Graffiti verwijderen

Succesvol graffiti verwijderen vereist kennis, vakmanschap en goede graffiti verwijderaars.
Effectieve graffiti verwijderaars
Milieuvriendelijke producten
Workshop anti-graffiti
Omgeving in stand houden

Welke soorten graffiti kennen we?

Graffiti wordt meestal aangebracht met behulp van spuitbussen en stiften met verschillende kleuren verf. We kennen vele soorten graffiti zoals permanente marker, spuitbusverven, verf, 2-componenten verven, tectyl en bitumen en onzichtbare inkt.

We kennen ook verschillende soorten graffiti kunsten variërend van tags tot pieces. Wholecare is een vorm van graffiti welke vaak voorkomt. Hierbij wordt namelijk graffiti aangebracht op voertuigen zoals trams, bussen, metro’s en treinen.

MAVRO biedt dé oplossing voor graffiti verwijdering!

Graffiti op straat wordt meestal aangebracht met behulp van spuitbussen met verschillende kleuren verf. Het zijn vaak korte teksten en afbeeldingen, variërend van tags tot de grotere pieces. De meeste graffiti wordt door schoonmaakbedrijven en gemeentes verwijderd van minerale ondergronden zoals beton (tunnels, onderdoorgangen en viaducten), natuursteen en metselwerk van gevels. Op dit soort ondergronden is naast de remover altijd een warmwater hogedrukreiniger nodig om de ondergrond te spoelen.

Kokendheet water heeft als voordeel dat het graffiti verwijderen eenvoudiger gaat. Om snel en effectief de graffiti en verf te verwijderen gebruik je GRAFFITIREMOVER GEL. Na een inwerkperiode van het product op de ondergrond begint de graffiti op te lossen en spuit je met gepaste druk en voldoende water de ondergrond weer schoon.

Graffiti verwijderen van elk type ondergrond

Vanwege de porositeit van minerale ondergronden kunnen er wel eens pigmenten achterblijven in de voeg of het metselwerk. Dit wordt een schaduw genoemd. Schaduwverwijderaars bieden dan uitkomst. SHADOWREMOVER is speciaal ontwikkeld om in de poriën van het natuursteen of beton te penetreren en de laatste pigmenten van de verf of graffiti op te lossen.

Op gladde, niet zuigende ondergronden zoals de binnenzijde van treinen, vuilnisbakken, geschilderde tunnels en liften worden ook stiften of markers met permanente inkten gebruikt. Deze markers zijn vaak gevuld met oplosmiddelen en veel pigment waardoor ze eenvoudig in de ondergrond dringen en goed hechten. INKREMOVER kan eenvoudig met een doek of kwast worden aangebracht. Het product werkt direct.

GRAFFITIREMOVER LITE of GRAFFITIREMOVER EXTRA LITE maakt het mogelijk om bekladding van verkeersborden, plexiglas, schilderwerk en andere gevoelige ondergronden te reinigen zonder de ondergrond aan te tasten.

Graffiti laten verwijderen?

Wat kost graffiti laten verwijderen?

Natuurlijk is het afhankelijk wat de kosten zijn van het graffiti verwijderen. Dit hangt af van de methode van verwijderen, de ondergrond en de hardnekkigheid van de graffiti. Hieronder zie je een kleine opsomming van de gemiddelde prijs per m2. Dit is inclusief arbeids- en materiaalkosten.

Methode Gemiddelde prijs per m2
Stoomcleanen €10 – €20
Chemisch met MAVRO producten (en hogedruk) €25 – €40
(zand)stralen €15 – €25

Op zoek naar een passende graffiti verwijderaar? Bekijk dan eens ons uitgebreide assortiment. Voor iedere graffiti hebben we een verwijderaar. Ook voor het verwijderen van inkt en graffiti schaduwen hebben we effectieve reinigers. Bekijk snel ons aanbod in onze webshop.

