Facade cleaning

In façade cleaning we are talking about cleaning the exterior of your business premises or home
Extend service life
More than 30 types of cleaners
Workshop facade cleaning
Improved aesthetic appearance

Facade cleaning

In façade cleaning we are talking about cleaning the exterior of your business premises or home. These gradually get polluted by rain, wind and moss. The slow darkening of the facade is not always easy to notice. By cleaning the façade, the lifespan is extended and it looks beautiful and tight again.

The pollution on the façade is not always the same. So not only atmospheric pollution but also efflorescence, soot and grease can pollute a façade and give it a gray appearance. Due to the different surfaces, cleaning can’t always be done in the same way. The various types of stone, wood and plastic therefore require different treatments.

Methoden gevelreiniging

Gevelreiniging kan middels hogedruk reiniging, chemische reiniging (met chemische reiniger) en door middel van zandstralen. Welke manier het beste is, hangt af van het type ondergrond en de hardnekkigheid van de vervuiling.

Gevelreiniging middels stoom reiniging

Stoomreiniging wordt vooral ingezet bij lichte vervuiling aan de gevel zoals mos. Bij stoomreiniging wordt het water verwarmd tot 150 graden. Wanneer het water op temperatuur is wordt met een hogedruk spuit de vervuiling van de gevel gespoten. Deze methode kan niet in elke situatie worden toegepast zoals wanneer de vervuiling te hardnekkig is. Hiervoor wordt chemische reiniging ingezet of reiniging middels zandstralen.

Gevelreiniging middels chemisch reiniging

Wanneer vervuiling te hardnekkig is om te verwijderen door middel van stoomreiniging, kan er gebruikt gemaakt worden van chemische reiniging. Dit houdt in dat er een chemische reinigingsmiddel ingezet wordt in combinatie met water om het vuil van de gevel te verwijderen.

Gevelreiniging middels zandstralen

Als stoomreiniging of chemisch reinigen niet voldoende is, wordt zandstralen ingezet om de vervuiling van de gevel te verwijderen. Bij deze methode wordt een mild straalmiddel toegevoegd aan het water. Vaak is dit zand of fijne steentjes waarmee de vervuiling vervolgens van de ondergrond gespoten wordt.

Soorten ondergronden

Gevelreiniging kan op verschillende ondergronden worden toegepast. Van beton en metselwerk tot steensoorten zoals lei, baksteen, kalksteen en natuursteen. Per ondergrond is het natuurlijk afhankelijk welke reinigingsmethode je gaat inzetten. Bij gebruik van een chemische reiniger is de productkeuze erg belangrijk om zo de gevel niet te beschadigen.

Kosten gevelreiniging

De kosten van gevelreiniging hangen af van factoren zoals de methode van gevelreiniging en bijvoorbeeld wanneer er chemische reinigers van pas moeten komen. Hieronder zie je een kleine opsomming van de gemiddelde prijs per m2.
Stoom reiniging €5 – €10
Chemisch reinigen €8 – €16 per liter
Zandstralen €10 – €12

 

Beschermen van de gevel

Naast het reinigen van de gevel is het onderhoud ook erg belangrijk. Zo kun je ervoor kiezen om de gevel te impregneren of te behandelen met bijvoorbeeld een renovatiecoating. Keuze van de methode hangt af van welke eigenschappen gewenst zijn. Zowel het impregneren van de gevel als het aanbrengen van een renovatiecoating zorgt voor vuilafstotende eigenschappen zoals atmosferische vervuilingen. Door het impregneren van de gevel zorg je ervoor dat er geen water meer opgenomen of doorgelaten wordt door de gevel.

Tevens is de levensduur van de toepassing een keuzenbepalende factor. Alles over het impregneren van de gevel lees je op de volgende pagina: https://www.mavro-int.com/expertises/gevel-impregneren-en-hydrofoberen/. Meer weten over gevelonderhoud en welke mogelijkheden hierin zijn? Lees dan snel verder op de volgende pagina: https://www.mavro-int.com/expertises/gevelconserving-onderhoud/

Products
Need help with the choice of the product? Our specialists are happy to assist you and assist you in making a test.

[products ids=”2126, 2120, 1947″]

 

Documentation
We have a Product Sheet (TDS) and a Safety Data Sheet (MSDS) for each product. This contains, among other things, the instructions for use and first aid measures. Read these sheets carefully before using our products.

Product sheets Safety sheets

[gtranslate]