Anti-graffiti coatings

Kostenbesparend
Eenvoudiger graffiti verwijderen
Innovatief en easy-to-clean
Workshop anti-graffiti

Waarom een anti-graffiti coating?

Graffiti is vaak een vervelend maar ook kostbaar probleem. Ieder jaar wordt er veel geld uitgegeven aan het verwijderen van graffiti van objecten, gevel en gebouwen.

Kosten besparen middels een anti-graffiti coating

Door middel van een anti-graffiti coating bespaar je op kosten zoals schoonmaakkosten. Hoe dit kan? Wanneer een anti-graffiti coatings is aangebracht, is graffiti eenvoudiger te verwijderen. Vaak is alleen hogedruk genoeg om de graffiti te verwijderen. Eenvoudiger reinigen is minder schoonmaak- en onderhoudskosten.

Bescherming tegen graffiti, voor elk budget en iedere eis

Semi-permanente anti-graffiti coatings van MAVRO zijn systemen die gebaseerd zijn op wasemulsies. Bewezen techniek die jaarlijks wordt toegepast op miljoenen vierkante meters. Deze coatings bieden een niet zichtbare beschermende laag om te voorkomen dat graffiti en stiften rechtstreeks in de ondergrond dringt.

Graffiti, verf en bekladding kan eenvoudig worden verwijderd met enkel hogedruk heetwater. Het hete water zorgt ervoor dat de was smelt. De graffiti die op de waslaag zit komt los van de ondergrond die daarna vrij is van vervuiling.

Maximale bescherming voor iedere ondergrond

Semi-permanente anti graffiti systemen kunnen worden toegepast op nagenoeg alle ondergronden en dampdiffuus (ademend). Heb je hulp nodig bij de keuze van het systeem voor beton, metselwerk, natuursteen, Cortenstaal, hout, metaal of kunststof. We helpen je graag met de keuze van het beste systeem.

GRAFFITIGUARD wordt aangebracht in 2 lagen met een lage-druk spuit of vachtroller. Naast de anti-graffiti eigenschappen is je ondergrond ook beschermd tegen vocht en atmosferische vervuiling. Algen hebben daardoor ook nauwelijks kans om zich te hechten op de ondergrond. Hierdoor blijft de ondergrond tot wel 10 jaar in goede conditie. Wel zo prettig en het verwijderen van graffiti op een beschermde ondergrond is tot wel 80% goedkoper. Geen inwerktijd, geen removers, alleen water is nodig voor het succesvol weghalen van bekladding. Succes gegarandeerd en economisch een voordelige keuze.

Graffiti verwijderen met heet water

De milieuvriendelijke beschermlaag is na uitharding niet meer waarneembaar en voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot dampdoorlaatbaarheid. Bij de verwijdering van graffiti wordt uitsluitend gebruik gemaakt van heet water, waardoor de ondergrond onbeschadigd blijft. GRAFFITIGUARD is biologisch afbreekbaar en verfresten kunnen worden opgevangen met een ABSORBENT ROLL Na verwijdering van de graffiti wordt een nieuwe toplaag op de ondergrond aangebracht en is de bescherming weer optimaal.

MAVRO heeft een breed assortiment aan coatings. Zelfs varianten die aangebracht kunnen worden in winterse omstandigheden of op gevoelige ondergronden (schilderwerk, KEIM of bijvoorbeeld stucwerk).

Hoe verwijder je graffiti zonder de ondergrond te beschadigen?

Permanente anti-graffiti coatings bieden een duurzame en effectieve bescherming waardoor graffiti en inkten eenvoudig meerdere keren te verwijderen zijn. De ondergrond kan gereinigd worden waarbij de coating niet wordt aangetast. Voor de verwijdering van graffiti op een beschermde ondergrond is lichte chemische ondersteuning nodig van een biologisch afbreekbare REMOVER.

Permanent beschermen tegen bekladding

MAVRO produceert een 3-tal permanente anti-vandaal systemen voor kwetsende teksten en ongewenste verontreiniging die optimale oppervlakte bescherming bieden.

