Graffiti verwijderen

Succesvol graffiti verwijderen vereist kennis, vakmanschap en goede graffiti verwijderaars.
Effectieve graffiti verwijderaars
Milieuvriendelijke producten
Workshop anti-graffiti
Omgeving in stand houden

Welke soorten graffiti kennen we?

Graffiti wordt meestal aangebracht met behulp van spuitbussen of stiften in verschillende kleuren. We kennen vele soorten graffiti zoals spuitbusverven, permanente markers, 2-componenten verven, tectyl, bitumen en “invisible ink”.

Daarnaast zijn er een aantal verschillende graffiti kunstvormen, van klein tot groot, oftewel van tags tot pieces. Of denk bijvoorbeeld aan graffiti op voertuigen zoals trams, bussen metro’s en treinen. Deze vorm van graffiti is illegaal en wordt “Wholecare” genoemd. Graffiti betreft soms een mooi kunstwerk, maar meestal gaat het om een vorm van vandalisme.

Meer lezen over graffiti?

MAVRO biedt dé oplossing voor graffiti verwijdering!

Graffiti op straat wordt meestal aangebracht met behulp van spuitbussen met verschillende kleuren verf. Het zijn vaak korte teksten en afbeeldingen, variërend van tags tot de grotere pieces. De meeste graffiti wordt door schoonmaakbedrijven en gemeentes verwijderd van minerale ondergronden zoals beton (tunnels, onderdoorgangen en viaducten), natuursteen en metselwerk van gevels. Op dit soort ondergronden is naast de remover altijd een warmwater hogedrukreiniger nodig om de ondergrond te spoelen.

Kokendheet water heeft als voordeel dat het graffiti verwijderen eenvoudiger gaat. Om snel en effectief de graffiti en verf te verwijderen gebruik je GRAFFITIREMOVER GEL. Na een inwerkperiode van het product op de ondergrond begint de graffiti op te lossen en spuit je met gepaste druk en voldoende water de ondergrond weer schoon.

Graffiti verwijderen van elk type ondergrond

Vanwege de porositeit van minerale ondergronden kunnen er wel eens pigmenten achterblijven in de voeg of het metselwerk. Dit wordt een schaduw genoemd. Schaduwverwijderaars bieden dan uitkomst. SHADOWREMOVER is speciaal ontwikkeld om in de poriën van het natuursteen of beton te penetreren en de laatste pigmenten van de verf of graffiti op te lossen.

Op gladde, niet zuigende ondergronden zoals de binnenzijde van treinen, vuilnisbakken, geschilderde tunnels en liften worden ook stiften of markers met permanente inkten gebruikt. Deze markers zijn vaak gevuld met oplosmiddelen en veel pigment waardoor ze eenvoudig in de ondergrond dringen en goed hechten. INKREMOVER kan eenvoudig met een doek of kwast worden aangebracht. Het product werkt direct.

GRAFFITIREMOVER LITE of GRAFFITIREMOVER EXTRA LITE maakt het mogelijk om bekladding van verkeersborden, plexiglas, schilderwerk en andere gevoelige ondergronden te reinigen zonder de ondergrond aan te tasten.

Tips voor het succesvol verwijderen van graffiti

Om te beginnen is het belangrijk om vooraf een proefvlak te zetten. Op deze manier bepaalt men snel de juiste reinigingsmethode en het geschikte reinigingsproduct zonder de ondergrond te beschadigen. Gebruik ALTIJD persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, kleding en oogbescherming. Volg de gebruiksaanwijzing op het etiket en raadpleeg het productinformatieblad. Neem bij twijfel contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag verder!

Wat kost graffiti laten verwijderen?

Dit hangt af van de methode van verwijderen, de ondergrond, de bereikbaarheid, de laagdikte en de hardnekkigheid van de graffiti. Bovendien is het vaak aan te raden het niet alleen bij het reinigen te laten. Zeker op plaatsen waar keer op keer sprake is van graffiti dient men te overwegen om na reiniging een anti-graffiti coating aan te brengen. Ook hier is de prijs afhankelijk van de situatie, maar zal deze vanzelfsprekend hoger zijn dan bij alleen reiniging. Echter op lange termijn verdient men dit snel en zeker terug. Benieuwd naar ons advies en een prijsindicatie voor een specifieke situatie? Neem dan snel contact met ons op.

Uitgelichte graffiti verwijderaars

 

[products limit=”4″ columns=”4″ ids=”2205, 2116, 2274, 2185″ cat_operator=”AND”]

DutchFrenchItalian