Verschil tussen semi- en permanente anti-graffiti coating

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

Waarom een semi-permanente of permanente anti-graffiti coating?

30 november 2021

De ongewenste graffiti uitingen op uw muren en gevels kunt u bestrijden door een anti-graffiti coating te laten aanbrengen. Hierbij kunt u kiezen uit twee soorten anti-graffiti coating, een semi-permanente of een permanente coating.
Wat is het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten?

Semi-permanente anti-graffiti coating
Semi-permanente ook wel een zelfopofferende coating kunt u kiezen wanneer u een object wilt beschermen die zich niet in een ‘hoogste graffiti risicozone’ bevindt, dat wil zeggen in een gebied die niet al te vaak bezocht wordt door sprayers, goed verlicht en eventueel regelmatig gecontroleerd wordt.

De semi-permanente coating belet de sprayers niet om graffiti aan te brengen maar maakt het voor de verf of inkt onmogelijk om in de (poreuze) ondergrond te trekken en zich goed te gaan hechten. Het verwijderen van de aangebrachte graffiti gaat eenvoudig en snel. Na het verwijderen van de graffiti is het noodzakelijk om de coatinglaag opnieuw aan te laten brengen.
De semi-permanente coatings zijn prijsvriendelijk in aanschaf, maar vergen meer onderhoud als permanente coatings.
Kiest u voor semi-permanente anti-graffiti coating dan beveelt MAVRO bijvoorbeeld de zelfopofferende GRAFFITIGUARD aan, geschikt voor vrijwel alle ondergronden of GRAFFITIGUARD COLOUR op kleur, geschikt voor poreuze- en niet-poreuze oppervlakken.

Permanente anti-graffiti coatings
Een permanente anti-graffiti coating werkt op het principe van een nanodeeltjes formule. Hierdoor dringt de coating diep in de ondergrond waarop het aangebracht wordt. De eventueel aangebrachte graffiti kan verwijderd worden zonder de ondergrond op welke manier dan ook aan te tasten of beschadigen. Na het verwijderen van de graffiti hoeft de coating niet opnieuw te worden aangebracht.

De permanente anti-graffiti coatings zijn duurder in aanschaf, maar uw investering wordt ruimschoots terugverdiend door het geringe onderhoud en de lange levensduur. De permanente anti-graffiti coatings zijn bijzonder aan te bevelen in de grote stadscentra, op trein- en metro stations, tunnels, viaducten, geluidsschermen en onderdoorgangen, de meest favoriete plaatsen voor de graffiti spuiters.
Voor een permanente anti-graffiti coating beveelt MAVRO de zeer effectieve GRAFFITIGUARD PERMANENT of GRAFFITIGUARD PERMANENT HD aan, beide geschikt voor vrijwel alle ondergronden en met een zeer duurzame bescherming.

[gtranslate]