The lab

Our laboratory
Tailor-made quality solutions
Innovation in our lab
Performance
High quality products

Our laboratory

We work on a daily basis in the laboratory of MAVRO on new products and we improve the current product range. We offer a unique product for almost every surface. Are there specific requirements or wishes? No problem, our lab technicians are ready to guide and will assume the development.

In addition, our R&D specialists are here to assist with all technical issues of the customers and for their colleagues. They support the industry with quality control, research and development and problem solutions.

Al onze producten worden zowel in het laboratorium als in de praktijk uitgebreid getest door ons R&D team. Er worden verschillende proeven uitgevoerd om er zeker van te zijn dat alle producten bij gebruik het juiste resultaat opleveren. MAVRO heeft zich vanaf het begin ingezet voor duurzame ontwikkeling en productie waar mogelijk. De producten die gebruikt worden bij de bouw, het onderhoud of de reiniging van gebouwen en objecten zijn echter vaak te agressief voor het milieu. Onze producten worden daarom ontwikkeld volgens strenge specificaties op het gebied van milieuvriendelijkheid en er wordt veel waarde gehecht aan het ontwikkelen, promoten en distribueren van groene technologieën. Het is belangrijk dat MAVRO de samenleving zo min mogelijk belast en daarom houden wij rekening met de maatschappelijke effecten van al onze activiteiten. Door in het lab te testen dragen wij ons steentje bij aan veiligheid, gezondheid en milieu.

Onze R&D specialisten

Jaap Man

“Het maakt het leuk om te ‘spelen’ met producten en grondstoffen om vanuit daar de beste samenstelling te vinden. Zo kunnen we het vraagstuk van de klant oplossen. Daarnaast vind ik het leuk om service te verlenen en mijn kennis die ik de afgelopen 45 jaar in deze branche heb opgedaan te delen met opdrachtgevers, klanten en de buitendienst.”

Eefje Beckers

“Als Research & Development medewerker houd ik mij bij MAVRO bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van de huidige productlijn. Dit doe ik door mij te verdiepen in recepturen en grondstoffen. Ook ben ik bezig met het up-to-date houden van de product informatie- en veiligheidsbladen en help ik bij technische vraagstukken van de buitendienst. Samenwerken met collega’s om tot het beste eindresultaat te komen voor de klant.”

Brent Fasting

“Bij MAVRO vervul ik sinds september 2019 de functie van R&D specialist. Dit houdt onder andere in dat ik dagelijks bezig ben met het ontwikkelen en verbeteren van onze producten. Daarnaast ben ik samen met de rest van de R&D afdeling verantwoordelijk voor het beantwoorden van technische vraagstukken van klanten.

Het is een uitdaging om nieuwe en bestaande grondstoffen te gebruiken om de eigenschappen van onze producten te beïnvloeden en zo voor elk probleem een passende oplossing te vinden.  Ik houd mij ook bezig met de veiligheid van het lab en verantwoord omgaan met chemicaliën.”

[gtranslate]