Geef kleur aan je object

GRAFFITIGUARD PERMANENT 2C is een traditioneel, oersterk polyurethaan coatingsysteem wat ideaal geschikt is om tunnels en onderdoorgangen mee te beschermen. Verkrijgbaar in transparant en iedere RAL of NCS kleur. De verwerking van het systeem kan met een kwast, roller of spuitapparatuur worden gedaan.

Innovatief en easy to clean

NITOCOAT vormt een transparant laagje glas op de ondergrond waardoor zelfs de ergste markers, inkten, stiften en verf zich niet kunnen hechten. Razendsnel aan te brengen in één laag op niet-poreuze ondergronden en uiteindelijk ook weer te reinigen. Dit systeem op basis van polylsilazanen is de ultieme bescherming voor ondergronden die al een verf- of coatinglaag hebben. Treinen, bussen, metro’s, vuilnisbakken, verkeersborden en tunnels -die zijn versierd met kunstuitingen- zijn typische voorbeelden waar dit systeem uitermate geschikt voor is.

Nano anti-graffiti coating – 100% dampopen

Permanente bescherming tegen graffiti met nanotechnologie is een relatief nieuwe techniek om gebouwen en objecten mee te beschermen. GRAFFITIGUARD PERMANENT is een veelzijdige, ademende waterafstotende coating en kan in zeer veel verschillende toepassingen gebruikt worden. GRAFFITIGUARD PERMANENT maakt het onderhoud en behoud van afwerkmaterialen een stuk sneller, duurzamer en efficiënter.
Dit komt doordat deze nanocoating dankzij alle nieuwste innovaties doordringt tot zelfs de kleinste atomen en poriën en deze omringt met een vuil- en waterafstotend middel. Doordat atmosferische verontreiniging, verf en graffiti vrijwel niet niet meer aan de behandelde ondergrond kan hechten is periodiek onderhoud minder intensief nodig en is de reiniging van graffiti eenvoudig.

Uitgelichte anti-graffiti coatings

 

[products limit=”4″ columns=”4″ ids=”2064, 2246, 2076, 1938″ cat_operator=”AND”]

Hoe lang gaat een anti-graffiti coating mee?
Een anti-graffiti coating gaat gemiddeld 5 – 7 jaar mee. Bij een semi-permanente anti-graffiti coating is het wel zo dat deze, na het verwijderen van graffiti, opnieuw aangebracht dient te worden. Wanneer graffiti dus van een semi-permanente coating verwijderd word, vervalt daarmee de levensduur. Daarnaast hebben we ook nog NITOCOAT. Deze permanente renovatiecoating beschikt over anti-graffiti eigenschappen met een levensduur van maar liefst 6 – 12 jaar.

Welk product kan ik het beste gebruiken bij mijn vraagstuk?
Afhankelijk van de ondergrond, de omgeving en omstandigheden kun je het beste overleggen met een van onze adviseurs welk systeem bij jouw vraagstuk past. Vaak komt een adviseur een proefvlak opnemen om je zo te voorzien van het beste advies voor jouw vraagstuk.

Hoe breng je een anti-graffiti coating aan?
Afhankelijk van het systeem, worden anti-graffiti coatings aangebracht met een lagedrukspuit, roller of kwast. Meestal wordt het anti-graffitisysteem in meerdere lagen aangebracht.

Hoe veel heb ik nodig van het product?
Dit is afhankelijk van het product en de ondergrond. Ieder product van ons kent zijn eigen verbruik. Dit kun je opvragen bij een van onze adviseurs, terugvinden in de productinformatiebladen of in de prijslijst.

Bij welke omstandigheden werken de producten het beste?
De producten werken altijd het beste bij droge weersomstandigheden. Lage temperaturen kunnen de werkzaamheden vertragen én de producten moeten niet ingezet worden in direct zonlicht.

Ik wil vooraf een proefvlak zetten
Het is verstandig altijd vooraf een proefvlak te zetten. Dit kun je ook laten doen door een van onze adviseurs. Zelf doen? Vraag vrijblijvend een sample aan om een proefvlak te zetten.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder via: info@mavro-int.com of 0418 6680 680.

Impressie GRAFFITIGUARD

DutchFrenchItalian