Lars Veltman, stagiair Finance

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

Mensen van MAVRO: Lars Veltman, stagiair Finance

25 maart 2021

Naast andere passiva en activa zijn de medewerkers voor elk bedrijf een resultaat bepalend onderdeel.

Naast ervaren medewerkers die door de jaren heen een diepgaande kennis hebben opgebouwd van alle bedrijfsprocessen, is de doorlopende aanvoer van nieuwe, hoogopgeleide jonge medewerkers barstensvol ideeën een essentieel onderdeel. MAVRO is door de jaren heen een gewilde werkgever voor jong talent, vaak gerekruteerd uit het aanbod aan stagiaires.

Zo is Lars Veltman zeven weken geleden, op 1 februari begonnen aan zijn mogelijk ‘life- changing experience’, een stage bij MAVRO in Zaltbommel.

Lars is een twintigjarige tweedejaars student Finance & Control aan de Avans Hogeschool in Breda. Wat betreft zijn plannen na het afstuderen, heeft hij hier nog geen concreet beeld over.
“Eigenlijk heb ik hier nog niet veel over nagedacht. Voor nu focus ik nog op mijn stage en mijn studie.”

Zijn (vooralsnog) korte ervaring bij MAVRO ervaart hij als positief:
“De korte tijd die ik hier ben heb ik zeer goed ervaren, ik kan het heel goed vinden met collega’s en de sfeer is prettig en informeel. Tijdens mijn stage krijg ik een beter beeld van de mogelijkheden van mijn beroep, leer ik mijn kennis toe te passen in praktische situaties en in het helpen bij het opzetten van nieuwe projecten en oplossingen.
Of mijn toekomst bij MAVRO ligt, durf ik nu nog niet te zeggen, maar die optie stel ik zeker niet uit.”

Lars is tijdens zijn stage samen met zijn collega’s al tegen een aantal mogelijkheden aangelopen waar de bestaande processen verbeterd zouden kunnen worden.
“Er liggen mogelijkheden bijvoorbeeld bij het voorraadbeheer: in het ideale scenario zou je in het systeem een melding krijgen bij lage voorraad van een bepaald product dat frequent wordt verkocht of gebruikt bij productie.”

Lars voelt zich bij MAVRO volledig geaccepteerd, hij krijgt volop de ruimte om zijn mening en ideeën te ventileren.
“De collega’s op de finance afdeling kunnen zich hun eigen stage nog goed herinneren. Ik krijg voldoende ruimte voor eigen input en ik mag fouten maken, hierdoor leer ik veel tijdens mijn stageperiode.”

De sfeer bij Mavro is prettig en laagdrempelig.
“Prettig, iedereen heeft (bij wijze van spreken) de deur openstaan, de collega’s zijn vriendelijk en er kan altijd gelachen worden.”

De werkdag van Lars is goed gevuld en gevarieerd:
“Meestal werk ik ’s ochtends aan mijn dagelijkse vaste werkzaamheden; loonadministratie, inkoopfacturen en voorraadmutaties verwerken. In de middag werk ik bijvoorbeeld aan maandelijkse analyses en andere opdrachten die ik gekregen heb van de financial controllers.”

Zijn vrije tijd gebruikt Lars om te chillen met vrienden, sporten, kijken naar PSV. Dit collectief tijdverdrijf is nu helaas grotendeels stilgelegd door corona maatregelen, maar zodra het allemaal weer mag en kan, zal Lars weer overal volop van genieten. Voor nu heeft hij ook een solitair interesse, hij speelt namelijk graag piano.

Lars beschrijft MAVRO in vijf treffende woorden:
“De bedrijfscultuur is resultaatgericht, rechtdoorzee, behulpzaam, transparant en persoonlijk.”

Lars omschrijft zichzelf als leergierig, open-minded, flexibel, ondernemend en sociaal. Het lijkt erop dat er genoeg raakvlakken tussen beiden te vinden zijn om de periode van stage en misschien ook daarna, succesvol en plezierig te maken.

 

[gtranslate]