Joris Meulman, specialist R&D afdeling

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

Mensen van MAVRO: Joris Meulman, specialist R&D afdeling.

14 september 2021

Sinds kort geleden zijn de gelederen van de R&D afdeling van MAVRO versterkt door komst van Joris Meulman, een gedreven specialist in nanotechnologie. Door zijn nieuwsgierigheid en niet geringe motivatie lijkt Joris naadloos aan te sluiten aan het energieke en vindingrijke team in het laboratorium van MAVRO.

Joris wist al tijdens zijn studie dat nanotechnologie een speciale plaats heeft in zijn scala aan interessegebieden.
“Ik ben ooit begonnen met MAVO/TL en wist toen dat ik met meer dan gewone belangstelling in de wereld van nanotechnologie wilde duiken. Hierna ben ik mijn HAVO gaan doen en aangezien scheikunde mij het meest lag, ben ik vanuit daar op zoek gegaan naar de route die mij het dichtst bij de nanotechnologie bracht. Deze vond ik in Enschede waar ik een 2-jarige specialisatie-track kon doen in de nanotechnologie. Waaronder dus: een minor, een project en twee Nano-gerelateerde stages. Bij een van deze stages heb ik uiteindelijk een paper gepubliceerd, wat ik zelf bijzonder gaaf vind.”

Er zijn diverse aspecten van de nanotechnologie die Joris in het bijzonder aanspreken, maar het toekomstbeeld waarin de nano’s waarschijnlijk een steeds grotere rol gaan spelen binnen diverse industrieën, vindt hij zeer veelbelovend.
“Wat mij het meest aanspreekt is het toekomstbeeld. De nano-industrie bestaat al langer en is al groter dan veel mensen zich kunnen voorstellen. Zo zei een van de grondleggers van de nanotechnologie, Richard Feynman: “There’s plenty of room at the bottom”. Hierbij wilde hij duidelijk maken dat er nog heel veel ruimte is voor ontwikkelingen in de nano-technologische wereld. Deze visie is hetgeen wat mij het meest aanspreekt aan de nanotechnologie.”

Joris is bij MAVRO begonnen als een ‘R&D specialist. Wat houdt deze omschrijving precies in?
“In principe is het de technische kant van MAVRO. Als R&D specialist houdt je je bezig met productontwikkelingen: verbeteringen in formulering, nieuwe formuleringen, etc. Maar ook ben je het aanspreekpunt voor de klant m.b.t. specifieke technische vragen. Zo ben je de ene dag bezig met een nieuw product, dan weer met de veiligheid binnen het pand en vervolgens ben je met een klant aan het praten over nieuwe formuleringen. Erg veelzijdig dus.”

Ook over de interessante invulling van zijn werkdagen hoeft Joris zich geen zorgen te maken. Omdat hij nog maar zeer kort aan boord is, houdt hij zich nog veel bezig met het verkennen van de bedrijfsprocessen en de dagelijkse routine, hij brengt veel tijd door in het laboratorium en in het magazijn, maar probeert zich ook in te lezen in de beschikbare product- en vakliteratuur. En uiteraard maakt hij kennis met al zijn collega’s en de routine van andere afdelingen. Want MAVRO is een goed geoliede machine waarin iedereen zijn plaats kent en actief verweven is met collega’s en met de doelstellingen van het bedrijf.

Joris voelt zich bij MAVRO echt welkom en vindt dat hij goed past binnen de werksfeer.
“MAVRO heeft een laagdrempelige werksfeer met een professionele uitstraling. Het is een hecht clubje dat veel eigen input biedt. Daarnaast zijn de werkzaamheden uiteenlopend en uitdagend. Er liggen hele korte lijntjes en alle afdelingen werken heel nauw samen. Iedereen vertrouwd erop dat je je eigen afdeling kan representeren en gaat er dan ook ervan uit dat de kennis of expertise aanwezig is. Hierdoor bouw je heel snel fijne collegiale relaties op.”

Het is voor iedereen moeilijk om in de toekomst te kijken, maar toekomstplannen maken, dat is een andere zaak. Ook Joris heeft een strak omlijnd toekomstbeeld bij MAVRO, het is dan ook geen toeval dat hij heeft gekozen om te solliciteren naar een functie bij MAVRO.
“MAVRO biedt de onderzoek-mentaliteit in het lab en de directe weergave van nieuw ontwikkelde producten. Daarnaast is het bedrijf er op ingesteld dat je feedback wilt op het werk wat je levert en is er veel belangstelling voor jouw input. Je bent geen nummertje op een lijst, maar deel van een team. De R&D afdeling bij MAVRO voelt als een soort start-up/scale-up binnen in MAVRO zelf. Hier is er nog zoveel ruimte voor onderzoeken en verbeteringen dat ik het er nog lang naar mijn zin kan hebben.”

Ondanks zijn korte werkervaring bij MAVRO heeft Joris zich al een helder beeld kunnen vormen over wat hij zou willen bijdragen aan de resultaten binnen de R&D afdeling van MAVRO.
“Ik zou graag het Nano-coatings aspect van MAVRO nieuw leven in willen blazen. Er ligt hier heel veel potentie en het lijkt me een bijzondere bijdrage als “Range” aan het assortiment.

Met de dagen die ingevuld zijn met veel diverse bezigheden, is het heel belangrijk om iets te doen voor het ontspannen en bijtanken. Hoe zit het met vrije tijd van Joris en wat vindt hij leuk om te doen?
“Ik ben met van alles en nog wat bezig in mijn vrije tijd. Ik speel een beetje muziek: gitaar/piano. Ook ben ik wat bezig met microcontrollers, van elektrotechniek tot coderen. Een beetje huis, tuin en keuken scheikunde en ik ben gek op koken. Ook probeer ik een beetje fit te blijven door wat te fitnessen of sportieve uitjes met vrienden te ondernemen.”

Joris Meulman, jong, enthousiast en gemotiveerd met een prima opleiding en een sterke visie. Het is MAVRO weer gelukt om het team van MAVRO te versterken met echt ‘MAVRO materiaal’. Collega’s met bijzondere talenten en inzet, MAVRO gaat niet voor minder.

[gtranslate]