Graffiti voorkomen

Laat na het verwijderen van de graffiti de ondergrond behandelen tégen graffiti. Door het aanbrengen van een anti-graffiti coating kan graffiti gemakkelijker verwijderd worden van de ondergrond. Tevens wordt de ondergrond beschermd tegen het indringen van de verf. Ook voor het beschermen tegen graffiti ben je bij ons op het juiste adres. Benieuwd naar onze anti-graffiti coatings of meer info over onze anti-graffiti coatings?

Veiligheid & milieu

MAVRO is de maatstaf voor veilige en effectieve REMOVRS waarbij het oppervlak én de gebruiker beschermd wordt! Tevens zijn vele producten van ons biologisch afbreekbaar. Meer weten over hoe wij ons steentje bijdragen aan het milieu en de samenleving? Klik dan op de volgende link: https://www.mavro-int.com/over-ons/mavro-mvo/

Tips voor het succesvol verwijderen van graffiti

Om te beginnen is het belangrijk om vooraf een proefvlak te zetten. Hierdoor weet je gelijk of het product de ondergrond niet beschadigd en de graffiti loslaat van de ondergrond. Zorg altijd voor een schoon en droog oppervlak en gebruik ALTIJD persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, kleding en oogbescherming. Volg de gebruiksaanwijzing op het etiket of uit het productinformatieblad en neem bij twijfel contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag verder!

Deelnemen aan onze anti-graffiti workshop?

Tijdens de workshop Anti-graffiti, leer je hoe je graffiti moet verwijderen én op welke manier je anti-graffiti systemen kunt aanbrengen. Naast theorie wordt er vooral aandacht besteed aan oefenen in de praktijk. Kijk eens op onze workshops pagina voor meer info en al onze workshops: https://www.mavro-int.com/workshops/

Interesse in de workshop of meer info: info@mavro-int.com of 0418 680 680.

Moet ik altijd een (chemische) verwijderaar gebruiken bij het verwijderen van graffiti?
Nee dit is niet altijd nodig. Naast het verwijderen van graffiti met een (chemische) reiniger en hogedruk, is stoomcleanen of (zand)stralen mogelijk. Dit is erg afhankelijk van de ondergrond en de hardnekkigheid van de ondergrond.

Welk product kan ik het beste gebruiken bij mijn vraagstuk?
Afhankelijk van de ondergrond en de type graffiti, kun je het beste overleggen met een van onze adviseurs. Vaak komt een adviseur een proefvlak opnemen om je zo te voorzien van het beste advies voor jouw vraagstuk.

Bij welke omstandigheden werken de producten het beste?
De producten werken altijd het beste bij droge weersomstandigheden. Lage temperaturen kunnen de werkzaamheden vertragen én de producten moeten niet ingezet worden in direct zonlicht.

Hoe veel heb ik nodig van het product?
Dit is afhankelijk van het product, de graffiti en de ondergrond. Ieder product van ons kent zijn eigen verbruik. Dit kun je opvragen bij een van onze adviseurs, terugvinden in de productinformatiebladen of in de prijslijst.

Ik krijg mijn graffiti niet volledig weg
Er kunnen wel eens pigmenten achterblijven in de voeg of op de ondergrond. Dit wordt een schaduw genoemd. Hiervoor bieden schaduwverwijderaars de uitkomst. Onze schaduwverwijderaars zijn speciaal ontwikkeld om in de poriën te penetreren en de laatste pigmenten van de verf of graffiti op te lossen.

Ik wil vooraf een proefvlak zetten
Het is verstandig altijd vooraf een proefvlak te zetten. Dit kun je ook laten doen door een van onze adviseurs. Zelf doen? Vraag vrijblijvend een sample aan om een proefvlak te zetten.

Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder via: info@mavro-int.com of 0418 6680 680.

Kupon za popust
Vpišite svoj e-mail naslov in pridobite 5% popusta na naslednje naročilo.
    Naročite se
    DutchFrenchItalian