Gevel impregneren en hydrofoberen

Kwaliteit waar je op kunt bouwen
Waterafstotend
Weersbestendig
Effectieve werking voor jaren
Duurzaam

Wat is impregneren?

Impregneren is een ander woord voor hydrofoberen. Het is het doordringen van een materiaal met een andere stof. Het is een algemene techniek om minerale bouwwerken zoals beton en baksteen te beschermen tegen de invloeden van vocht, zure regen, UV-straling, atmosferische vervuiling en algen. Door te impregneren krijgt een ondergrond onder andere waterafstotende, waterbestendige, schimmelwerende, graffitiwerende en brandvertragende eigenschappen. Bij het impregneren van een gevel wordt er een beschermlaag op de gevel gespoten waardoor deze waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend wordt. Water kan door het aanbrengen van deze laag niet meer in de gevel trekken waardoor er geen vocht meer in het pand kan komen van buiten af. Kortom, een water- en vuilafstotende gevel met de producten van MAVRO!

Waarom impregneren?

Gevels die niet geïmpregneerd zijn verliezen door de jaren heen hun frisse uitstraling. Een groter probleem is het door en door nat worden van gevelmateriaal. Door een slechte verdamping kan een muur, gevel, natuursteen of beton gaan slijten of kan het water in het oppervlak bevriezen. Met het impregneren van een gevel zal de gespoten beschermlaag er voor zorgen dat de stenen worden opgevuld en het water en vuil niet kunnen hechten aan de gevelstenen en dat het niet naar binnen kan trekken. Door te impregneren worden oppervlakten compleet water- en vuilafstotend en beschermd tegen vocht en zal schimmel dus wegblijven. Gevels blijven veel langer mooi en schoon en het onderhoud op termijn eenvoudiger wordt.

Sterk waterafstotend en bijzonder duurzaam

De vloeibare hydrofobeermiddelen van MAVRO zijn gemaakt op basis van silanen/siloxanen en hoogwaardige additieven. De vloeibare hydrofobeermiddelen kunnen worden aangebracht met de vloeimethode waarbij de ondergrond moet worden verzadigd. Na behandeling is het product onzichtbaar, sterk waterafstotend en bijzonder duurzaam.

Extreem goed indringvermogen

De MAVROSEAL range reageert op microniveau met de ondergrond en hecht zich uitstekend aan en in de poriën van minerale substraten. Het dringt diep door in poreus metselwerk en vormt een sterk hydrofobe bescherming die weersbestendig is.

Uitstraling van de gevel

Gevels die niet geïmpregneerd zijn verliezen door de jaren heen hun frisse uitstraling. Een groter probleem is het door en door nat worden van gevelmateriaal. Door een gevel, natuursteen of beton te impregneren of te hydrofoberen wordt deze waterafstotend en kan deze geen water meer opnemen waardoor de uitstraling langer gegarandeerd blijft en het onderhoud op termijn eenvoudiger wordt.

Bewezen kwaliteit

MAVRO heeft diverse kwaliteiten watergedragen en oplosmiddelhoudende hydrofobeermiddelen en het afpareleffect is snel na applicatie zichtbaar. Schoonmaak- gevelbedrijven en aannemers werken al jarenlang met deze duurzame beschermingsproducten die minimaal 10 jaar effectieve werking hebben. Kwaliteit waar je op kunt bouwen.

Geen materiaalverlies met impregneercrème

MAVROSEAL GEL op basis van silaan/siloxaan in emulsievorm, is speciaal ontwikkeld voor het hydrofoberend impregneren van baksteen, klinkers, kalkzandsteen, natuursteen en stucwerk. Eenvoudig te verwerken crème door gevelspecialisten met spuitapparatuur of een vachtroller.

Fletse gevels worden weer fris van kleur door toepassing van MAVROSEAL WETLOOK.

Soorten impregneermiddelen

Impregneermiddelen zijn verkrijgbaar op waterbasis, op basis van oplosmiddelen of als crèmes.

Watergedragen middelen

Watergedragen impregneermiddelen komen het meest voor. Het voordeel van een middel op waterbasis is dat het gemakkelijk te verwijderen is mits dit snel gebeurt. Een gemorst plekje kan direct schoon gemaakt worden. Hoe langer hiermee gewacht wordt, hoe moeilijker het verwijderen wordt.

Oplosmiddel houdende middelen

Oplosmiddel houdende impregneermiddelen kunnen gebruikt worden op geïmpregneerde ondergronden en ondergronden die nog niet behandeld zijn. Schoonmaken bij knoeien gaat bij dit middel echter moeizaam. Zorg daarom dat het direct opgeruimd wordt.

Crèmes

Crèmes worden voornamelijk gebruikt bij kleine oppervlaktes en oppervlaktes met veel kozijnen.  Een crème is door de dichtere vorm gemakkelijk uit te smeren op een gevel en wordt aangebracht met een kwast of roller. Crèmes trekken dieper in de gevel dan vloeistof.

Welk product past het beste bij mijn gevel?
Afhankelijk van de ondergrond en de wensen bepalen we de keuze van het juiste product. Door het zetten van een proefvlak en het schrijven van een Adviesrapport kan bepaald worden wat het beste product is voor jouw gevel. Hulp nodig met de keuze van het product? Onze specialisten staan graag voor je klaar!

Bij welke temperatuur werken de producten het beste?
De impregneermiddelen werken het beste bij een temperatuur tussen een minimale temperatuur van 5°C en een maximale temperatuur van 30°C. Daarnaast moeten de producten ingezet worden bij droge weersomstandigheden.

Wanneer kies ik voor een impregneer in vloeibare vorm?
Een vloeibaar impregneermiddel is aan te raden voor grote oppervlakten met weinig of geen kozijnen. Met behulp van een lagedrukspuit zijn alle plekken makkelijk te raken en is goed te zien waar het middel al op gespoten is. Vloeibare impregneermiddelen zijn vooral geschikt voor zeer poreuze ondergronden zoals baksteen en stucwerk.

Wanneer kies ik voor een impregneer in crème vorm?
Impregneercrème is een goede keuze voor kleine oppervlakten en zeer geschikt voor oppervlakten met veel kozijnen. Door de dikkere constructie van de crème is deze eenvoudig aan te brengen met een kwast of roller en daardoor kunnen ook moeilijke plekken geraakt worden. Impregneercrème heeft daarnaast een langere standtijd waardoor deze ook geschikt is voor minder poreuze oppervlakten.

Hoe veel heb ik nodig van het product?
Dit is afhankelijk van het product en de ondergrond. Ieder product van ons kent zijn eigen verbruik. Dit kun je opvragen bij een van onze adviseurs, terugvinden in de productinformatiebladen of in de prijslijst.

Ik wil vooraf een proefvlak zetten
Het is verstandig altijd vooraf een proefvlak te zetten. Dit kun je ook laten doen door een van onze adviseurs. Zelf doen? Vraag vrijblijvend een sample aan om een proefvlak te zetten.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder via: info@mavro-int.com of 0418 6680 680.

DutchFrenchItalian