvettende werking, verwijdert het de residuen van reinigingsmiddelen voor een schoon en vetvrije ondergrond.
Beide producten zijn ontwikkeld voor gladde metalen ondergronden én als voorbehandeling voor de applicatie van INOXCOAT.

De RVS coating

Nadat de ondergrond grondig gereinigd en ontvet is, kan de RVS coating INOXCOAT aangebracht worden. INOXCOAT is een transparante, 1-componenten coating welke een permanente bescherming biedt tegen indringing van oliën, oplosmiddelen, vetten en vele chemicaliën.
Tevens haalt de coating verweerde ondergronden op en laat een zijdeglanzende uitstraling achter. De coating kan veelvuldig gereinigd worden zonder dat deze opnieuw aangebracht hoeft te worden.
De coating biedt diverse voordelen:
– Geeft de ondergrond een langdurige nieuwe uitstraling
– Slijt- en stootvast
– Water- en weersbestendigheid
– Uitstekende duurzaamheid
– Zeer UV-bestendig

Onderhoud

Voor het onderhouden van de behandelde ondergronden, hebben we een universele reiniger ontwikkeld; INOX DAILY CARE. Een universele reiniger voor het streeploos reinigen van de met INOXCOAT behandelde ondergronden. De reiniger tast de coatinglaag niet aan zodat de ondergrond de uitstraling behoud.

Mocht het toch nodig zijn om de coating te verwijderen, bieden we INOXCOAT REMOVER. Hiermee kan INOXCOAT eenvoudig worden verwijderd van de ondergrond.

Advies op maat

Benieuwd naar de producten? De producten zien in de praktijk? Maak eens een afspraak met een van onze adviseurs. Zij kunnen u alles vertellen over de producten én zetten een proefvlak bij u op locatie. Contact opnemen met onze adviseurs kan via info@mavro-int.com of door te bellen naar 0418 680 680.

Welk product kan ik het beste gebruiken bij mijn vraagstuk?
Afhankelijk van de ondergrond en de wensen bepalen we de keuze van het juiste product. Door het zetten van een proefvlak en het schrijven van een Adviesrapport kan bepaald worden wat het beste product is voor jouw vraagstuk. Hulp nodig met de keuze van het product? Onze specialisten staan graag voor je klaar en helpen bij het maken van een proefzetting.

Bij welke temperatuur werken de producten het beste?
De producten werken het beste bij een minimale temperatuur van 5°C en een maximale temperatuur van 30°C.

Hoe veel heb ik nodig van het product?
Dit is afhankelijk van het product, de omstandigheden en de ondergrond. Ieder product van ons kent zijn eigen verbruik. Dit kun je opvragen bij een van onze adviseurs of terugvinden in de productinformatiebladen.

Ik wil vooraf een proefvlak zetten
Het is verstandig altijd vooraf een proefvlak te zetten. Dit kun je ook laten doen door een van onze adviseurs. Zelf doen? Vraag vrijblijvend een sample aan om een proefvlak te zetten.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder via: info@mavro-int.com of 0418 6680 680.

[gtranslate]