Stefan Theunissen, Junior Financial Controller

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

Stefan Theunissen, Junior Financial Controller

26 november 2020

Daar komt het bij elk bedrijf op aan: de financiële afdeling, het warm kloppend hart van elk bedrijf. Misschien niet de meest dynamische of spannende afdeling, maar wel eentje waarvan de goede organisatie en secuur uitgevoerde werkzaamheden een significante invloed hebben op het welzijn van de organisatie. En zoals op elke afdeling in elk bedrijf,  succes wordt gewaarborgd door inzet en vakkundigheid van de mensen die er dagelijks werken.

Stefan Theunissen is nog maar kort geleden in dienst gekomen bij MAVRO. Zijn vorige werkgever, waar hij zeven jaar lang in dienst was, is een tuinbouworganisatie. De werkrelatie tussen beide is zo goed geweest dat Stefan in zijn vrije weekenden nog steeds af en toe bijspringt als logistiek medewerker.

Stefan heeft diverse opleidingen gevolgd op zijn weg naar een baan als Junior Financial Controller:
“Nadat ik het VMBO-T had afgerond, ben ik begonnen met een studie op het Koning Willem 1 College, na drie en een half jaar afgerond met een MBO4 diploma als bedrijfsadministrateur op zak.

Daarna ben ik begonnen aan de opleiding Finance & Control aan Avans Hogeschool. Vier jaar lang heb ik daar mijn uiterste best gedaan met als resultaat een HBO diploma begin juni. Vlak daarna ben ik begonnen aan mijn loopbaan bij MAVRO.”

Doordat Stefan nog in zijn inwerktraject zit, zijn zijn werkdagen heel veelzijdig en afwisselend.
“De standaard werkzaamheden zijn er altijd, zoals het boeken van inkoopfacturen en het bijwerken van de mailbox. Daarnaast houd ik mij bezig met project- en urenregistraties en andere diversen werkzaamheden. In de nabije toekomst worden meer financiële taken aan mij toegewezen.”

Stefan vindt alle werkzaamheden op de afdeling boeiend, maar het oppakken van vraagstukken van zijn collega’s vindt hij toch het meest uitdagend. De interactie tussen collega’s van de diverse afdelingen vindt hij interessant en het is fijn, dat door het helpen oplossen van de vragen van anderen de samenwerking soepel verloopt.

De befaamde open cultuur van MAVRO ervaart Stefan dan ook als heel plezierig:
“ MAVRO is een organisatie die openstaat voor iedereen. Als medewerker mag je fouten maken en krijg je daar alle begrip voor. Fouten maken is menselijk en daar leert iedereen van.

Bij MAVRO is er voldoende ruimte om jezelf te ontpoppen als een professional, dit in eventuele combinatie met cursussen of opleidingen.

Tenslotte krijg je volop de gelegenheid om je eigen initiatieven te laten zien aan iedereen. Alle input die daaruit voortvloeit is welkom en kan gebruikt worden om de organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Iedereen wordt bij MAVRO op een gelijke manier behandeld, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen man of vrouw. Iedereen heeft gelijke mogelijkheden en krijgt gelijke kansen.

Bij MAVRO BV heb ik ook voldoende groeimogelijkheden. Het bedrijf is nog steeds aan het groeien in alle opzichten, qua personeel maar ook qua bedrijfsgrootte. Dat betekent dat er in de toekomst eventueel functies gecreëerd moeten worden om de hiërarchie binnen de afdeling te bepalen, maar ook om werkzaamheden op te vangen die nauw samenhangen met de groei die we doormaken.”

Best bijzonder in het bedrijfsleven is de collegiale kameraadschappelijke sfeer bij MAVRO:
“Het valt echt op, hoe mijn collega’s zijn. Iedereen is heel open naar elkaar. Je kunt gewoon zeggen wat je wilt, zowel zakelijk als privé. Tijdens mijn eerste weken voelde ik mij meteen thuis, waardoor ik mij sneller kon aanpassen aan de omgeving. “

Naast de drukke baan bij MAVRO en incidentele werkzaamheden in het weekend heeft Stefan niet veel vrije tijd om dingen voor zichzelf te doen. Als het even kan, onderneemt hij leuke activiteiten samen met zijn vriendin, al is het in deze Coronavirus tijd met bijbehorende maatregelen niet altijd even makkelijk. Uitgaan en bezoeken van drukke sportwedstrijden – Stefan is een fervente aanhanger van PSV –  is er even niet bij. Maar, zoals Stefan opmerkt, geduld hebben is een belangrijk eigenschap in deze tijd. Gelukkig bieden de computer en het Internet voldoende opties voor thuis vermaak.

Uiteraard heeft Stefan ambities wat zijn carriere verwachtingen betreft:
“ Ik wil graag uitgroeien tot een full professional in de financiële branche en ik hoop dat bij MAVRO BV te kunnen doen, omdat ik het gewoon super naar mijn zin heb. Ik wil nog meer kennis opdoen binnen de financiële sector en MAVRO. Daarnaast zou ik graag willen doorgroeien tot een medior of senior functie.

Op privé gebied zal ik graag binnen nu en twee jaar willen gaan samenwonen met mijn vriendin. Wat er nog meer staat op mijn verlanglijstje? Is dit niet genoeg? Ik droom nog wel eens over een wereldreis, maar ach, momenteel heb ik zoveel andere prioriteiten.”

De Mensen van MAVRO, een gevarieerd gezelschap met als gezamenlijke noemer sterke persoonlijke kwaliteiten, honger naar kennis, afkeer van middelmatigheid, toewijding aan het bedrijf en een duidelijk gezamenlijk doel. Een collectief, onderling verbonden door het verlangen om samen bovengemiddeld te presteren, geïnspireerd en gedreven. Je kunt het als bedrijf niet veel beter treffen.

 

[gtranslate]