Verweerde schutting verven of behandelen?

Meer dan 20 jaar bewezen kwaliteit
Innovatief
Servicegericht
Gedreven

Verweerde schutting verven of behandelen?

8 september 2022

Bijna iedere huis- en tuinbezitter wordt er vroeger of later mee geconfronteerd: de schutting raakt langzaam maar zeker verweerd. Het verliest zijn mooie uiterlijk en kleur, begint er vaal uit te zien of vertoont diverse soorten aanslag, van groene aanslag tot algen en schimmels.

Geïmpregneerd hout behandelen

Het is zo dat veel houten schuttingen die verkocht worden alvast geïmpregneerd zijn. Deze hebben een eerste beschermingslaag gekregen tegen vocht, UV-stralen, mossen en insecten. Sommige harde houtsoorten zijn niet geïmpregneerd omdat men ervan uitgaat dat deze ook onbehandeld zeer duurzaam zijn. Toch is het hoe dan ook zeer aan te raden om elke schutting te voorzien van een extra laag beschermend materiaal.

Wanneer het gaat om schuttingen die al een tijdje in gebruik zijn en waar algen en schimmels zich inmiddels prima op thuis zijn gaan voelen ontstaat de vraag: gaan we de schutting verven of behandelen met andere producten?

Je kunt besluiten om de verweerde schutting te behandelen met verf, beits of lak op basis van water, terpentine, olie of alcohol. Denk hierbij niet alleen aan wat het beste is voor de schutting, maar ook welke basis duurzaam en milieuvriendelijk is. Daarnaast kan men kiezen uit meer of minder dekkende en transparante kleuren.

Reinig en bescherm je schutting en andere houtproducten met MAVRO

In het laboratorium van MAVRO zijn in de loop van tijd verschillende intens werkende producten ontwikkeld om uw schutting te helpen herstellen in de oorspronkelijke staat en daarna afdoende te beschermen tegen belastende invloeden.

Voordat men begint met het beschermende behandeling, is goed schoonmaken van de vervuilde ondergrond de eerste stap. Een goede voorbereiding en grondige schoonmaak is het halve werk en zorgt voor een duurzaam resultaat. MAVRO heeft speciaal hiervoor de Algen Remover en Groene Aanslag Verwijderaar ontwikkeld. Deze kanjer verwijdert moeiteloos alle soorten algen, mos, korstmossen en groene aanslag. Daarnaast biedt het een preventieve werking tegen alle soorten organische aanslag en doodt de bacteriën en gisten die op het oppervlak aanwezig zijn.

Heeft u niet specifiek last van algen of andere organische aanslag, maar is uw schutting op een andere manier vervuild, vergrijsd en kleurloos dan kiest u voor WoodRenovator Hout Reiniger. Deze reiniger is in het bijzonder geschikt voor reinigen en ontgrijzen van hout. De oorspronkelijke kleur van het houten oppervlak wordt weer in zijn oude glorie hersteld. De WoodRenovator is gebruiksvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Het kan toegepast worden op vrijwel alle houtsoorten.

Nadat de schutting gereinigd is met de Algen Remover en Groene Aanslag Verwijderaar is uw schutting klaar voor de volgende stap. Ook hiervoor vindt u in de collectie van effectieve en werkzame MAVRO producten het juiste hulpmiddel, namelijk de WoodProtect Houtcoating.

De WoodProtect Houtcoating is een product met unieke eigenschappen. Het stoot water af en mede daardoor wordt het hout beschermd tegen alle weersomstandigheden en voorkomt het ontstaan van vlekken, verwering en houtrot. Het is eigenlijk een houtverduurzamingsmiddel. Niet alleen de levensduur van uw hout wordt aanzienlijk verlengd maar ook het uiterlijk en natuurlijke kleur wordt opgefrist.

Last but not least betreft het hier ook nog eens een milieuvriendelijk en duurzaam hout impregnerend product.

Duurzaam en jarenlang beschermd. Een super resultaat! 

Bij het op de juiste wijze behandelen van uw houten schutting heeft u er jarenlang plezier van. En de houten schutting is vanwege zijn prettige eigenschappen nog steeds een van de meest geliefde soorten schutting. Vergelijkbaar met andere soorten kent een houten schutting vele voordelen. Het biedt een natuurlijke en landelijke uitstraling met vele opties tot decoreren en veranderen, het is stevig en gaat met de juiste verzorging erg lang mee. Daarnaast  valt het desgewenst mooi te combineren met andere materialen en biedt het altijd een tijdloze klassieke aanblik. Wat uw schutting aan u terugvraagt om al deze mooie eigenschappen te kunnen behouden, is enkel een beetje extra aandacht en tijd.

En uiteraard, een regelmatige verzorging met kwalitatief hoogwaardige producten uit het laboratorium van MAVRO International.

[gtranslate]