Gevelreiniging

Bij gevelreiniging hebben we het over het reinigen van de buitenkant van uw bedrijfspand of woning.
Levensduur verlengend
Méér dan 30 soorten cleaners
Workshop gevelreiniging
Verbeterd esthetisch aanzicht

Waarom een gevel reinigen?

Het reinigen van de gevel heeft verschillende voordelen. Naast het voorkomen van schade zoals bijvoorbeeld vochtschade, verbeterd het de uitstraling van de gevel. Tevens wordt door middel van gevelreiniging de levensduur van de gevel verlengd en kan de waarde van het pand stijgen in waarde.

Type vervuilingen

Er zijn vele soorten vervuilingen welke de gevel kunnen aantasten zoals groene aanslag, algen, schimmel, etc. Maar ook witte aanslag zoals kalkaanslag en zoutuitbloei.

De gevelreinigingsproducten van MAVRO bieden hierbij een oplossing. We hebben verschillende alkalische, neutrale en zure reinigers ontwikkeld voor de reiniging van alle ondergronden en vervuilingen.

Samen met een van onze Technisch Adviseurs kan een bezoek worden gebracht aan een object. Hij let hierbij op de aanwezige vervuiling en welke omgevingsfactoren van invloed zijn. Ligging in de buurt van een spoorlijn, zee of fabriek zorgt bijvoorbeeld voor andere vervuiling dan ligging in een bosrijke omgeving. Alle bouwdelen, afwerkmaterialen en vervuiling worden bekeken en beoordeeld.

Niet alle vervuiling hoeft even snel gereinigd te worden. Daarnaast zijn de locatie en functie van een gebouw belangrijk in het te geven advies.

Wanneer er sprake is van niet of licht aangehechte atmosferische vervuiling, dat geen effect heeft op het afwerkingsmateriaal volstaat het reinigen met water.

Bij lichte tot sterk aangehechte vervuiling op het afwerkmateriaal is de inzet van een CLEANER nodig. Denk hierbij aan roet, kerosine-uitstoot en beginnende ijzer- en/of koperoxide (afkomstig van treinen en/of bovenleidingen).

Extreme vervuiling tast het afwerkmateriaal aan of zal dit binnen korte termijn gaan doen. Denk hierbij aan verkrijting, verpoedering, corrosie en de aanwezigheid van algen, mossen en schimmels. Reinigen en beschermen van het afwerkmateriaal is noodzakelijk. We vertellen je hier meer over op de pagina GEVELCONSERVERING en ONDERHOUD.

Ondergronden/afwerkmaterialen
In het Adviesrapport wordt uitgebreid beschreven hoe de CLEANERS en PROTECTORS moeten worden toegepast. Onze aanpak is altijd maatwerk en stemmen we af met de opdrachtgever. Op verzoek maken we ook een meerjarige onderhoudsplanning en brengen we de duurzaamheid van de beschermingsproducten in beeld voor de begroting. Inzicht in de werkzaamheden voor nu en voor later.
De combinatie tussen onze hoge kwaliteit gevelreinigingsproducten en de expertise van onze laboranten zorgen voor een perfect eindresultaat op de gevel. We adviseren graag over o.a.:

• Gevelreiniging
• Cementsluier verwijderen
• Verwijderen van groene aanslag
• Impregneren van ondergronden en gevels
• Beschermen van kozijnen, waterslagen en gevelbeplating
• Voorkomen van groene aanslag en vervuiling
• Reiniging van kalkzandsteen, mangaan en natuursteen
• Reiniging van kunststof en aluminium

Workshops

Tijdens de workshop Gevelreiniging & hydrofoberen (impregneren) leer je de verschillende manieren van reinigen en het aanbrengen van impregneermiddelen. Naast theorie wordt er vooral aandacht besteed aan oefenen in de praktijk. Kijk eens op onze workshops pagina voor meer info en al onze workshops: https://www.mavro-int.com/workshops/

Interesse in de workshop of meer info: info@mavro-int.com of 0418 680 680.

Welke methoden past het beste bij mijn gevel?
Dit hangt af van het type ondergrond en hardnekkigheid van de vervuiling. Onze adviseurs kunnen op locatie de staat van de ondergrond, de juiste methode en eventuele productkeuze bepalen. Onze adviseurs komen kosteloos een proefvlak aanbrengen.

Is het gebruik van een (chemische) reiniger altijd noodzakelijk?
Het gebruik van (chemische) reiniger is niet altijd noodzakelijk. Alleen reinigen met water is niet altijd voldoende om de vervuiling van de ondergrond te kunnen verwijderen.

Bij welke omstandigheden werken de producten het beste?
De producten werken altijd het beste bij droge weersomstandigheden. Lage temperaturen kunnen de werkzaamheden vertragen én de producten moeten niet ingezet worden in direct zonlicht.

Hoe veel heb ik nodig van het product?
Dit is afhankelijk van het product, de vervuiling en de ondergrond. Ieder product van ons kent zijn eigen verbruik. Dit kun je opvragen bij een van onze adviseurs, terugvinden in de productinformatiebladen of in de prijslijst.

Ik wil vooraf een proefvlak zetten
Het is verstandig altijd vooraf een proefvlak te zetten. Dit kun je ook laten doen door een van onze adviseurs. Zelf doen? Vraag vrijblijvend een sample aan om een proefvlak te zetten.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder via: info@mavro-int.com of 0418 6680 680.

Kupon za popust
Vpišite svoj e-mail naslov in pridobite 5% popusta na naslednje naročilo.
    Naročite se
    DutchFrenchItalian