Mensen van MAVRO: Aniek de Gram – Marketing & Communicatie

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

Mensen van MAVRO: Aniek de Gram – Marketing & Communicatie

11 februari 2021

Een van de belangrijkste voorwaarden voor het slagen van een bedrijf zijn de juiste mensen op de juiste plaats. Het is een zaak van goede keuzes, gemaakt door het management. Als er een basis gebouwd is met de juiste bouwstenen, kan een merkwaardig en interessant proces ontstaan: door de uitstraling, energie en talent van het team worden er steeds meer gelijkwaardige kwalitatieve mensen naar toe getrokken. Het team wordt steeds sterker, met een berg aan motivatie en deskundigheid.

Aniek de Gram is een opgewekte en onvermoeibare blondine die alle grapjes over blonde vrouwen in een klap teniet doet. Na een gesprek van vijf minuten is het al duidelijk: hier hebben we te maken met MAVRO kwaliteit.

Aniek is bijna vier jaar werkzaam bij MAVRO en wat nu een veelomvattende complexe baan is met grote verantwoordelijkheden, begon met een stage.
“Toen ik bezig was met mijn opleiding Marketing en Communicatie moest ik in het laatste halfjaar van mijn 3-jarige studie stage lopen, hierbij kwam ik MAVRO tegen. Mijn stageperiode was leerzaam maar vooral de sfeer en het werk hebben mij overtuigd om te blijven na mijn stage.”

Bij MAVRO kreeg de jonge stagiaire vanaf de eerste dag serieuze begeleiding, maar ook, en net zo belangrijk, ze is per direct opgenomen in het MAVRO team. Dat gevoel om deel uit te maken van een gelijkgestemde groep mensen die werken aan een helder gezamenlijk doel is, zeker in de beginfase van een mogelijke baan, onbetaalbaar:
“Vanaf het begin word je meegenomen binnen het bedrijf en de werkzaamheden op de afdeling. Je wordt in het diepe gegooid om te leren maar wordt daarbij zeker geholpen. Ik ben zeker van mening dat dit een hele goede manier is om veel te leren over het vakgebied en het bedrijfsleven.”

Aniek heeft een complex takenpakket: van grafische vormgeving en zorg voor de website en webshop tot alle interne en externe MAVRO communicatie. Elke dag houdt ze veel ballen tegelijk in de lucht. Dit vereist onder andere een serieus talent voor houden van goed overzicht en plannen.
“Plannen is zeker een sterke kant van mij, al zeg ik het zelf haha. Ik moet wel plannen anders wordt het te chaotisch in mijn hoofd. Ik ben een stuiterbal en ben heel graag druk aan het werk, daar hoort een strakke planning bij om de rust en het overzicht te bewaren. Elk project dat ik afrond voelt als een succes. Je begint, je plant en je bereikt.
Ik ben best ambitieus. Ik kan ook niet met maar één ding bezig zijn, ik wil meerdere projecten hebben lopen. Bezig zijn en veel ontwikkelen. Het fijne aan mijn werk is dat ik nog steeds iedere dag met voldoening naar huis ga. Er zijn altijd mogelijkheden naar meer en hoger denk ik. Dat houd je scherp. ”

Een van de kerneigenschappen van een bedrijf als MAVRO is betrouwbaar partnerschap. Zowel de toeleveringsbedrijven als de klanten zijn stuk voor stuk kostbare relaties waar een stabiele en duurzame band mee wordt opgebouwd, gebaseerd op de verwachting van een langdurige samenwerking.

Deze dagelijkse realiteit voor alle medewerkers van MAVRO wordt door Aniek zorgvuldig uitgedragen in de interne en externe bedrijfscommunicatie.

In een creatieve job helpt het als je kan denken buiten de reeds belopen paden. Een uitdaging of een bestaand proces te kunnen bekijken vanuit een nieuwe invalshoek is een sterk talent.
“Ik durf mezelf een out-of-the-box denker te noemen, ja. Ik denk dat dat ook een hele belangrijke eigenschap is wanneer je werkzaam bent op een Marketing en Communicatie afdeling. Zeker omdat ik veel bezig ben met grafische vormgeving vind ik het belangrijk om verder te denken, vernieuwend en creatief te zijn. Wat helpt, is de enorme afwisseling. Het sleutelwoord is ‘Anders’ en dat is enorm inspiratief. Elke dag is anders. Mijn werkdag begint altijd met mijn mailbox en daarna kijk ik op mijn planning wat ik die dag ga doen en ga aan de slag. De ene keer ben ik veel met grafische vormgeving bezig, dan met de website of webshop, dan met fotografie. Je bent altijd met iets anders bezig en dat maakt mijn werk veelzijdig, verfrissend en ontzettend leuk.”

Aniek voelt zich bij MAVRO bijzonder goed op haar plaats.
“Als ik droom over mijn verdere carrière bij MAVRO, zie ik mezelf over vijf jaar stiekem nog steeds op dezelfde plek. Ik heb hier heel veel vrijheid en afwisseling. Alle werkzaamheden binnen Marketing en Communicatie kom ik wekelijks tegen. Bij MAVRO heeft iedereen voldoende beslissingsvrijheid en veel doen wij in goed overleg. Dat vind ik persoonlijk heel fijn. En met meerdere ogen ergens naar kijken geeft helderheid. Frisse blikken van anderen. Samen bereik je meer!”

De laagdrempelige bedrijfscultuur van MAVRO draagt aanwijsbaar toe aan het succes. Hierdoor is het veel makkelijker om samen te werken en er samen voor te gaan. Iedereen voelt zich een belangrijk radertje in de goed geoliede MAVRO machine.

Gaat Aniek goed om met haar werkdruk en weet ze nog een beetje tijd voor haar privéleven te vinden?
“We werken allemaal heel hard maar er is meer dan genoeg ruimte voor een grapje of een dolletje. Wat dat betreft ben ik ook echt een lolbroek en vind ik het stiekem leuk om mensen in de maling te nemen, op een goede manier. Ik probeer MAVRO wel op kantoor te laten liggen na mijn werkdag. Ik vind het belangrijk dat zodra ik klaar ben met mijn werk, ik ook echt even kan ontspannen en kan genieten van de momenten dat ik thuis ben. Mijn ontspanning begint wanneer ik thuiskom en met de hond ga wandelen, vooral even mijn hoofd leegmaken van die dag. Daarna speel ik huisvrouw, haha.”

MAVRO. Een bedrijf zoals weinig andere. Persoonlijk. Informeel. Toegankelijk. Innoverend. Duurzaam.Met begrip voor de behoeftes en ontwikkeling van jouw mensen. Wanneer je als bedrijf dit aanbiedt aan jouw werknemers, krijg je als beloning een sterk, gemotiveerd, energiek en toegewijd team. Niets is mooier. De Mensen van MAVRO.

 

 

[gtranslate]