Mathé van Dockum, stagiair Sales

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

Mensen van MAVRO: Mathé van Dockum, Stagiair Sales

19 april 2021

Voor elk bedrijf is de kwaliteit van het salesteam van een resultaat bepalend belang. Het is immers zowel het visitekaartje van het bedrijf als de drijvende kracht bij het afsluiten van kleine en grote opdrachten. Het is motiverend voor de medewerkers van het sales team om regelmatig te worden geconfronteerd met nieuwe ideeën en een verse blik van het nieuw talent in de gedaante van een stagiair.
Ook voor Mathé is een dergelijke inspirerende rol – naast andere – weggelegd wanneer hij als stagiair het sales team van MAVRO komt ondersteunen.
Mathé past met zijn eigenschappen – leergierig, hulpvaardig, enthousiast en nieuwsgierig – prima in het team van MAVRO.

Mathé vertelt over zijn studie ervaringen:
“Ik studeer Junior Accountmanager mbo niveau 4. Hiervoor heb ik eerst vmbo-t afgerond op het Ds. Pierson college in Den Bosch, daarna ben ik op havo verder gegaan. Na de voltooide havo studie ben ik aan de Breda University of Applied Sciences Economie en Logistiek gaan studeren, een half jaar na start kwam ik echter tot conclusie dat deze opleiding niet bij mij past en heb ik de rest van het jaar fulltime gewerkt. Daarna heb ik gezocht naar een nieuwe opleiding en de Junior Accountmanager opleiding op het Roc Rivor in Tiel sprak mij aan. Ik had de mogelijkheid het eerste jaar in 10 weken te doen omdat ik een havo diploma op zak had. Na die eerste 10 weken ben ik ingestroomd in het tweede jaar. Dit is nu mijn 3e en laatste jaar, na mijn stage rond ik de opleiding af. Het is een commerciële opleiding waar je vooral veel over sales leert.”

De werkdag van Mathé is goed gevuld:
“Ik heb genoeg verschillende werkzaamheden, zo heb ik voor school meerdere opdrachten die ik moet maken. Ook heb ik van mijn sales collega Jeroen een lijst ontvangen met werkzaamheden die ik voor MAVRO kan verrichten.”
Mathé ziet de mogelijkheid om, via een lopende schoolopdracht, te onderzoeken waar in de markt nog kansen liggen voor MAVRO.

Hoe ervaart Mathé zijn stagetijd bij MAVRO en wat vindt hij van het bedrijf?
“De sfeer is professioneel en goed, ik kan bij iedereen met mijn vragen terecht. Iedereen helpt elkaar hier graag. MAVRO zal ik willen omschrijven als een innovatief en professioneel bedrijf, breed georiënteerd en energiek.
Ik word hier door iedereen geaccepteerd en krijg voldoende ruimte voor eigen meningen en ideeën. Bijvoorbeeld recent, bij het ontwikkelen van een nieuw product in ons laboratorium, is iedereen gevraagd om mee te denken over de naam.
Sinds ik stage loop bij MAVRO, leer ik veel over het bedrijfsleven. Ik merk dat wat ik geleerd heb in theorie, heel goed in praktijk kan toepassen. Op kantoor luister ik naar vele gesprekken van mijn collega’s met klanten en leer hier veel van.
Ik vind het leuk om samen met mijn collega’s proefstukken voor onze klanten op te zetten en in de praktijk te ervaren hoe het verkoopproces in zijn werk gaat.
Ik doe elke dag nieuwe kennis op, mijn stage bij MAVRO is echt heel leerzaam en nuttig.”

Mathé is geboren in Hoenzadriel, een klein dorpje aan de Maas waar hij nog steeds woont samen met zijn ouders, een broertje en een zusje. Naast zijn studie en stage bij MAVRO werkt Mathé op zaterdagen bij PostNL als pakketbezorger en wat doet hij in de weinige vrije tijd dat hem resteert? “In mijn vrije tijd sport ik graag, ik zit in een vriendenteam bij voetbalclub DSC Kerkdriel. Naast het voetballen ga ik zo’n 1 tot 2 keer per week naar de sportschool. Verder breng ik mijn vrije tijd door met mijn vrienden, vriendin en familie. Ik hou van eten en ga graag uit eten. Verder vind ik reizen erg leuk en hoop ik dit snel weer te kunnen doen.”

[gtranslate]